עבור לתוכן

אייפון 5 שמועות על עיצוב

Featured Replies

פורסם

שמועות סותרות מתקבלות יום ביומו לדור הבא של האייפון מבית אפל. הפעם זהו ג'ושוע טופולסקי, העורך הראשי לשעבר של אתר Engadget, שחושף פרטים מעניינים בנוגע לדור הבא, העתיד לצאת בסביבות ספטמבר השנה. ג'ושוע טוען שצורתו של האייפון החדש תהיה שונה לגמרי מהאייפון 4 וכי הוא ייראה יותר כמו האייפוד טאץ': עבה בחלקו העליון ודק בחלקו התחתון (תמונה להמחשה למעלה), בדומה למחשב הנייד MacBook Air. כפתור הבית יורחב וישמש כאזור המזהה תנועות אצבע (מחוות) ואולי אפילו ישולב בו חיישן ה-NFC (קיימת שמועה שאפל עובדת על מערכת תשלום אלחוטית מבוססת NFC). מסך האייפון יוגדל ל-3.7 אינץ', שדרוג שדובר עליו עוד מהשמועות של השנה שעברה. למרות הגדלת המסך, המכשיר ישמור על תצוגת ה-Retina Display בעלת צפיפות פיקסלים של 312dpi. האייפון יתמוך בחיבור לרשתות GSM ו-CDMA בדגם אחד, מה שיהפוך אותו לטלפון בינלאומי של ממש ויפתח בפני אפל את שוק הסמארטפונים הסיני.

חשוב מאוד לציין, כי דיווח זה של טופולסקי סותר לחלוטין דיווחים קודמים מרויטרס המדווחים כי צורתו של האייפון הבא תהיה דומה לזו של האייפון 4. בעבר, חזה טופולסקי שה-iPad 2 יכלול מסך עם רזולוציה גבוהה יותר וחריץ הרחבה לכרטיס זיכרון מסוג SD. אין צורך להזכיר כי אף אחת מתחזיות אלו התגשמו.

iPhone5_mockup.jpeg

קישור לכתבה המקורית

הכתבה

זה רק קונספט התמונהה..

קרדיט לאתר אחר

פורסם

חוששני שהשמטת את הקישור לכתבה המקורית, אז תן לי לעזור לך-

http://www.gadgety.co.il/17060/%D7%A9%D7%9E%D7%95%D7%A2%D7%94-%D7%94%D7%90%D7%99%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9F-5-%D7%99%D7%94%D7%99%D7%94-%D7%93%D7%95%D7%9E%D7%94-%D7%9C-ipod-touch-%D7%95%D7%91%D7%A2%D7%9C-%D7%9B%D7%A4%D7%AA%D7%95%D7%A8/

זה לא בסדר לכתוב "קרדיט לאתר אחר" כי בעצם לא נתת קרדיט, רק יצרת לעצמך הגנה אם מישהו יטען שהעתקת. בניגוד לאתרים אחרים (כמו אתר שמתחיל בF ונגמר P ובאמצע יש עוד אות אחת) המשפט הזה לא קביל פה (לפחות בעיני). מה בעצם מטרת המשפט?

ולענייניו, עיצוב מזעזע אם תשאלו אותי. הוא נראה מאוד צפוף ומפוצץ ומכוער באופן כללי. הוא גם נראה שמן (לא בעובי, רחב).

פורסם

על טעם וריח... לדעתי עיצוב מעניין מאד והלוואי (גם אם בסיכוי נמוך) שהאייפון הבא יראה ככה.

פורסם
  • מחבר

לא ידעתי , כי יש המון מקומות שאסור לפרסם את אתרים כאלה ואחרים ,

למעשה יש אתרים שמצנזרים את הכתובת.

פורסם

אני דווקא חושב שהאיפון הבא יהיה מאוד דומה לאיפד 2 .

פורסם

לא ידעתי , כי יש המון מקומות שאסור לפרסם את אתרים כאלה ואחרים ,

למעשה יש אתרים שמצנזרים את הכתובת.

זה בסדר

לא נורא

אנחנו אוהבים אותך בכל מקרה :-*

פורסם

על טעם וריח... לדעתי עיצוב מעניין מאד והלוואי (גם אם בסיכוי נמוך) שהאייפון הבא יראה ככה.

האמת שהIphone4 הוא לטעמי הטלפון(ללא מקלדת מלאה) עם אחד מהעיצובים הטובים ביותר(ולשמחתי ה-SGS2 נראה בדיוק כמוהו), עיצוב סימטרי נקי וחלק. אם הIphone הבא יהיה מבוסס על אותה פלטפורמה חיצונית ואנדרואיד לא תשתפר בצורה משמעותית מבחינת חוויית משתמש יגיע הזמן להצתרף לעדר...

פורסם

רק חבל שהמסך שלו קטן ביחס לטלפונים אחרים באותו הגודל.. סוף סוף הגודל שלו יהיה ביחס טוב לגודל של המסך.

עכשיו רק צריך לטפל בזה ששיש לו רק מקש אחד (אבל הי, משום מה אנשים אוהבים את זה :nixweiss: ) ושהממשק שלו פשוט לא קיים (למה אנשים אוהבים את זה?? אני באמת לא מצליח להבין מה כל כך טוב בממשק של האייפון, כל מה שהם עשו זה לזרוק את כל האייקונים על המסך, זה נראה כמו הם בכלל לא ניסו..) ובכל שאר הדברים שגורמים לאייפון להיות כזה גרוע..

בקיצור - תשאירו את העובדה שהוא מגיב כמעט תמיד באופן מהיר ובלי תקיעות ואת המסך המצויין (למרות שהאמולד מצויין גם הוא, אבל לא ראיתי את שניהם אחד ליד השני כדי להשוות) ואת השאר תזרקו לפח ותתחילו לתכנן מהתחלה..

פורסם

הלאנצ'ר של אנדרואיד לא שונה מהאייקונים של אפל... הבעיה באנדרואיד זה כמות גרסאות מערכת ההפעלה, והרמה הירודה של האפליקציות(יחסית לIOS כרגע). עם כל הכבוד אני מעדיף לקנות מכשיר שיקבל שדרוג רציני פעם בשנה ולפחות שלוש שנים של שדרוגים, מלקנות מכשיר שאני לא יודע אם הוא יקבל את השדרוג הבא אפילו באופן וודאי.

גוגל חייבת להחמיר עם הייצרניות, וחייבת להפסיק את הforking המזורגג הזה של מערכות ההפעלה שלה. עם כל הכבוד לגוגל לאפל עדיין לא היה שדרוג יחיד שגרם לאפליקציות להפסיק לעבוד(ולגוגל עד 2.1 כל שדרוג גם לחצי מהאפליקציות לפחות להפסיק לעבוד באופן נורמאלי, ואם היוצר של האפליקציה לא החליט לשחרר שדרוג, או שהחליט לגבות עליו כסף - דבר שקורה לא מעט, יש בחנות של אנדרואיד לא מעט אפליקציות לגרסא 1.6 למשל וגרסא נפרדת ל 2.0/2.1+ - נדפקת).

עד כמה שאנשים שונאים את הגישה הדרקונית של אפל יש לה ייתרון עצום מבחינת המשתמשים הסופיים, אין דבר כזה לדרוש כסף על שדרוג לאפליקציה, ואין אלפי אפליקציות שבורות, תרמיות, וMalware או פשוט זבל כמו שיש עדיין בחנות של גוגל..

פורסם

הלאנצ'ר של אנדרואיד לא שונה מהאייקונים של אפל...

כן הוא כן.

באנדרואיד יש לך את הרשימה של כל התוכנות (ה app drawer) ויש לך את עמוד הבית - שאתה יכול לשים שם רק את הדברים שבא לך ווידג'טים וכל מה שאתה צריך ביום יום, לא חייבים לעבור בין דפים מלאים בכל התוכנות שיש לך על המכשיר רק כדי לראות אימייל.. מזל שהם החליטו לשים תיקיות כי עד שזה היה זה בכלל היה בלתי אפשרי..

הבעיה באנדרואיד זה כמות גרסאות מערכת ההפעלה,

ומה הבעיה בזה? ההבדלים בין הלאנצרים השונים הם רק בדרך שבא זה מסודר ואיך שזה נראה, מאחורי הקלעים זה תמיד אותו אנדרואיד - גם אם זה סנס גם אם זה הטאץUI של סאמסונג (שאני ממש לא אוהב אותו - הם פשוט ניסו לעשות אותו כמה שיותר דומה לאייפון..) או כל אחד מהלאנצ'רים שאפשר להוריד מהמרקט.

עם כל הכבוד אני מעדיף לקנות מכשיר שיקבל שדרוג רציני פעם בשנה ולפחות שלוש שנים של שדרוגים, מלקנות מכשיר שאני לא יודע אם הוא יקבל את השדרוג הבא אפילו באופן וודאי.

SGS יצא עם 2.1 ועכשיו כבר מקבל את גינג'רברג

הDesire יצא גם עם 2.1 וכבר דלפה גרסאת ג'ינגרברד שHTC אמורים להוציא בקרוב

נכון, מכשירים שיצאו עם 1.6 לא קיבלו שידרוג - אבל גם את האייפון הראשון אתה לא יכול לשדרג לiOS 4.. נכון יש חברות שיותר בעייתיות בזה (מוטורולה) אבל רוב המכשירים מקבלים עידכונים, במיוחד המכשירים של גוגל.

גוגל חייבת להחמיר עם הייצרניות, וחייבת להפסיק את הforking המזורגג הזה של מערכות ההפעלה שלה. עם כל הכבוד לגוגל לאפל עדיין לא היה שדרוג יחיד שגרם לאפליקציות להפסיק לעבוד(ולגוגל עד 2.1 כל שדרוג גם לחצי מהאפליקציות לפחות להפסיק לעבוד באופן נורמאלי, ואם היוצר של האפליקציה לא החליט לשחרר שדרוג, או שהחליט לגבות עליו כסף - דבר שקורה לא מעט, יש בחנות של אנדרואיד לא מעט אפליקציות לגרסא 1.6 למשל וגרסא נפרדת ל 2.0/2.1+ - נדפקת).

עד כמה שאנשים שונאים את הגישה הדרקונית של אפל יש לה ייתרון עצום מבחינת המשתמשים הסופיים, אין דבר כזה לדרוש כסף על שדרוג לאפליקציה, ואין אלפי אפליקציות שבורות, תרמיות, וMalware או פשוט זבל כמו שיש עדיין בחנות של גוגל..

לא יודע מה קרה לפני שנים, אני יודע מה קורה עכשיו, ושדרוג מ2.1 ל2.2 או ל2.3 לא מכיר אפליקציות שלא עובדות - חוץ מזה שאני לא יודע מאיפה הקרצת שכל אפליקציה אצל אפל תעבוד לא משנה על איזה גרסא.. זה כמובן לא ממש נכון..

וגם אצל אפל מתכנת שמחליט להפסיק לתכנת אף אחד לא יכול להכריח אותו להמשיך לתכנת, ומתכנת שמחליט שהוא רוצה שהתוכנה שלו תעלה כסף תעלה כסף.

ודרך אגב, באייפון אתה יכול לרכוש אפליקציה ולגלות אחרי חודש שאם אתה רוצה את השלב האחרון אז הוא נמכר בנפרד בתוספת תשלום ממש נחמד.. באנדרואיד אין דבר כזה - אתה קונה את האפליקציה אתה קונה את כולה ואתה מקבל את כל העידכונים שלה עד שהמפתח מחליט לנטוש אותה - אף אחד לא יגיד לך פתאום שנכון שקנית את האפליקציה - אבל השלב הזה הוא בתוספת תשלום

ודרך אגב, אני לא יודע מאיפה הבאת את כל השטויות שהחלטת שיש במרקט - אבל גם אם יש איזה תוכנה שעושה משהו זדוני - לפני ההתקנה אתה מאשר לה רשימה של דברים שהיא יכולה לעשות - סתם משחק לא אמור להתקשר, אבל אם הוא כן רוצה להתקשר אתה יודע את זה לפני ההתקנה, כי אם הוא לא יבקש את האישור לגישה לטלפון הוא לא יכול לעשות את זה... שום תוכנה לא יכולה לעשות שום דבר שלא הופיע לאישור בהתקנה.

פורסם

איך זה קשור לתראד שמדבר על שמועה בקשר לעיצוב של האיפון ?

פורסם

לא קשור, אנא נסו לשמור את הדיון בגבולות שלו...

פורסם

חבל, דווקא נורא נהניתי מהדיון שהתפתח, אני בדיוק תוהה אם להביא את ה- SGS2 מחו"ל או לא :)

אני בכל מקרה לא אוהב את העיצוב של האייפון הנוכחי, ריבועי וכבד מדי לטעמי. מקווה שהם ייחדשו גם בתחום הזה.

פורסם

לכשיצא האייפון 5 יהיו דיונים רבים על ההשוואה בינו לבין ה-S2, אם האייפון יגיע לשוק רק סביב ספטמבר אז בהחלט שלאפל יהיה יותר מה להוכיח, ה-S2 יהיה עד אז כבר כמה וכמה חודשים בשוק...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים