עבור לתוכן

קירור בעזרת מאווררים

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי CM 690 שקניתי די מזמן ולוח האם שלי מגיע לעד 85 מעלות במאמץ. הפכתי את המאוורר העליון שיכניס אוויר במקום שיוציא כי הוא די חסום למעלה בגלל מסנני האבק ואין לי כוח להתעסק בלהוציא אותם. את המאוורר הצדדי הרמתי למעלה קצת (במקום להיות מול כרטיס המסך הוא מול לוח האם) והוא מוציא אוויר. התוצאה הייתה הורדה של 1-5 מעלות בלוח האם אבל עכשיו כרטיס המסך נמצא ב50-60 במנוחה.

יש לי מאוורר עליון שדוחף אוויר פנימה, אחורי שדוחף אוויר החוצה וצדדי שדוחף אוויר החוצה. חשבתי על להחליף את כל המאווררים במאווררי 120 חדשים ולהחליף את צד המארז בפרספקס שקוף שישמש כדלת חדשה ועליה להתקין 4-6 מאווררי 120 עם DB נמוך וCFM גבוה (הכי שאפשר כדי שלא יהיה רועש).

התוצאה תהיה שהמאוורר הקדמי והמאוורר העליון ידחפו אוויר פנימה והמאוורר האחורי והמאווררים הצדדים ידחפו אוויר החוצה.

האם זה רעיון טוב?

רעיון נוסף שחשבתי עליו זה שהאחורי ידחוף גם אוויר פנימה ואז רק הצדדיים יהיו אחראיים על הוצאת אוויר (המחשב צמוד לשולחן שלי מאחורה ואילו מהצד יש מרווח עצום).

איזה מן הרעיונות טוב? או האם יש רעיון יותר טוב?

לגבי החיבורים, נותר לי חיבור אחד למאוורר על לוח האם, האם זה בסדר לחבר 4-6 מאווררים על אותו החיבור (עם מפצלים כמובן)? זה לא יעמיס על לוח האם?

• תגובות 31
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

פותח התרד אתה משחק עם הסרקולציה..ולמרות שזה נראה כאילו יש שיפור זה לא נכון..

לפני הכל אתה צריך מאוורר קידמי שיכניס אוויר למארז..

פרק את המאוררר הצדדי ותתקין אותו ככה שיכניס אוויר בחלקו הקידמי\תחתון של המארז..

כמו כן את המאוורר בגג המארז תהפוף ככה שיוציא אוויר לבחוץ..אל תדאג לגיב פילטרים וכו..

את המאורור האחורי תשאיר שיוציא אוויר..

תבצע את השינוים הנ"ל..ותעדכן אותנו..

כמו כן לא ציינת איזה מערכת יש לך ועם איזה תוכנה מדדת טמפ' ?

פורסם
  • מחבר

יש לי מאוורר קדמי שמכניס אוויר. מה שהצאת כבר היה לי אבל זה היה אפקיטיבי יותר מלהפוך את המאוורר. בתאוריה הצבת 4-6 מאווררים בפנל הצדדי בדיוק מול לוח האם כרטיס המסך והמעבד שיוציאו אוויר אמור לשאוב את האוויר החם, לא?

המערכת שלי היא

Gigabyte Technology Co., Ltd. EP43-UD3L (Socket 775)

Intel Core 2 Quad Q6700 @ 2.66GHz

896MB GeForce GTX 260 (ZOTAC International)

האם אתה צריך את המפרט המלא או שזה מספיק?

מדדתי עם אוורסט את הטמפרטורה.

פורסם

בתאוריה אתה יכול להתקין בכל חור איוורור מאוורר באיזה גודל שתרצה ואז הכל בסדר..

אבל זאת לא המטרה..המטרה היא להגיע לרמת קירור טובה ורמת שקט סבירה..

כל אחד והשימושים שלו..יש הקיצונים שיחליטו שהם רוצים MAX ביצועים..ואז הרעש עולה..ולהפך..

ולא הבנתי אם יש לך או שהיה לך מאוורר קידמי..

וכמו שציינתי כבר..על מנת להגיע לסירקולציה סבירה..אתה צריך מאוורר קידמי שמכניס אוויר..

מאוורר בגג צריך להוציא אוויר (אווי חם עולה למעלה ;) ) ומאוורר אחורי מוציא אוויר..

אחרי שתסדר את זה ככה..מדוד טמפ' עם HWMONITOR ותעדכן :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

יש לי כרגע מאוורר קדמי, לא נגעתי בו. אתה בטוח לגבי המאוורר העליון? טמפרטורת לוח האם שלי ירדה ב1 עד 5 מעלות... איך תמליץ בכל זאת לשים מאווררים בצד המארז?

פורסם

פותח הדיון אין לך שמץ הבנה בסירקולציה.

זה כל כך פשוט כשרואים את זה וויזואלית ומבינים את הטבע של זה (אוויר זה כמו מים בלתי נראים, אם תדמיין תוכל בקלות לראות את הזרמים הראשיים).

אתה אמור ליצור סירקולציה שנכנסת מקדימה למטה ויוצאת מאחורה למעלה (כי אוויר קר יורד למטה ואוויר חם עולה למעלה, זה הטבע של האוויר).

הזרמים הראשיים שנוצרים זורמים בעוצמה וכמות מסויימת ועוברים מסלול מסוים שמקרר את כל החלקים שבדרך.

אם יש לך 4 מאווררים אז שים מכניסים מקדימה ולמטה, ומוציאים מאחורה ולמעלה.

תוודא שהמאווררים עובדים בכיוון הנכון.

אם לא תסגור את הפתחים בצד הסירקולציה תידפק, כי חלק מהאוויר יצא או יכנס משם, ואתה תחליש ותערבל את הזרמים הראשיים שאותם אתה מעוניין לחזק ולייצב.

אז קח קרטון או לא יודע מה וסגור את כל הפתחים הגדולים שיש, בעיקר את אלו שבצד שמיועדים לאופציה למאוורים.

אם יש לך רק 3 מאווררים אז עדיף 2 מוציאים ואחד מקדימה (ולסגור את הפתחים בצד כמובן).

מכיוון שהלחץ והכמות שהמאווררים מוציאים גדול מהלחץ וההספק של המאוורר שמכניס, ימשך גם אוויר קר מלמטה.

לא משנה כמה מאווררים יש לך, עדיף שיהיה יותר הספק בהוצאה מאשר הכנסה.

ותמיד חשוב לוודא שהסירקולציה לא תיחלש ותהרס ע"י פתחים מזיקים.

פורסם
  • מחבר

אז בעצם אני צריך לחסום את פתחי האוורור שבצד המארז ולשים מאוורר למטה. לזה התכוונת? האם מאוורר צדדי מול כרטיס המסך בכל זאת יהרוס? כי הוא די קירר לי אותו כל הזמן.

מה היחס בין המאווררים המוציאים למכניסים? האם יכולים להיות יותר מכניסים ממוציאים או להפך?

פורסם

פותח התרד יש לך את המאמר הזה:

http://hwzone.co.il/guides/circ2010

תעיין שם..ומאוורר בצד יועיל לקירור של הכרטיס מסך..אבל את המאוורר העליון אתה חייב להפוך ככה שיוציא אוויר..

כמו כן ברגע שיש לחץ שלילי (יותר מאווררים שמוציאים אוויר) אוויר יכנס דרך פיתחי האיוורור..

פורסם

גם עם המאווררים שמגיעים עם המארז בלבד אתה לא אמור להגיע ל85 מעלות בלוח אם

אולי יש פאק במאווררים עצמם/ בחלקי הקירור?

פורסם

אז בעצם אני צריך לחסום את פתחי האוורור שבצד המארז ולשים מאוורר למטה. לזה התכוונת? האם מאוורר צדדי מול כרטיס המסך בכל זאת יהרוס? כי הוא די קירר לי אותו כל הזמן.

עדיף זרימה שתקרר את כל החלקים בדרך, לא רק חלק מסוים.

מה היחס בין המאווררים המוציאים למכניסים? האם יכולים להיות יותר מכניסים ממוציאים או להפך?

אם יש לך רק 3 מאווררים אז עדיף 2 מוציאים ואחד מקדימה (ולסגור את הפתחים בצד כמובן).

מכיוון שהלחץ והכמות שהמאווררים מוציאים גדול מהלחץ וההספק של המאוורר שמכניס, ימשך גם אוויר קר מלמטה.

לא משנה כמה מאווררים יש לך, עדיף שיהיה יותר הספק בהוצאה מאשר הכנסה. ותמיד חשוב לוודא שהסירקולציה לא תיחלש ותהרס ע"י פתחים מזיקים.

כל לחץ עודף (שאינו שווה לכוח וכמות שדוחפים מאווררי ההכנסה) שנוצר ממאוורר הוצאה ימשוך אוויר מחורים במארז.

ואותם חורים קטנים שמהם נכנס אוויר יוצרים כבישים קטנים, מצטרפים-אל ומגדילים את הכביש הראשי שעובר באיזור המעבד.

לעומת זאת במצב הפוף בו יש יותר מאווררי הכנסה מהוצאת יקרה מצב בו אוויר יברח מאותם חורים קטנים, וחלק גדול ממנו לא יעבור באיזור בו יתרום לקירור רכיבים.

פורסם
  • מחבר

אז אם יש לי 6-7 מאווררים?

אחד למעלה אחד מאחורה אחד מקדימה ואחד מלמטה. האם במקרה כזה צדדי שמכניס אוויר וחסום מבחוץ יהיה יעיל?

פורסם

מספר מאווררים לא אומר לגבי כמות האוויר שהם דוחפים/מושכים.

אם נניח שמדובר במאווררים שווים בתנאים שווים (שאין פילטרים או מבנה שחוסם ומפחית את יעילותם) אז אותו מאוורר נוסף מהצד יכול לפגוע בסירקולציה הכללית, ובאותו הזמן להועיל לאותו רכיב או איזור ספציפי שהוא מכוון אליו כי שם הוא יגרום לחיכוך אוויר.

במקרה כזה הייתי שם ובודק אם הוא מביא תועלת.

אם הוא עוזר להורדת טמפרטורה של הכרטיס גראפי, אז הייתי משאיר אותו ובודק אם יש טעם במאוורר למטה.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם!

שאלה נוספת, חיפשתי בגוגל ופשוט לא מצאתי איך אני עובד מאוורר מוציא ומחליף. אני מתכוון, האם יש מאווררים לדחיפה ומאווררים להוצאה או שאני ידנית צריך להחליף אותם?

על איזה מאווררים עם CFM טוב וDB נמוך הייתם ממליצים? שמתי את עיניי על ה140 של SCYTH או על ה1850 RPM GENTLE שלהם.

פורסם

רוב המאווררים "יודעים" גם להוציא וגם להכניס אוויר..זה עניין של פשוט להפוך אותם צד..

יש מאווררים בודדים (לדוגמאת הסדרה של AC) שיכולים רק להוציא אוויר..שכן אין יכולת להתקין אותם הפוך.

הGT מנצחים כיום של מאוורר מבחינת היחס של רעש/ביצועים :)

פורסם
  • מחבר

GT = הGENTLE שהזכרתי?

האם תמליץ על ה120 או על ה140? הבנתי שה140 מוציא יותר אוויר בפחות רעש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים