עבור לתוכן

"תקלה" מוזרה עם HD5850

Featured Replies

פורסם

אז ככה:

אתמול החלטתי לנסות פעם ראשונה OC לכרטיס. הגדלתי מעט את מהירות הזכרון ל-1100 ואז 1160 מגההרץ(עם AMD gpu clock tool), ובדקתי עם furmark, בשני אינטרוולים של רבע שעה. זה עבר בסדר, בסך הכל נראה שהכרטיס יציב, הדבר היחיד הוא שטמפרטורת הכרטיס היתה מאוד גבוהה, הגיעה כמעט ל-100 צלזיוס לקראת הסוף... אבל אחרי שכיביתי את furmark הכרטיס הצטנן חזרה, והכל נראה בסדר.

הדבר המוזר שקרה הוא שמאז שעשיתי ריסטרט למחשב, ה-gpu clock tool מראה שתדר הזיכרון הוא עכשיו 300 מגההרץ (הגדרות המפעל הם 1000) ותדר ה-core (שכלל לא שיניתי) הוא 157 מגההרץ (לעומת מפעל- 750). בהתחלה חשבתי שהתוכנה עצמה השתגעה, אבל הסרה והתקנה חוזרת לא שינו כלום. הפעלתי AMD overdrive דרך catalyst וגם הוא הראה את אותם נתונים. ולמרות שאני מגדיר שוב את התדרים שאני רוצה, הוא ממשיך להראות את הערכים הנמוכים.

מה שהכי מוזר בכל הסיפור, זה שלא נראה שביצועי הכרטיס הושפעו בכלל....הרצתי 3dmark והתוצאות יצאו אותו דבר כמו לפני השינוי (אפילו מעט יותר טובות...). שיחקתי משהו כמו שעה וחצי BFBC2 ולא ראיתי שום שינוי בביצועים, הכל היה יציב וטוב.

כמו שכתבתי זו הפעם הראשונה שאני מנסה לעשות OC, ככה שיכול להיות שהחטאתי איזשהו משהו טיפשי. התיאוריות שלי כרגע הן:

1. איכשהו הכרטיס מדווח נתונים לא נכונים

2. מכיוון שהפעלתי כמה תוכנות במקביל (שיחקתי גם קצת עם MSI afterburner תוך כדי העבודה עם clock tool) נוצר איזשהו קונפליקט. למרות שכרגע הסרתי את שתיהן, ורק ה-AMD overdrive עובד.

3.הצלחתי לדפוק פיזית משהו.

מיותר לציין שלא מצאתי כלום בחיפוש בגוגל..... אשמח מאוד לעזרתכם!

פורסם

1. הכרטיס בסדר..מה שאתה רואה זה את התדר במנוחה..הכרטיס מוריד את התדר לחסוף בחשמל ובפילטת חום..

תבצע בדיקות מאמץ ותראה שהתדרים עולים חזרה..תבדוק תדרים עם GPU-Z..היא מציגה את זה הכי טוב..

2. תסיר את שאר התוכנות לדעתי הכי טוב זה הMSI AB.

3. לא אתה יכול להיות רגוע :)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה! ידעתי שזה משהו טיפשי...... :facepalm:

אני אשתמש בתוכנות שהצעת. באותו ענין - להגיע ל-100 מעלות אחרי חצי שעה של furmark זה הגיוני? ראית עכשיו בפורומים שיש אזהרה לגבי התוכנה הזו, יש לך הצעה אחרת לתוכנה שתבדוק יציבות?

פורסם

OCCT או להשתמש בבדיקת המאמץ המובנת בMSI.

פורסם
  • מחבר

מעולה, תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים