עבור לתוכן

איך שומעים DTS ו DOLBY מהמחשב ?

Featured Replies

פורסם

הבעיה היא מעט יותר מורכבת מהנושא:

יש לי מגבר של PIONEER שיש לו יכולת לפענח DTS ו DOLBY. כאשר אני מפעיל סרט עם DTS או DOLBY במכשיר ה DVD אז יש סימון במגבר שיש סיגנל של אחד מהם.

הבעיה היא כאשר אני מחבר את אותו סרט DVD בדיוק למחשב, כאשר המחשב מחובר למגבר באמצעות כרטיס קול: Digital Music LX של קריאטיב, אשר מחובר עם כבל אופטי למגבר, אני אכן מקבל סימון של דיגיטלי, אבל אין שום סימון ל DTS או DOLBY .

איך אפשר לפתור את זה?

פורסם

נשמע שלא מוגדר אצלך שיוציא דיגיטלי. תלוי באיזה נגן אתה משתמש, ישנו וי בהגדרות הסאונד שמאפשר להשתמש בSPDIF דיגטלית. נגנים מסוימים מתקינים את הac3 codec ואחרים קודקים אחרים. פשוט שים סרט שמשתמש בDTS או DD ומתוך הגדרות הפילטרים של הנגן, אפשר לו את הSPDIF.

פורסם
  • מחבר

יש לי מדיה פלייר של ווינדווס 7.

ויש לי את חבילת הקודקים 7.1 של k-light FULL

במדיה פלייר לא מצאתי שום אופציה להפעלת SPDIF

יש לי גם את הקלאסיק וגם שם לא מצאתי אופציה להפעלה.

פורסם

האמת היא שאין לי נסיון עם המדיה פלייר של 7 כל כך, עם קלאסיק כן. לחצן ימני אחרי שהפעלת קובץ > פילטרים > ac3 audio decoder, ושם תסמן לו שימוש בSPDIF. זה קלאסיק הום סינמה, כן?

פורסם
  • מחבר

כן יש לי מדיה פלייר קלאסיק.

כאשר אני לוחץ על פילטרים אז מופיע לי FFDSHOW AUDIO DECODER

באפשרויות של FFDSHOW מופיעות לי ההגדרות כפי שאני מצרף בקובץ.

אגב כאשר אני מסמן את AC3 SPDIF אז אני לא שומע סאונד בכלל.

אולי כרטיס הקול שלי בכלל לא תומך בזה? אני מזכיר: Digital Music LX של קריאטיב מחובר בכבל אופטי למגבר.

http://www.technorelease.com/music-video/others-music-video/creative-sound-blaster-music-and-movies-digital-music-lx/

[attachment deleted by admin]

פורסם

אותה בעיה בדיוק.

פורסם

משום מה זה משתמש בקודק של FFDSHOW במקום בAC3 DECODER. בכל אופן, נסה לשים וי בכל האופציות למעלה (pass-through) ו-וי גם באופציות אאוטפוט של שאר הביטים, גם 24 וגם 16. בכרטיס הקודם שלי זה פעל רק ב16, וסימון של האפשרויות מעל ביטלו הסאונד. שווה לנסות. זה כמובן בהנחה וצילום המסך שסיפקת הכיל את ההגדרות שהשתמשת בהן.

אני אישית משתמש בbsplayer, שמתקין איתו את הקודקים ולדעתי שם את הAC3 DECODER בעדיפות גבוהה יותר, ודרכו אין בעיה להפעיל את הDTS והDD. למרות שאצלי גם בקלאסיק מופעל הAC3 ולא הFFD..

ואם יש לו יציאה אופטית, הוא תומך. מעיון באתר ראיתי שמצויין בפירוש שהוא תומך, כמו כן ראיתי שהוא 16 ביט (בהמשך לפסקה הראשונה).

לדעתי אם תבטל את אפשרויות ה32 וה24 ביט, ותאפשר את הAC3, זה יפעל. מקווה שכן :)

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאתה התכוונת ל AC3 פילטר ולא ל AC3 דקודר, מכיוון ש AC3 DECODER זו תוכנה להמרת פורמטים. התקנתי את BSPLAYER אבל עדיין זה בוחר לי ב FFDSHOW.

אני אנסה למחוק את FFDSHOW לחלוטין ואתקין רק את BSPLAYER.

אגב, אתה מצליח לפענח ולהוציא אות של DTS גם מקבצי MKV ?

פורסם

תמחק את k-lite לחלוטין, תוריד CCCP, תשתמש באפליקציה הכלולה שלהם בשביל להגדיר audio output.

פורסם
  • מחבר

גם חבילת הקודקים הזו לא נותנת לשמוע דיגיטלי.

כאשר אני מסמן את DTS SPDIF לא שומעים כלום וכמו כן גם AC3 ENCODE OUTPUT .

רק כאשר אני מסמן את AC3 SPDIF שומעים סאונד אך סאונד רגיל.

הוספתי תמונות מסך של CCCP (שזה בסך הכל טוויק ששולט על ההגדרות של FFDSHOW) וגם של ה OUTPUT הסופי שאני מקבל.

בתמונה התחתונה רואים שנכנס DTS ויוצא משהו אחר אבל לא דיגיטלי

פורסם

אכן התכוונתי לac3 codec, אך בלשונית פילטרים הוא הופיע אצלי כac3 decoder, ולכן העתקתי במדוייק.

וכן, אין לי שום בעיה להוציא לרסיבר DTS מקבצי MKV.

מחיקת FFDSHOW עזרה במשהו?

בעבר כשהיו לי בעיות הורדתי איזושהי תוכנה ששינתה את העדיפויות של שימוש בקודקים, לצערי אני ממש לא זוכר את שמה.

פורסם

במדיה פלייר קלאסיק אחרי שאתה פותח את הסרט תלחץ כפתור ימני-->פילטרים-->FFDSHOW-->אפשרויות

כשאתה באפשרויות תרד למטה ותלחץ על output, ושם תסמן את כולם

dolby digital

dolby digital plus

dolby truehd

dts

dts-hd

ותסמן 16 ו-24 ביט ואז החל ואמור לעבוד לך...

גם אני עם רסיבר של פיוניר וזה עובד (לפחות לי)

פורסם
  • מחבר

פטרון - עשיתי בדיוק מה שאמרת לי. מחקתי את כל הקודקים. התקנתי BSPLAYER חדש ועדכני. כאשר אני מפעיל סרט MKV עם DTS אז במגבר עדיין אין שום סימון ל DTS. הוספתי צילום מסך של BSPLAYER בזמן ניגון הסרט.

כמו כן הפעלתי דיסק במדיה פלייר שיש בתוכו בדיקות סאונד ל DTS ו DD. המדיה פלייר בכלל לא משמיע את DTS אבל כן משמיע את DD ואף יש סימן של DD בצד שמאל למטה, אך המגבר עדיין לא מראה את הסימון (אותו דיסק בדיוק כשאני מפעיל אותו במכשיר ה DVD שולח סימון DD למגבר). הוספתי תמונת מסך של המדיה פלייר

פורסם
  • מחבר

במדיה פלייר קלאסיק אחרי שאתה פותח את הסרט תלחץ כפתור ימני-->פילטרים-->FFDSHOW-->אפשרויות

כשאתה באפשרויות תרד למטה ותלחץ על output, ושם תסמן את כולם

dolby digital

dolby digital plus

dolby truehd

dts

dts-hd

ותסמן 16 ו-24 ביט ואז החל ואמור לעבוד לך...

גם אני עם רסיבר של פיוניר וזה עובד (לפחות לי)

כאשר אני מסמן את כולם או חלקם, אז או שלא שומעים כלום, או ששומעים רעש צורם או שאני נמצא באותה בעיה (אין אות DD או DTS)/

איזה כרטיס קול יש לך?

פורסם

הגישה לפילטרים בbsplayer היא מאופציות > פילטרים, הייתי מעוניין לדעת אם זה משתמש עדיין בFFDSHOW או שעכשיו מופיע לך AC3.

כשאני מנגן מוזיקה בDTS אם הווליום לא על המקסימום זה יוצר רעשים מוזרים כאלה, במדיה פלייר היית על ווליום מלא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים