עבור לתוכן

האם כדאי לפתח אפליקציות לאיפון?

Featured Replies

פורסם

99$ לשנה.

לגבי למה יכולים לא לאשר - יש להם מגוון רחב של סיבות מוצדקות יותר ופחות.

החל מרמה נמוכה של אפליקציה (הם לפעמים בודקים זליגות זכרון וביצועים אפילו) וכלה ב'אופי אפליקציה שאינו תואם את רוח אפל'.

בין לבין הם יכולים לפסול אפליקציה בגלל דברים לא חוקיים/גזעניים/לא פוליטיקלי קורקט, דברים שמתנגשים עם האינטרסים של אפל (נניח אפליקציה שמעודדת קניית אנדרויד לא תאושר) ועוד.

בעקרון אין להם שום סט חוקים מוגדר והם עושים מה שבא להם.

פורסם

לא ממש מדויק - יש גיידליינס די ברורים לפי נושאים ואפשר תמיד לקחת דוגמאות ממה שבחנות.

לגבי הכסף, לא כל חירטוט שמשהו עושה בימינו ירוויח כסף.

למעשה גם אפליקציות טובות מאוד בימינו לא ממש יגיעו ללהרוויח כסף כמעט.

כמות התחרות היא היסטרית וקשה לקבל חשיפה בסדר גודל המתאים מסביב , ואלא אם עומד מאחוריך PR מעולה או שהתזמון שלך מעולה - קשה למדי לפרוץ.

אנשים גם כן די מהססים להוציא את הכסף (לא כמו באנדרויד שהמודל תשלום הוא בעייתי מאוד , אבל עדיין).

מה גם שללמוד ולפתח זה לא ממש דבר טריוויאלי אם אין לך ניסיון.

מה שאני בא להגיד זה שהשוק היום הוא לא השוק של לפני שנתיים שכל מפתח ביתי כתב איזה שטות והלך לפדות את הצ'קים בבנק.

יש עדיין הרבה היזדמנויות - אבל צריך לברור אותם ולחשוב עליהם היטב.

THAT SAID , בתור מפתח אייפון בשוק השכירים - עם ניסיון ותואר - תוכל בקלות למצא משרות מאוד מעניינות כנראה.

כמות (ובעיקר איכות האנשים) לא הדביקה את הדרישה.

אמנם יש הרבה מכללות שקר כלשהוא שיוצרות הרבה קורסים והרבה בוגרים, אבל יש עדיין מחסור בכ"א איכותי בנושא.

ליביו

פורסם

כמו בהרבה דברים - אם יש לך רעיון מנצח אתה יכול לעשות כסף. רק צריך משאבים, ידע ומזל כדי לפתח את הרעיון למקום הנכון.

פורסם

עדיף לפתח לאנדרויד.

אפל לוקחים 30% מכל מכירה שלך רק על זה שאתה מופיע ברשימה יחד עם כמה מאות אלפי אפליקציות.

אחרי שיתחיל לזרום כסף מאנדרויד ובמידה שהתוכנה מוצלחת וכדאי להשקיע בה, תוציא גרסה לאיפון.

פורסם

לעומת גוגל שלוקחים 30% מכל מכירה שלך רק על זה שאתה מופיע ברשימה יחד עם (טיפה פחות מ)כמה מאות אלפי אפליקציות.

:nixweiss:

כמובן אם הרעיון ממש ממש טוב רצוי להוציא לכמה שיותר פלטפורמות במקביל, בעיקר כדי למנוע תחרות - חברה עם משאבים רואה איזה מגניב מה שעשית לאנדרויד ומוציאה כזה לאייפון יותר מהר ממה שאתה בתור מתכנת 'ביתי' יכול להספיק.

אם לא מדובר באיזה פטנט מדהים אז להערכתי אנדרויד קצת יותר מבטיח כרגע. יותר קל ללמוד את זה (באופן יחסי) וג'אווה ואנדרויד אלו פלטפורמות שאפשר לייצר בהן מוצר יותר מהר מאשר Objective C (בהנחה ורק עכשיות למדת את זה או את זה). מעבר לזה במרקט של אנדרויד עדיין אין הרבה דברים באמת איכותיים. הכמות גדלה כל הזמן, אבל האיכות ממש הרחק מאחורי האפסטור לטעמי.

זה אומר שאם יש לך יכולת לעשות משהו באמת איכותי אז באנדרויד יותר קל להתבלט.

נכון שמשתמשי אנדרויד פחות משלמים, אבל זה משתנה וכבר עכשיו אפשר לראות דברים שמוכרים יפה מאד.

פורסם

לא יותר מבטיח באנדרויד כרגע , זה בהחלט לא הPLATFORM TO MAKE MONEY FROM , וגם חברה כמו ROVIO הבינה את זה ולא סתם הגירסא שם היא חינמית.

מודל הרווח באנדרויד הוא בעייתי , והחשיפה והתאימות שם בין מכשירים עוד יותר בעייתית.

גם לגבי הלימודים - אתה טועה , זה לא כאילו אם אתה מכיר ג'אווה פתרת חצי בעיה.

תכנות למובייל הוא שונה די מהותית מתכנות למחשבים ביתיים, והתיעוד , חומרי הלימוד והSDK לאנדרויד בעייתי למדי , בטח כשמשווים את מה שיש לIOS (מניסיון...)

ליביו

פורסם

מבטיח=עם עתיד. רוצה לומר: פחות רלוונטי עכשיו, יהיה יותר רלונטי מ-iOS בעתיד (לדעתי).

מודל הרווח באנדרויד הוא זהה לחלוטין לזה של iOS - הבעייתיות היא ביוזרים. ועדיין, כאמור, יש אפליקציות ומשחקים לא מעטים שנמכרים היטב ומכניסים הרבה מאד כסף.

ואני לא חושב שאני טועה לגבי הלימודים כמו שקראת לזה. אני לא אומר שלתכנת למובייל ול-PC זה זהה, ממש לא.

גם כאן וגם כאן אתה צריך ללמוד לתכנת למובייל, ולדעתי (ואני ממש לא לבד בדעה הזאת) להכנס לג'אווה זה משמעותית יותר קל מלהכנס ל-Objective C.

אני יודע C# ופתרתי הרבה יותר מ'חצי בעיה' כשהתחלתי ללמוד אנדרויד. אני מתאר לעצמי שמי שמכיר ג'אווה כמו שצריך עוד פחות מסתבך עם ההתחלה.

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אם תפתח אפליקציות אתה תעשה את זה רוב הזמן לאנשים. על הפרויקטים משלמים כסף טוב..כי כל הסמארט פונים האלה חדשים

וגם הביקוש עבורם גבוה.

בגדול רק ייפון מבוסס כל objective c .. כל הטלפונים האחרים מבוססים על java// לטעמי זה לא שווה ללמוד

אני לומד אנדרויד,, ואוהב את זה..

גם asp.net שווה ללמוד..

פורסם

ולמה אתה מקפיץ דיון מלפני 3 חודשים?

פורסם

כי גם אני חשבתי לפתח לאייפון

פורסם

זה טוב ויפה אבל לא רלוונטי לדיון הזה. אין שום סיבה בעולם להקפיץ אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים