עבור לתוכן

Logitech z5500

Featured Replies

פורסם

ברשותי מערכת מבית Logitech z5500 ברצוני לשאול מספר שאלות,

1. האם יש אפשרות לחבר את המערכת הנ"ל לרסיבר ?

2. במידה ואפשרי, האם הרסיבר יתן עוצמה למערכת יותר מאשר הכרטיס קול או שזה סתם בזבוז ?

3. מה אתם חושבים על זה, סתם בזבוז או שווה את זה ?

רב תודות.

פורסם

האמת, אני לא בדיוק מבין למה אתה צריך לחבר מערכת שכבר כוללת מגבר ורסיבר בתוכה לעוד... מגבר ורסיבר?

פורסם

רעיון מגוכח.

פורסם
  • מחבר

האמת, אני לא בדיוק מבין למה אתה צריך לחבר מערכת שכבר כוללת מגבר ורסיבר בתוכה לעוד... מגבר ורסיבר?

כי חשבתי אולי שאם אני יחבר את המערכת לרסיבר בניפרד המערכת תיהיה יותר חזקה

פורסם

המערכת חזקה מאוד.

רוב הזמן אני לא עובר את הרבע ווליום.

פורסם
  • מחבר

המערכת חזקה מאוד.

רוב הזמן אני לא עובר את הרבע ווליום.

לרוב שאני שומע במערכת אני שומע על חצי ווליום ולא כזה מרוצה כמו שחשבתי שהיא באמת וכמו כל הביקורות שקראתי עליה,

יכול ליהיות שזה בגלל הכרטיס קול הפשוט שיש לי ?

וסתם שאלה אם לא אכפת לך לענות לי עליה, איזה כרטיס קול יש לך ?

פורסם

ASUS D2X

פורסם
  • מחבר

ASUS D2X

נראה לך שזה מה שעושה את ההבדל בן המערכת שלי לשלך ?

עוד שאלה אם לא אכפת לך, באיזה חיבור המערכת מחוברת לכרטיס קול ?

פורסם

אנלוגי.

הכרטיס אולי מוציא קצת יותר חזק מכרטיס OB.

פורסם

אם אתה מחפש עוצמה, תקנה מערכת PA ותגמור עם זה...

המערכת הזו מתוכננת להספק מסויים, ברגע שאתה עובר אותו, נגרם לה נזק (לגבי ההספק האמיתי שלה ארחיב בהמשך).

לאמר שכרטיס קול מוציא יותר\פחות זה שטותי כי ככל שאתה מזין יותר מתח כניסה ככה העיוות גדל ואתה מקצר משמעותית את חיי הרמקולים:

עדיף שתכוון את הווליום בכרטיס הקול ל-80% ותעלה יותר את הווליום במגבר מאשר תשים על 100% בכרטיס קול ותשים יותר נמוך במגבר.

אני לא רואה סיבה למה לחבר משהו עוצמתי יותר, הסט הזה עושה מספיק רעש - וכפי שאמרת, אתה רוב הזמן על 50% אז למה לך עוד יותר?

ואם לא ידעת, יש לך 22 מצבי BOOST - כאשר אתה מגיע לווליום מקסימלי תמשיך לסובב את גלגלת הווליום ואז תגיע למצבי BOOST שם הווליום גבוה בעוצמה מגוחכת.

דבר שני, אתה לא יכול לחבר את הסאב וופר לרסיבר (אלא אם כן תנתק אותו מהמגבר הפנימי ותעביר כבל לרסיבר), הסטליטים מתחברים באופן רגיל כך שלא תהיה בעיה כלל.

איכות סאונד: הסאונד הגרוע נובע מהרמקולים ולא המגבר - בנוסף לכך - הסטליטים מסוגלים "לסבול" עד 12W RMS לכל היותר, הנתונים שלוג'יטק מפרסמת (64W RMS) לא אמיתיים ואף שקריים. בכל פעם שעולה השאלה לגבי ההספק של המערכת, הנציגים שלהם מתחילים לגמגם ולא יודעים מה לענות, ואז מוחקים לך את הפוסט.

פורסם

לאמר שכרטיס קול מוציא יותר\פחות זה שטותי כי ככל שאתה מזין יותר מתח כניסה ככה העיוות גדל ואתה מקצר משמעותית את חיי הרמקולים:

זה שצריך לאזן את העוצמות זה נכון.

ועדיין זה לא משנה את העובדה שיש כרטיסים שמוציאים סאונד חזק יותר מאחרים.

פורסם

יש גם כרטיסים עם מגבר מובנה, אבל זו לא המטרה כאן

פורסם
  • מחבר

אם אתה מחפש עוצמה, תקנה מערכת PA ותגמור עם זה...

המערכת הזו מתוכננת להספק מסויים, ברגע שאתה עובר אותו, נגרם לה נזק (לגבי ההספק האמיתי שלה ארחיב בהמשך).

עדיף שתכוון את הווליום בכרטיס הקול ל-80% ותעלה יותר את הווליום במגבר מאשר תשים על 100% בכרטיס קול ותשים יותר נמוך במגבר.

אני לא רואה סיבה למה לחבר משהו עוצמתי יותר, הסט הזה עושה מספיק רעש - וכפי שאמרת, אתה רוב הזמן על 50% אז למה לך עוד יותר?

ואם לא ידעת, יש לך 22 מצבי BOOST - כאשר אתה מגיע לווליום מקסימלי תמשיך לסובב את גלגלת הווליום ואז תגיע למצבי BOOST שם הווליום גבוה בעוצמה מגוחכת.

דבר שני, אתה לא יכול לחבר את הסאב וופר לרסיבר (אלא אם כן תנתק אותו מהמגבר הפנימי ותעביר כבל לרסיבר), הסטליטים מתחברים באופן רגיל כך שלא תהיה בעיה כלל.

איכות סאונד: הסאונד הגרוע נובע מהרמקולים ולא המגבר - בנוסף לכך - הסטליטים מסוגלים "לסבול" עד 12W RMS לכל היותר, הנתונים שלוג'יטק מפרסמת (64W RMS) לא אמיתיים ואף שקריים. בכל פעם שעולה השאלה לגבי ההספק של המערכת, הנציגים שלהם מתחילים לגמגם ולא יודעים מה לענות, ואז מוחקים לך את הפוסט.

אשמח מאד אם תפרט לי קצת על מערכת PA או תפנה אותי למקור מידע,

שמעתי על המצבי BOOST האלה אין לי ממש מושג מה הם אומרים ואיך מפעילים אותם,

ואיך אני מכוון את הווליום בכרטיס קול ל-80% כמו שאמרת למעלה.

תודה.

פורסם

PA זה קיצור של Public Address, אלה אותם רמקולים שאתה רואה באולמות ובטקסים.

מערכת PA זולה יחסית תעלה לך כ-1000 ש"ח, ותהיה עוצמתית פי כמה מסט של Z5500.

אני לא מבין רק בשביל מה לך כזאת עוצמה, אתה עורך מסיבות באופן קבוע?

חשוב להזכיר שרמקולי PA לא מיודעים לשימושים ביתיים קונבנציונליים, איכות השמע שלהם בד"כ נמוכה והם באים בגודל ועיצוב מכוער.

לגבי הפעלת מצב BOOST - כפי שאמרתי, אחרי שהגעת לווליום המקסימלי בפוד השליטה - תמשיך לסובב את כפתור הווליום עוד 10-15 סיבובים ואז תראה שבמקום ווליום רשום לך BOOST + 1 עד BOOST + 11.

שים לב ותזהר, אני ניסיתי לדקה את המערכת על BOOST + 11 עם אטמי אוזניים ועדיין הרגשתי צלצולים באוזניים אחרי זה.

לגבי הווליום מכרטיס הקול - פשוט תשנה בווינדוס את הווליום ל-80%.

פורסם

Z5500 לא חזקה מספיק? אני עושה רעידת אדמה קטנה בכל הבניין שלי אם אני שם אותה על 50% ווליום. :nixweiss: רק הסב וופר שם יכול לשבור חלונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים