עבור לתוכן

שאלה בקשר לאיזה מבין הקירורים הבאים הכי טוב לOC כבד, אין חשיבות לשקט.

Featured Replies

פורסם

לא הבנתי את ההשואה שהבאת..הקירור שיש שם זה לא הD14..

כמו כן הFRIO רועש..אין ספק שיש לו יכולת קירור מעולה..אבל שוב הוא לא המצטיין..במיוחד לא ברמת רעש מוגזמת שכזו..

הנה ביקורות שתשפוך קצת יותר אור ;D

http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=2523

• תגובות 37
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

הביקורת הזאת טובה והכל, אבל הקירור הזה לא קיים בארץ מה שאומר, לא מעניין.

פורסם

הFRIO שווה לתחת.

צלעות קירור בינוניות.

הסיבה היחידה שהוא מקבל תוצאות "טובות" היא בגלל שהצמידו לו שני מאווררים רועשים.

בביקורת הזאת אפשר לראות בטבלאת ההשוואה שהוא מקום שני הכי רועש מכל הקירורים ששם.

כל אחד יכול לקחת גוץ קירור (לא זאת לא טעות כתיב) ולשים עליו שני מאווררי סילון.

אם זה מה שאתה מחפש אז קנה גוף קירור גדול! ושים עליו שניים כאלה.

הוא ישאיר את הFRIO באבק.

הNOCTUA NH D-14 זה גוף קירור ענק עם שני מאווררים במהירות נמוכה.

התוצאות שלו על מהירות נמוכה הם מעולות, ואם נשאר מרווח טמפרטורה אפשר לחבר את המתאם מהירות ולהוריד את רמת הרעש עוד יותר בלי להפסיד הרבה מעלות.

ויש לו יתרונות נוספים, כמו קירור הזכרונות וצלעות הקירור של הלוח.

בFRIO אם תוריד מהירות הביצועים שלו יהיו חרא.

ואם תרצה לשפר אין לך איך כי הוא בעצמו בOC עצבני מלכתחילה.

בNHD-14 אפשר לשים שלושה מאווררים מהירים ולבייש את התירוץ העלוב לקירור ששמו FRIO.

אם זה מה שאתה באמת רוצה (מקסימום קירור עם רעש).

זה לא מה שהוא תוכנן להיות, אחרת היה נמכר עם מאווררים מהירים יותר.

אבל במקרה הצורך הוא יכול להיות כל מה שתרצה.

פורסם
  • מחבר

תגיד יש אפשרות להוריד את המאווררים המקוריים שלו ולהתקין במקומם 3 מאווררי סילון מה שנקרא ? אתה יודע 3000RPM-4000RPM.

פורסם

יש אבל אם אתה כבר הולך בכיוון הזה אולי יש גוף קירור שמגיע ללא מאווררים ויותר משתלם למטרה הזאת.

אני לא יודע למה מישהו ירצה כל כך הרבה רעש.

אתה קולט שזה יהיה מאוד!!! רועש ? בלתי נסבל ממש ?

וזה לא כאילו OC הוא חסר גבולות ורק הטמפרטורות יקבעו כמה תוכל לעשות.

וגם אם אתה יכול לעשות OC גבוה מאוד ולהרוויח עוד כמה מאות MHZ, בסופו של דבר זה יהיה רק עוד 10%.

ויהיה לזה מחיר גבוה.

המתח שצריך כדי לעשות OC קיצוני הוא רוצח.

לא עדיף לך להשיג OC של 50% עם מתח יחסית נמוך, יציבות מושלמת ואורך חיים, עם רעש מינימלי מהמחשב שלא יפריע לך לראות סרטים ולשמוע מוזיקה ולשחק משחקים ?

אם בשבילך OC זה ספורט אתגרי אז לך על מאווררי סילון ובהצלחה עם ההרס של המעבד.

אם OC בשבילך זה מחשב יציב עם ביצועים גבוהים הרבה מעבר ליכולת של המעבדים ולמחיר ששילמת אז הדבר האחרון שאתה צריך זה את כל הסיפור הזה עם כל הצרות שזה עלול להביא.

פורסם
  • מחבר

^^ אני ממש לא הייתי קורא למחשב שלי שקט אפילו עכשיו, אפילו בזמן משחק כבד מאוד עדיין שומעים את המחשב בצורה מחרידה, וגם דיי התרגלתי לזה. בקשר לOC שזה לא יבלבל אותך, אני רק רוצה לראות את גבול היכולת שלו על החומרה שלי, בכללי אני עובד איתו על סטוק לגמרי.

פורסם

ממש להגיע לגבול היכולת יכול לגרום נזק בלתי הפיך.

תדר גבוה דורש מתח גבוה.

זה לא רעיון טוב להפציץ מתח גבוה למעבד.

גם לא לזמן קצר.

אתה אף פעם לא יכול לדעת מה יהיו בדיוק התוצאות של זה.

ואתה לא רוצה להסתכל לאחור ולחשוב אולי זה הסיבה לקראשים מדי פעם או לחוסר יציבות של המעבד.

או אולי לזה שאתה צריך מתח גבוה כדי להגיע לOC שאחרים עושים במתח נמוך.

מעבד הוא רכיב אלקטרוני מורכב מאוד והזרמת חשמל במתח גבוה עלולה להרחיב ולשנות את המעבד.

יש אנשים בעלי נסיון שעושים OC בהדרגה ומעלים תדר ומתח לאט לאט במשך תקופה כדי להביא את המעבד לתוצאות הכי טובות שאפשר במתח הכי נמוך שאפשר.

מה שאתה מתכנן לעשות זה הדבר הכי לא בריא למעבד שלך, ובהתאם לזה למערכת מחשב שלך.

אל תהיה גיבור, תהיה חכם.

פורסם
  • מחבר

יש לי עוד שאלה. אני מבין שהפלטפורמה שלי לא הכי חזקה כיום, ואני חושב לעשות בקרוב שדרוג מה לדעתך עדיף ? להתבסס על X58 או לחכות למעבדי הבולדוזר ? אני דיי בטוח שהתשובה שלך תיהיה מעבדי הבולדוזר אבל בכל זאת ?

פורסם

אני הייתי מציע לחכות לZ68.

פורסם

למה שתרצה לשדרג, המעבד שלך לא מספיק חזק? אתה מרגיש שהוא מגביל אותך?

X58? בטח שלא!

בולדוזר? עוד חודש הוא מושק, אם אתה לא לחוץ אז אין סיבה לא לחכות.

פורסם

אני לא רואה שום סיבה לשדרג את המעבד שלך, יש לי גם Q9550 כרגע באוברקלוק ל-3.8GHz, בשביל להביא אותו ל-4 ג'יגה ומעלה דרוש המון זמן וסבלנות זה לא משהו שתצליח לעשות ביום אחד, אני מנסה כבר כמה חודשים טובים להביא את הזכרון ליציבות ב-500 FSB על לוח EP45-UD3P עם המעבד הזה ותאמין לי זה לא ככ קל... בכל מקרה אם ההתלבטות שלך היא להתקין 3 מאווררי סילון אני מציע שתוותר עליה, אני אעשה לך השוואה קטנה:

קח כל כרטיס מסך מסדרת 5000 או 6000 של Radeon, שים לו מאוורר על 100 אחוז, הוא יכול להגיע לבערך 4300 RPM, תקשיב לרעש שהוא עושה... חזק נכון? יפה, עכשיו תחשוב שיש לך שלושה כאלה בקוטר 120 מ"מ שיושבים לך בתור המחשב על פול מהירות... אתה לא תוכל לראות סרט או לשחק משחק או לדבר בטלפון, אתה לא תוכל לסבול את זה מרוב רעש...

ועכשיו אחרי שסיימנו עם החלק האומנותי, NOCTUA הוא גוף קירור ענק ויש מארזים שהוא לא מתאים אליהם גם מפאת הגודל שלו, אם אתה רוצה קירור מצויין, אני ממליץ לך על Zalman CNPS10X Extreme, אני קניתי אותו לפני כמה ימים, הוא מתאים לסוקט 775 (התקנה דורשת לפרק את הלוח אם כי צריך להרכיב פלטה קטנה מאחורי הלוח), הוא מקרר מצויין ומה שהכי אהבתי בו זה שיש לך קונטרולר קטן שיושב מלמעלה ואתה יכול לשחק עם המהירות של המאוורר בקליק, יש 3 מצבים מוגדרים מראש וגם שליטה ידנית. עולה 300 ש"ח, מומלץ בחום:

http://www.guru3d.com/article/zalman-cnps-10x-quiet-and-extreme-review/

פורסם

לי יש את ה-NOCTUA D14 והוא אכן מתאים לסוקט 775 [ יש לי E8400 ] הוא מעולה וגם שקט . יש לי גם את ה-YASYA שהוא מעולה וגם שקט וניתן לשליטה במהירות ע"י בקר שמגיע איתו , אני חייב לציין שה-YASYA לא נופל בהרבה מה-NOCTUA ואין צורך להשקיע 295 ש"ח (KSP)

כשאפשר לקנות את ה-YASYA ב-180 ש"ח (KSP).

צירפתי תמונות של שניהם באותו מארז (אנטק 300) שים לב להבדלים בגודל.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

^^ לא כל כך הבנתם למה דווקה X58, רצית לעשות מערך של HD5870X2 ולחבר את הGTX275 שלי בתור כרטיס פיזיקה, וכמו שהבנתי הX58 תומך עד X16 בשלושה עד הרבעה ערוצים, זה הכל מי כאן בא הרעיון.

כמובן שמין הסתם אני מחכה למעבדי הבולדוזר, הX58 זאת פלטפורמה נורא יקרה ובאותו תקציב כבר אפשר יהיה לקחת את מעבד הבולדוזר הכי יקר שיצא ולוח פצצה כנ"ל זיכרונות, הרי בס"כ הX58 עם לחשב את זה כמו שצריך יוצא סביב ה3000 שקל וזה רק לשילוש סביר לא יותר מי זה.

פורסם

אל תיקח מאווררי סילון עם 4000 סל"ד.

יש לי כרטיס מסך XFX RADEON HD6870 BLACK EDITION.

אם אני שם את המאוורר על 100% (בערך 4200 סל"ד) זה עושה רעש כמו של המשאית שמנקה רחובות.

תחשוב אם זה מה שאתה רוצה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים