עבור לתוכן

No contract Vs. Unlocked phones

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אני נוסע לארה"ב ובאתרים השונים אני רואה שיש הבדל בין לקנות טלפון שהוא unlocked לבין טלפון שהוא no-contract.

הטיפוס השני הוא כמובן טלפון שצריך לקנות לו כרטיס עם דקות.

השאלה שלי היא אם טלפון מהסוג הזה (no contract) יפעל גם בארץ עם הסים שלי (בהנחה שהתדרים מתאימים וכו'), או שזה יחייב פריצה?

ספציפית השאלה מיועדת למכשירי אנדרויד.

ואם באותה הזדמנות מישהו יוכל להגיד לי בבקשה מה אני צריך לודא כדי שהמכשיר שאני מביא יעבוד בארץ - אני מאוד אודה. תודה!

פורסם

דבר ראשון, תוודא שהמכשיר שאתה מביא הוא לא מבוסס CDMA, כי לא יהיה לך מה לעשות איתו בארץ.

דבר שני, הכל תלוי באיזה מכשיר תביא.

נניח הatrix מצריך פתיחה מהמפעיל או פתיחה באמצעות קוד המסופק על ידי מספר אתרים תמורת כ20 דולר.

מכשירי סמסונג ניתן לפתוח, יש מכשירים שמגיעים נעולים ויש מכשירים שמגיעים פתוחים לשימוש בכל סים.

למיטב זכרוני, מכירת מכשירים נעולים שהם בתצורת payg היא לא בדיוק חוקית נכון להיום בארצות הברית, אך יכול להיות שאני גם טועה.

בכל מקרה, תחליט על איזה מכשיר אתה רוצה ללכת ותבדוק מה התדרים שלו ומה צורת העבודה שלו, ואם ניתן לפתוח אותו בצורה זו או אחרת.

מבחינת תדרים, אם אתה רוצה להשתמש ברשת פלאפון, מומלץ לרכוש מכשיר אשר מספק תמיכה ב3G בתדר 850mhz, כדי שיהיה לך כיסוי יותר נרחב ברשת .

פורסם

אין קשר בין sim lock ל no contract.

טלפון יכול להיות sim locked או שלא עם או ללא חוזה. גם לא הייתי סומך על אפשרות כזאת או אחרת שתוכל לפרוץ את נעילת הסים לוק, לא עבור 200 שקל הבדל.

פורסם
  • מחבר

היי

קודם כל המכשיר מיועד לרשת אורנג'. יש כ"כ הרבה משתנים לגבי תדרים ושיטות שידור, קשה לי להיות בטוח מה אני באמת צריך שיהיה במכשיר ומה לא, והתמיכה הטכנית באורנג' לא בדיוק עוזרים בנושא...

דבר שני, ההפרשים במחיר הם משמעותיים מאוד.

שאלה שיתכן טיפשית: האם במכשיר עם מערכת הפעלה אנדרויד "יותר קל" לעשות unlocking ? או שזה בסופו של יום תלוי מכשיר - ברזל, ולא תלוי מערכת הפעלה?

תודה

פורסם

לא תלוי מערכת הפעלה אלא יותר הגדרת יצרן.

פורסם
  • מחבר

הבנתי. בעייתי.

ה LG Optimus נראה כמו אחת מהאפשרויות הסבירות הבודדות, וגם מוכרים אותו בארץ, אז אולי זה סימן טוב.

השאלה היחידה מה אני צריך לודא לגבי הרשת.

פורסם

אורנג' פועלת בתדרים הבאים:

GSM- 900,1800

3G(UMTS)- 2100

פורסם
  • מחבר

שאלה דבילית - אבל מספיק שהטלפון יתאים רק אחת מהשיטות ואחד מהתדרים, נכון?

פורסם

אתה אמור לרצות את כולם, או כמה שיותר. חשוב (אם אתה רוצה לגלוש בבאינטרנט) שיהיה התדר של הדור השלישי (2100). יש אנטנות שונות בכל מיני טכנולוגיות שונות במקומות שונים, כדי להתאים את עצמך לכל מצב כדי שכולם יהיו. אורנג' השלימה פריסה מלאה של הכל ולכן לא נורא אם חסר משהו, אבל קח בחשבון שהפלאפון מתחבר לאנטנה החזקה ביותר בתחום ולכן אם חסר תדר של אנטנה שנמצאת מעל ראשך הוא יצטרך למצוא אנטנה רחוקה יותר --> קליטה חלשה יותר.

קיצר, כמו בפוקימון, תפוס את כולם.

פורסם

שאלה דבילית - אבל מספיק שהטלפון יתאים רק אחת מהשיטות ואחד מהתדרים, נכון?

עלייך לדאוג שהוא יתמוך בתדר 3G 2100 (ורצוי גם 900 אך לא הכרחי) ע"מ לקבל כיסוי דור שלישי ובתדר 900 (ועוד פעם, רצוי 2100 אך לא הכרחי) ברשת GSM (או GPRS, אותו דבר לצורך העניין). בארה"ב פועלות 2 רשתות GSM/UMTS עיקריות, T-MOBILE ו-AT&T שתיהן לא עובדות בתדרים הנ"ל בדור שלישי (AT&T עובדת ב-850/1900 ו-T-MOBILE ב-1700). לכן בעת רכישת המכשיר חשוב מאוד מאוד לוודא תמיכת דור 3 בתדר 2100. עם דור שני אין בעיה, היום כמעט ואין מכשירים שאינם תומכים בתדר 900/1800 בדור שני.

אורנג' פועלת בתדרים הבאים:

GSM- 900,1800

3G(UMTS)- 2100

עד כמה שאני יודע אורנג' משדרת מעט 3G גם בתדר 900 (אבל זה די זניח).

עליך לרכוש מכשיר שהוא unlocked (ורצוי מאוד לודא זאת, זה מאוד פשוט: הכנס את כרטיס הסים של אורנג' לתוך המכשיר במעמד הרכישה ובדוק האם המכשיר נותן לך הודעת שגיאה או לא).

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה.

למשל מכשיר שהספקס שלו אומרים:

Tri-band UMTS/HSDPA 7.2|Quad-band EDGE

זה תופס?

פורסם

סביר להניח שכן, אבל אי אפשר לדעת (למשל מכשיר שמגיע בקומבינציה מוזרה של 850/1700/1900 שיעבוד טוב בארה"ב אבל בשאר העולם יהיה שקול לבלוק). עדיף שתאמר לנו באיזה מכשיר מדובר ועוד יותר עדיף שתביא לינק כיוון שקיימים מכשירים שמגיעים במספר קונפיגורציות.

פורסם
  • מחבר

תודה, אעשה זאת בקרוב, כאשר הנסיעה תהייה יותר קרובה

בשלב זה נראה שאחד המכשירים של LG, פשוט כי אני לא רואה אלטרנטיבות

שוב תודה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים