עבור לתוכן

שאלה לגבי PS3

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים,

יש לי שאלה שלא ממש קשורה ל-PC אבל אני בטוח שיש פה המון אנשים שמבינים ויכולים לעזור.

אז ככה יש לי PS3 כי נמאס לי לשדרג את ה-PC כל כמה חודשים לטובת כרטיס מסך חדש שאחרי זה נגרר ללוח אם חדש ומעבד... אבל הבעיה שלי היא כזו: החומרה של ה-PS3 היא כבר בת 5 (עוד מעט 6) שנים, הכרטיס מסך של ה-PS3 משתווה ל-7800GTX בערך ואנחנו היום כבר כמה וכמה דורות אחריו.

בסוני אומרים שקונסולה חדשה תראה אור יום לפחות בעוד שנתיים-שלוש מה שנשמע הגיוני מבחינה שיווקית ויש מגזימים שאומרים שזה אפילו יכול לקרות רק ב-2017, מה שאני לא מבין זה, איך קונסולה (אמנם עם מעבד 8 ליבות וזכרון סופר מהיר במהירות 3 GHZ) יכולה לעמוד בקו החזית של המשחקים הכי חדשים עם שבב גרפי שכבר נחשב לענתיקה... למשל Crysis 2 שיצא עכשיו...

אנחנו היום כבר בעידן שיש בו את ה-590 שלדעתי חזק לפחות פי 10 מה-7800 אז איך סוני אמורה להתמודד עם הטכנולוגיה של השנתיים הבאות עם שבב ככ מיושן?

תודה :)

• תגובות 35
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

התשובה הקצרה זה יעילות גבוהה יותר, שנובעת מגישה ישירה של המתכנתים אל החומרה.

היתה כתבה ב HWZONE בנושא חפש אותה למידע נוסף.

פורסם

דבר ראשון הגרפיקה לא כ"כ מרשימה כמו שנדמה לך. ה-FPS מאוד נמוך, לדוגמא בקילזון 2\3, ה-FPS הוא באיזור ה-30. הרזולוציה נמוכה, 1280X720, הפירוט של הטקסטורות מאוד נמוך, אין AF ואין AA.

אבל הכוח של הקונסולה מגיע מזה שכל ה-PS3 זהים לכל ה-PS3 ולכן ניתן לבצע אופטימיזציה ברמה הרבה יותר גבוהה. בנוסף מאחר והחומרה אחידה ניתן לכתוב יש לחומרה מבלי לעבור שכבת אבסטרקציה\API-ים, מה שמשפר את הביצועים.

פורסם

אבל עדיין

PS3 לא משתווה לביצועים של מחשב מבחינת איכות

באותה מידה אתה יכול לקנות מחשב סטנדרטי ולהוריד את ההגדרות למינימום על רזולוציה ממש נמוכה .... אותו חרה

פורסם
  • מחבר

קילזון 3 הוא באמת משחק עם FPS בעייתי אבל לדוגמא יש משחקים כמו GOW3 ו Uncharted 2 שרצים הרבה יותר חלק ונראים גם הרבה יותר טוב, ידוע לי שהרזולוציה ברוב המשחקים היא 720p והמחשב כבר מזמן עבר את זה...

השאלה שלי היא עד מתי סוני תוכל לנצל את היתרון של הכתיבה הישירה והגישה הישירה לחומרה בשנים הבאות, לפי מה שאתם אומרים חייבת לצאת קונסולה חדשה בעוד שנתיים מקסימום אחרת הם לא יעמדו בקצב... והם כבר מזמן מאחור...

5 שנים לשבב גראפי זה נצח בעולם המחשבים של ימינו, אם אפשר לינק כתבה המדוברת אני אשמח תודה

פורסם

כבר עכשיו יש הרבה טכנולוגיות חדשות שבהן הקונסולות לא תומכות

מה שקורה זה שהקונסולות (בן היתר ה PS3) גוררות את שוק המשחקים אחורה

לדוגמה קרייסיס היה יכול להיות משחק הרבה יותר מרשים אם הוא לא היה מתוכנן לעבוד על הקונסולות במקור ואז תורגם למחשב

משחקים שמתורגמים מהקונסולות למחשב לרוב יצרכו הרבה יותר כוח עיבוד (לרוב מהמעבד הראשי ולא מהכרטיס מסך) בגלל תירגום לא טוב (כך לדוגמה את GTAIV)

מה שקורה כרגע בשוק המשחקים הוא שכול המשחקים לא מתקדמים לתמיכה ב DX11 ולא מתקדמים עם התכנולוגיה בשביל שאנשים שיש להם PS3 לא יזרקו אותו לפח עדיין

אז מה עושים בשביל לא לאכזב את שוק הגיימריםPC ? נותנים עוד טיפה הגדרות גרפיקה (חלק מהמשחקים מאפשרים גם DX11 ועוד כול מיני דברים נחמדים)

וככה כרטיס כמו HD4850 עדיין מצליח להפעיל הרבה משחקים יפה .... למרות שהוא כבר 2 דורות מאחורה

בגלל שהמשחקים לא מתקדמים בשביל לעבוד על קונסולות

בעיני רוב המפתחים לצערי העדיפות עומדת על זה שהמשחק יעבוד סביר על קונסולות ולא מדהים על המחשב

וזה למה ה PS3 עדיין מצליח להסתדר .... עושים לו חיים קלים פשוט

פורסם
  • מחבר

מסכים שב-PS3 אי אפשר לשנות הגדרות איכות ובדרך כלל הרזולוציה נמוכה יותר, אבל אני עוד לא ראיתי משחק במחשב שנראה טוב כמו God of War 3 או Uncharted 2 וראיתי סרטון ביוטיוב שהסביר שהסיבה שהצליחו לעשות משחקים שנראים ככ טוב קשורה למעבד ולזכרון המהיר במהירות 3 GHZ, מסתבר שהשילוב ביניהם לשבב הגראפי יכול לייצר תוצאות ממש טובות.

מה דעתכם מתי נראה קונסולה חדשה מבית סוני?

פורסם

אני לא חושב שה 3GHZ כול כך עוזר

אני מנסה לדמיין לעצמי GTX7800 עם 3 GB זיכרון במהירות כזות גבוהה ... זה לא יעזור לו כי הוא לא ינצל את הפוטנציאל של הזיכרון כי הוא חלש מידי

מבין ?

הצוור בקבוק הוא המעבד והזיכרון לא תורם לכלום

הקונסולות החדשות לא אמורות לצאת בשנה הקרובה ....

פורסם

מסכים שב-PS3 אי אפשר לשנות הגדרות איכות ובדרך כלל הרזולוציה נמוכה יותר, אבל אני עוד לא ראיתי משחק במחשב שנראה טוב כמו God of War 3 או Uncharted 2 וראיתי סרטון ביוטיוב שהסביר שהסיבה שהצליחו לעשות משחקים שנראים ככ טוב קשורה למעבד ולזכרון המהיר במהירות 3 GHZ, מסתבר שהשילוב ביניהם לשבב הגראפי יכול לייצר תוצאות ממש טובות.

זה הרבה יותר עיצוב אומנותי מיכולות של הקונסולה

בגדול עם המשחקים האלו היו יוצאים לPC הם היו ניראים הרבה יותר טוב

ואל תאמין לשטויות שמפתחים של סוני אומרים

סוני אמרה גם שהPS2-1 החזיקו 10 שנים שבפועל מבחינת משחקים טובים זה היה הרבה פחות

הPS2 לדוגמה מת אחרי GOW2 שזה 7 שנים

בעניין יורשות -שנה הבא כניראה תצא חדשה של נינטנדו -זה יתחיל לילחוץ על סוני וMS

אבל יכול להיות שהPS4\360 יצאו רק ב2014 -כרגע לא ידוע

סוני עוד לא השיקה את הNGP -שזה יקח לה משבים

ולא היו אף שמועות מMS שהשקיע המון בקינאקט

פורסם
  • מחבר

זה פשוט מעצבן אותי לשמוע מנהלים בכירים בסוני אומרים שלקונסולה יש אורך חיים של 10 שנים ושהמפתחים עדיין לא מיקסמו את היכולות שלה, כאילו מה הם חושבים שאנחנו טיפשים? כל מחשב היום ב-3000 שקל חזק לפחות פי 3 משתי הקונסולות האלה.

זה לא הגיוני שקונסולה תריץ משחקים בסטנדרטים כאלה גבוהים עוד שנתיים שלוש. אבל מצד שני אי אפשר להאשים אותם הם חייבים להגיד את זה כדי שאנשים לא יפסיקו לקנות את הדור הנוכחי... אני אישית עדיין אשאר עם קונסולה כי זה יותר נוח לי מאשר PC אבל אני חייב להודות שאני מקנא כשאני רואה את השדרוגים והיכולות של ה-PC היום לעומת הקונסולות...

מקווה שיש להם כבר יעד לדור הבא ושהחומרה תהיה מתקדמת לפחות בשנתיים מתאריך השחרור...

פורסם

תראה חוץ ממחשב משחקים יש לי היום גם DS וגם PS3 והיה לי גם WII בדור הזה

אני חושב שלכל פלטפורמה יש יתרונות וחסרונות

הבעיה בדור הזה זה שחוץ מנינטנדו כולם "מחכים למשיח" -בדרך כלל לקונסולות מצליחות יש 5 שנים אורך חיים

לPS2 היה 7 רלוונטיות

ב5 שנים הקונסולה לא מרגישה כזאת מיושנת

אחרי שאני יסים את הבילעדים בPS3 שאני רוצה לסים -ואין יותר מידי אני ימכור אותו

וקניתי רק בפברואר

בPS2 היו המון משחקים שלא הגיעו לPC ורציתי לשחק בהם

בעניין חומרה בPC לצערי היום המון משחקים לא מנצלים אותה

עם כן היו מנצלים אותה טוב -היתי משדרג כבר כרטיס מסך

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז בוא נשאל את השאלה בצורה אחרת, לסוני יש מעבד מצויין שמורכב מליבה אחת מרכזית של 3.2 ג'יגה שמחלקת עומס עבודה בין 6 ליבות נוספות באותה מהירות פלוס אחת נוספת ששמורה לפעולות פנימות של המערכת, אני די בטוח שהוא עומד בקנה עם מעבדים בדור הנוכחי, לפחות כמו i5 ו-i7, סך הכל מדובר בשבב שעלה לסוני 3 מיליארד דולר לפתח... זה הגיוני.

אז אם אתה אומר שמשחקים לא מנצלים את החומרה במלואה, איזה כרטיס מסך היום כן מנצל משחק במלואו? קצת מוזר לי מה שאתה אומר כי אני קורא ביקורות ב Guru3D על ה-590 והוא נותן 180-220 FPS ברזולוציה של 1920x1080 במשחקים כמו CODMW2 וBFBC2...

פורסם

הדור הנוכחי של המעבדים הרבה יותר מתקדם וחזק

אני יכול להיגד לך מבעלים של מעבד דור חדש שכזה של אינטל (2500K SB) הוא חזק מאוד (3.3GHZ לכול ה 4 ליבות , מהירות טורבו של 3.7GHZ ו OC מצויין שקל מאוד לעבור את ה 5.2GHZ)

ה 2600K אפילו מגרד את היכולות של מעבד האקסטרים 6 ליבות של הדור הקודם של אינטל ה 990X

ככה שהמעבד של סוני לא עומד בתחרות מול מעבדים דור חדש ...

אני עדיין חושב שמחשב עדיף על קונסולות מהסיבה הפשוטה שקניתי HD 4850 ב 500 שקל לפני שנתיים ואפילו יותר (קניתי אותו רגע לפני דיצה דור ה 5XXX) ועד היום הוא אוכל הרבה משחקים ברור שלא כמו ה HD6950 שלי אבל הוא נותן פייט

וזה בגלל הקונסולות שכמו שאמרתי לפני גוררות את שוק המשחקים לאחור בגלל התמיכה המוגבלת שלהם והכוח המצומצם שלהם

אז המפתחים מנסים להתאים את המשחק שלהם לכול העולמות ווככה כרטיסי מסך שיש להם כוח עצום כמו ה 590GTX לא מנוצלים בשביל לעשות תמונה יפה יותר ... ואז נוצר מצב שבו הוא נותן 180-220FPS ... שבעצם אתה לא רואה יותר מ 60

פורסם
  • מחבר

אם נדייק העין האנושית לא רואה יותר מ-24 פריימים לשנייה אבל אני מבין את הכוונה שלך...

אבל אני לא חושב שזה מדוייק מה שאתה אומר לגבי הפיתוח של המשחקים כי החברות משקיעות בפיתוח והתאמה שונה לכל פלטפורמה, למשל Crysis המקורי לא יצא לסוני ולא ל-360 בגלל שהקונסולות לא יכלו להתמודד עם המנוע הגראפי, מה שמוזר זה שCrysis 2 עכשיו כן יצא... קיצר זה שוק מאוד מוזר לדעתי... ואני לא מבין למה מוציאים כרטיס כמו ה-590 ומוכרים אותו במחיר של מחשב אם הוא מנצל חצי מהיכולת שלו...

פורסם

אוקיי אז בוא נשאל את השאלה בצורה אחרת, לסוני יש מעבד מצויין שמורכב מליבה אחת מרכזית של 3.2 ג'יגה שמחלקת עומס עבודה בין 6 ליבות נוספות באותה מהירות פלוס אחת נוספת ששמורה לפעולות פנימות של המערכת, אני די בטוח שהוא עומד בקנה עם מעבדים בדור הנוכחי, לפחות כמו i5 ו-i7, סך הכל מדובר בשבב שעלה לסוני 3 מיליארד דולר לפתח... זה הגיוני.

אז אם אתה אומר שמשחקים לא מנצלים את החומרה במלואה, איזה כרטיס מסך היום כן מנצל משחק במלואו? קצת מוזר לי מה שאתה אומר כי אני קורא ביקורות ב Guru3D על ה-590 והוא נותן 180-220 FPS ברזולוציה של 1920x1080 במשחקים כמו CODMW2 וBFBC2...

הCELL שיש בPS3 (שים לב יש כל מיני דגמים לCELL ) חלש משמעותית ממעבדי 4 ליבות מודרנים

סוני עשתה מעבד עם ליבה אחת נורמלית ואיזה 8 ליבות עזר מוגבלות

לשם השווה אתה יכול לקחת מעבד 4 ליבות מודרני ולחלק אותו בתוכנה ל8 ולקבל הרבה יותר ממה שהPS3 מקבל ביכולות חישוב

מה גם שיותר קל למפתחים לעשות את זה

אבל אין באמת צורך לזה

הCELL בתכנון היה צריך להיות גם הפיתרון הגרפי וסאונד וכו אבל זה לא הצליח והם הלכו על כרטיס מסך רגיל בסוף

ככה שהליבות עזר לא מנוצלות מספיק ברוב המשחקים

חוץ מזה יש הגבלת זיכרון של 256 מגה לגרפיקה ו256 מגה למעבד

אומנם זיכרון מאוד מהיר אבל בסוף לא מספיק ליתחרות בPC

בעניין כמה עלה להם לפתח זה לא רלוונטי -גם הבלו רי עלה המון ולפניו הDVD

בסופו של דבר יש מוצרים מצליחים ויש שלא

הCELL נועד להיות במיגוון מכשירים ובינתים לא מצליח

הוא היה צריך להיות בסטרימרים\טלוויזיות\מחשבים\סלולרים\וכו בכל מיני מודלים

אבל פתרונות של חברות אחרות הצליחו הרבה יותר דוגמת המעבד של הנווידה ועוד חברות

סוני פשוט לא הצליחו -עם היו מצליחים זה היה מעבד שעושה הכל כולל גרפיקה

ואז לא היה צריך כרטיס מסך או קול או פיזיקה וכו

מאז גם אינטל וגם AMD הצליחו לשלב ליבה גרפית במעבדים שלהם ויש כל מיני מוצרים כמו של הנווידה "הכל על ציפ "

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים