עבור לתוכן

שוקל מערך Crossfire 5850, צריך עצה

Featured Replies

פורסם

אוקיי אז קניתי לי Sapphire Radeon 5850 Xtreme, אני מאוד מרוצה ממנו, כרטיס שנותן תמורה נהדרת לכסף, מצליח להריץ את Metro 2033 על High ב-1920x1080 על DX11 עם Tessellation מופעל ו-Vsync ואני מקבל בערך 50-60 FPS. ב Very High הוא קצת מתקשה, בכל זאת כרטיס מיד ריינג'... (עבור ה-GTX460 שמשתווה לו NVIDIA ממליצים גם לשחק על HIGH ברזולוציה הזו)

אני משחק על טלוויזית לד 42" וחשבתי אולי להוסיף עוד כרטיס אחד שייתן לי פי 2 ביצועים, במחיר שלו כרגע (700 שח) זו פשוט מציאה.

הנה המפרט שלי:

מעבד: Q9550

לוח: EP45-UD3P

ספק: Enermax Modu82+ 525W

זכרון: 4GB G.Skill DDR2-1066

עכשיו, על הקופסא של הספק שלי כתוב שהוא Crossfire Certified, והלוח שלי גם תומך CFX (אבל הסלוט PCI-E השני שלי הוא X8 ולא X16, האם זו בעיה?)

השאלה המתבקשת היא האם הספק יהיה מסוגל להחזיק את כל המחשב הזה עם מערך CFX? או שצריך לשדרג גם ספק?

תודה

פורסם

CF ישפר ביצועים אבל באמת תכננת CF היית צריךלקחת שני 6850 שכן ביצועי הCF של סדרת 6XXX עדיפים.

ואין משמעות לX8 או X16 מכיוון שגם X8 לא יגביל את הכרטיס

פורסם
  • מחבר

רציתי לשדרג את הכרטיס מסך שלי (היה לי GTX260) והמליצו לי על ה-5850 כי אמרו לי שהביצועים שלו לא נופלים מה-6850 ואפילו יותר טובים קצת. לא ממש תכננתי CFX זה פשוט עלה לי לראש היום בבוקר, בכל מקרה אני לא אשדרג ל-6850 כי רק קניתי את ה-5850 עכשיו, אני יודע שזה משתלם להוסיף עוד 700 ולקבל מערך CFX, השאלה האמיתית היא אם הספק שלי יחזיק את שני הכרטיסים (לדעתי שני הכרטיסים ידרשו 320W ביחד במאמץ) ועוד את המעבד והלוח (המעבד עם אוברקלוק ל-3.8GHz)

כי אם מדובר גם בלשדרג ספק כח, אני יורד מהעניין.

פורסם

1. ה5850 לא ברמתו של הGTX460, והוא ממוצב מעליו בהתאם. במחיר הם דומים כיום.

2. בעוד ש5850 בודד חזק מ6850 בודד, במערך CF ההוספה של כרטיס 6850 נוסף משפיעה יותר מהוספת 5850 נוסף, אם כי קריטי זה לא.

3. דווקא מבחינת הספק, בחירה בזוג 6850 הייתה הברקה שכן מדובר בכרטיסי מסך עם צריכת חשמל נמוכה למדי.

פורסם
  • מחבר

1. לא הבנתי מי יותר חזק, ה-5850 או GTX460?

2. אני לא זקוק לביצועים הכי טובים שיש, אני מסתפק באיכות High ברוב המשחקים ולא באיכות הכי גבוהה למרות שאם אפשר להריץ על הכי גבוה ברזולוציה טובה אז מה טוב אז מבחינה זו זוג 5850 יספקו אותי אני מאמין.

3. עכשיו כשאני חושב על זה אמרו לי שהצריכת חשמל של ה-6850 נמוכה יותר ותאכלס אתה צודק זה היה יותר חכם אבל מדובר בהשקעה של 2000 שקל לעומת השקעה של 1500 על זוג 5850.

בשורה התחתונה, האם הספק יחזיק או שתהיה בעיה? בביקורת שקראתי כתוב שהספק נותן Peak Power של 580W אז נגיד וזוג 5850 יקחו בערך 320W במאמץ האם ה-200-250W הנוספים יספיקו?

אם היה לי מסך 26" לא הייתי חושב על CFX אבל בגלל שאני משתמש בטלוויזיה חשבתי שאולי זה כדאי כדי לשפר קצת ביצועים.

פורסם
  • מחבר

אגב שאלה נוספת, האם אפשר לפתוח את הכרטיס הזה ל-5870? זה לא כרטיס רפרנס אבל אני לא יודע אם יש אפשרות?

פורסם

פתיחת כרטיס אפשרית רק לHD6950.

פורסם

אמרת שהכרטיס מחזיק את כל המשחקים יפה (העובדה שאתה מריץ METRO על HIGH ולא VERY HIGH לא שווה כרטיס נוסף - כל עוד כל שאר המשחקים עובדים יפה).

במקומך הייתי נשאר איתו..

הCF בHD6850 לא רק נותן ביצועים טובים יותר, גם בעל פחות בעיות מכרטיסים קודמים (ישנם מספר בעיות נפוצות לבעלי מערכי CF - ממליץ לך לבדוק את העניין)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים