עבור לתוכן

לפני קניית SGS במסגרת של סלקום, אופציות נוספות? בעיית GPS?

Featured Replies

פורסם

אבל זה לא משנה איפה הוא קונה, את ההחזרים הוא יקבל מכל הספקיות כך או כך.

אתה יוצא מנקודת הנחה שהוא יחזיק את המכשיר 3 שנים, מה שברוב המקרים לא נכון. חוץ מזה, אם אני קונה את המכשיר בחוץ ב-1850-1900 שקל, אני מקבל החזרים כאילו רכשתי אותו בסלקום ב-3500-4000 שקל ואם וא מתקלקל בעוד שנה-שנה וחצי אני יכול לרכוש מכשיר חדש בסכום דומה, לשלם אותו סכום כאילו הייתי רוכש את המכשיר בסלקום (שים לב - מכשיר 1 בסלקום = 2 מכשירים בחוץ) ועדיין לקבל החזרים. יותר מכך, כיוון שבחוץ המכשיר עולה בערך חצי אחרי שנה וחצי כבר השלמתי את העלות שלו ולמעשה מאותו רגע סלקום תתחיל לתת לי החזרים על אוייר, כלומר אני בעצם מקבל מהם מתנה. אז איזה סיבה הגיונית יש לי לרכוש מכשיר בסלקום בדיוק (או בכל אחת מ-3 המפעילו האחרות)?

אני באופן אישי מוכן לרכוש מכשיר בממפעילה רק אם פער המחיר האו בסביבות 10-15% יותר מבחוץ. אני עדיין סומך על החברות הסלולריות יותר מאשר על 99% מהחנויות הפרטיות אבל זה לא שווה יותר מכמה מאות בודדות של שקלים..

פורסם

אתה יוצא מנקודת הנחה שהוא יחזיק את המכשיר 3 שנים, מה שברוב המקרים לא נכון.

הטענה הזאת תמיד מצחיקה אותי :)

מה זה קשור אם הוא יחזיק אותו 3 שנים או 3 ימים? הוא בכל מקרה יקבל את הזיכוי לאורך 36 חודשים ולא יעזור לו כלום.

ונניח שהוא מחליט להחליף מכשיר אחרי חצי שנה. אז מה? איך זה סותר משהו? עדיין את המכשיר הוא קיבל "בחינם" (וגם בלי מרכאות..).

אם הוא העדיף למכור אותו ולקנות חדש (להוסיף את ההפרש?) אז ההפרש הזה הוא כבר בעיה שלו. אף אחד לא יממן לו מכשיר סלולרי חדש בחינם על בסיס יומי כל פעם שיוצא דגם חדש לשוק.. הוא עדיין לא מלך תאילנד שצריך להתחנף אליו.

אם תתעקש , ההטבה שאני כל הזמן אומר "מכשיר סלולרי בישראל לא עולה כסף" מגיעה עם אותיות קטנות: "השובר ניתן למימוש פעם ב-3 שנים".

סבבה?

רוצה את הפריווילגיה של מעבר? אין בעיה, יתכבד אדוני, ימכור את המכשיר שלו, ויוסיף את ההפרש למכשיר חדש מצידי גם פעם בשבוע..

חוץ מזה, אם אני קונה את המכשיר בחוץ ב-1850-1900 שקל, אני מקבל החזרים כאילו רכשתי אותו בסלקום ב-3500-4000 שקל

זו כמובן שטות מוחלטת וזה לא נכון בעליל :)

אתה לא תקבל החזרים שהם יותר מעלות הרכישה שלך בפועל. אתה תקבל החזר נמוך יותר (אבסולוטית) מאנשים שקנו את אותו מכשיר דרך סלקום ב"מחיר מופרז" (של אפס ש"ח).

ואם וא מתקלקל בעוד שנה-שנה וחצי אני יכול לרכוש מכשיר חדש בסכום דומה, לשלם אותו סכום כאילו הייתי רוכש את המכשיר בסלקום (שים לב - מכשיר 1 בסלקום = 2 מכשירים בחוץ) ועדיין לקבל החזרים.

נכון, אתה יכול לעשות את זה. אבל מה זה יתן לך? יוצא ששילמת על שני מכשירים, ואתה מקבל זיכוי רק על אחד.

או אם נכמת את זה למספרים:

קנית מכשיר ב-1,500 ש"ח, כאשר בסלקום הוא עולה 3,000 ש"ח

אתה מקבל עליו זיכוי של 41 ש"ח לחודש (1500/36) בעוד מי שקנה דרך סלקום מקבל זיכוי של 83 ש"ח לחודש (3000/36)

שניכם "מקבלים את המכשיר בחינם", בפועל.

נניח שאחרי שנה המכשיר שלך התקלקל והחלטת לרכוש מכשיר חדש בעוד 1,500 ש"ח. אתה עדיין מקבל רק 41 ש"ח זיכוי, אבל כבר שילמת במצטבר 3,000 ש"ח...

יוצא שבפועל - שילמת 1,500 ש"ח יותר מהמקביל הסלקומי שלך.

אז.. לא ממש הבנתי את הנקודה שניסית להעביר פה.

שאתה יכול לקנות מכשיר חדש ולשלם עליו כסף? :)

יותר מכך, כיוון שבחוץ המכשיר עולה בערך חצי אחרי שנה וחצי כבר השלמתי את העלות שלו ולמעשה מאותו רגע סלקום תתחיל לתת לי החזרים על אוייר, כלומר אני בעצם מקבל מהם מתנה. אז איזה סיבה הגיונית יש לי לרכוש מכשיר בסלקום בדיוק (או בכל אחת מ-3 המפעילו האחרות)?

בפעם המיליון - אתה טועה. אתה בכלל קורא מה שכותבים לך? :/

אף חברה לא תיתן לך אפילו שקל מעל המחיר שמופיע בחשבונית הרכישה.

אני באופן אישי מוכן לרכוש מכשיר בממפעילה רק אם פער המחיר האו בסביבות 10-15% יותר מבחוץ. אני עדיין סומך על החברות הסלולריות יותר מאשר על 99% מהחנויות הפרטיות אבל זה לא שווה יותר מכמה מאות בודדות של שקלים..

כבר הסברתי לך שמבחינה כלכלית אין שום חשיבות למקום הקניה.

כך או כך אתה תקבל מכשיר SIM FREE.

כך או כך אתה תקבל זיכוי מלא על המכשיר.

כך או כך אתה תוכל לעבור חברה סלולרית מתי שבא לך ולהמשיך לקבל עליו זיכויים (בהתאם לתנאים של החברה החדשה כמובן, אך הנקודה היא שאין תלות/חשיבות ל"מקור" שממנו המכשיר נרכש).

לספקיות הסלולר יש מגוון מאוד דל של מכשירים, וזו פחות או יותר הסיבה היחידה לא לקבל את המכשיר דרכן - פשוט כי אין להן את המכשיר שאתה רוצה. או שלא בא לך על ה-ROM שלהן, וכל מיני סיבות בסגנון.. אבל כלכלית - אין שום הבדל.

אם כבר אז להיפך, כלכלית בחישוב קר ספקית הסלולר עדיפה כי היא נותנת לך 36 תשלומים. אם תמצא חנות חיצונית שגם תיתן לך 36 תשלומים (וזה לא משנה אם הם יהיו עם ריבית, כל עוד כמובן אתה לא חורג מהמסגרת המקסימלית של הזיכוי) - אז מבחינה כלכלית יש פה תיקו מובהק.

פורסם

אני יוצא מנקודת הנחה שזה נובע מלשון החוק ותקף בשלושת החברות ולכן אני מצטט דווקא מאורנג' (אאל"ט זה רשום בחוק באופן מפורש אבל אני לא זוכר במדויק):

אם המכשיר שברשותך משווק ברשת orange במועד ההצטרפות/חידוש ההתקשרות, תהיה זכאי לקבל את אותם ההחזרים הכספיים הניתנים ללקוח אשר רכש את המכשיר ברשת orange לפי המבצע אליו בחרת להצטרף.

תסובב את זה איך שתרצה ותכתוב מה שבא לך - אני מקבל את ההחזרים כאילו רכשתי את המכשיר באורנג' (או סלקום לצורך העניין). אתה מוזמן להכנס לפוקט, השאלה נשאלה שם מיליון פעמים והתשובה חד משמעית - רכשתי גלקסי בחוץ ב-2000 שקל, קיבלתי החזר כאילו רכשתי אותו ב-4000. לא מספיק לך? זו הייתה התשובה של 3 נציגי מכירות במרכזי שירות (פרונטליים וטלפוניים) שונים לשאלה הזו, כיוון שבדיוק כמוך גם לי היה קשה מאוד להאמין לזה.

הטענה הזאת תמיד מצחיקה אותי :)

מה זה קשור אם הוא יחזיק אותו 3 שנים או 3 ימים? הוא בכל מקרה יקבל את הזיכוי לאורך 36 חודשים ולא יעזור לו כלום.

ונניח שהוא מחליט להחליף מכשיר אחרי חצי שנה. אז מה? איך זה סותר משהו? עדיין את המכשיר הוא קיבל "בחינם" (וגם בלי מרכאות..).

אם הוא העדיף למכור אותו ולקנות חדש (להוסיף את ההפרש?) אז ההפרש הזה הוא כבר בעיה שלו. אף אחד לא יממן לו מכשיר סלולרי חדש בחינם על בסיס יומי כל פעם שיוצא דגם חדש לשוק.. הוא עדיין לא מלך תאילנד שצריך להתחנף אליו.

אתה לא יכול לקבל החזרים על 2 טלפונים בו זמנית (פרט למספר מבצעים נקודתיים שנותנים לך החזרים כפולים מאוד מינימליים כמו הTRADE UP של אורנג'), אתה לא יכול לקבל החזרים על 2 טלפונים בניתוק זיקה (אם ביצעת ניתוק זיקה ודחפת את הסים שלך לטלפון אחר ההחזרים מופסקים, זו מדיניות החברות ובצדק), או שלחילופין המפעיל הסלולרי שלי דפק אותו מאז שהתחיל נושא ההחזרים בשנים האחרונות בכל שדרוג מכשיר שלי ושל שאר בני המשפחה שלי (כלומר, כנראה שלא). המשמעות היא שאם לדוגמה אחרי שנתיים הוא החליף מכשיר ברשת (או בניתוק זיקה) הוא מפסיד שנה של החזרים (ובמקרה של הגלקסי זה לא רחוק ממחירו מחוץ לרשתות נכון להיום).

או אם נכמת את זה למספרים:

קנית מכשיר ב-1,500 ש"ח, כאשר בסלקום הוא עולה 3,000 ש"ח

אתה מקבל עליו זיכוי של 41 ש"ח לחודש (1500/36) בעוד מי שקנה דרך סלקום מקבל זיכוי של 83 ש"ח לחודש (3000/36)

שניכם "מקבלים את המכשיר בחינם", בפועל.

נניח שאחרי שנה המכשיר שלך התקלקל והחלטת לרכוש מכשיר חדש בעוד 1,500 ש"ח. אתה עדיין מקבל רק 41 ש"ח זיכוי, אבל כבר שילמת במצטבר 3,000 ש"ח...

יוצא שבפועל - שילמת 1,500 ש"ח יותר מהמקביל הסלקומי שלך.

אז.. לא ממש הבנתי את הנקודה שניסית להעביר פה.

שאתה יכול לקנות מכשיר חדש ולשלם עליו כסף? :)

כמו שאמרתי למעלה, במידה והמכשיר נמכר ברשת אתה מקבל עליו החזרים כאילו רכשת אותו ברשת, וכמו שכבר אמרתי זה גובה באמצעות 3 נציגים שונים (באורנג' דווקא, אבל החוק תקף לכל 3 החברות) ומספר דיונים בנושא בפוקט. אז כן - אתה מקבל מתנה כסף מהרשת.

בפעם המיליון - אתה טועה. אתה בכלל קורא מה שכותבים לך? :/

אף חברה לא תיתן לך אפילו שקל מעל המחיר שמופיע בחשבונית הרכישה.

כמו שכבר כתבתי פעמיים, אתה מקבל את ההחזרים כאילו רכשת את המכשיר ברשת. אפילו אם אני לא מקבל שקל יותר אני עדיין אקבל את ההחזרים באותם תנאים ולכן אני אשלים את ההחזרים על המכשיר תוך שנה וחצי בערך ולא 3.

כבר הסברתי לך שמבחינה כלכלית אין שום חשיבות למקום הקניה.

כך או כך אתה תקבל מכשיר SIM FREE.

כך או כך אתה תקבל זיכוי מלא על המכשיר.

כך או כך אתה תוכל לעבור חברה סלולרית מתי שבא לך ולהמשיך לקבל עליו זיכויים (בהתאם לתנאים של החברה החדשה כמובן, אך הנקודה היא שאין תלות/חשיבות ל"מקור" שממנו המכשיר נרכש).

לספקיות הסלולר יש מגוון מאוד דל של מכשירים, וזו פחות או יותר הסיבה היחידה לא לקבל את המכשיר דרכן - פשוט כי אין להן את המכשיר שאתה רוצה. או שלא בא לך על ה-ROM שלהן, וכל מיני סיבות בסגנון.. אבל כלכלית - אין שום הבדל.

אם כבר אז להיפך, כלכלית בחישוב קר ספקית הסלולר עדיפה כי היא נותנת לך 36 תשלומים. אם תמצא חנות חיצונית שגם תיתן לך 36 תשלומים (וזה לא משנה אם הם יהיו עם ריבית, כל עוד כמובן אתה לא חורג מהמסגרת המקסימלית של הזיכוי) - אז מבחינה כלכלית יש פה תיקו מובהק.

אתה צודק בהנחה ואתה מחזיק את המכשיר 3 שנים בתוכנית כזו המבטיחה לך הגעה לסף הזיכוי או מוכר אותו בשלב מוקדם יותר בערך השווה ומספר התשלומים שנשארו לך עליו. אחרת לרכוש מכשיר מבחוץ יוצא הרבה יותר זול, גם אם אני לוקח בחשבון את הריבית שעליה אני לא אקבל החזרים.

פורסם

אתה לא יכול לקבל החזרים על 2 טלפונים בו זמנית

ממש מצחיק אותי שאתה כאילו מגיב על דברים שלמעשה מעולם לא אמרתי...

זה קצת מוזר לי, ואני לא מצליח להבין, בשל כך, מה אתה בעצם רוצה. מכיוון שזה כבר ממשיך יותר מפעם אחת, אז אני כבר מתייאש ומפסיק להגיב פה.

אה ורק לגבי המשפט האחרון שלך - שוב, זה פשוט לא נכון כי הזיכויים ימשיכו איתך ולא משנה איפה תהיה.

אה #2, אם תקרא טיפה יותר לעומק מאשר "הכותרת" של התנאים, אתה תראה את הסעיף הזה: "סך ההחזרים מוגבל למחיר המכשיר ללקוח כפי שמופיע באישור הרכישה ".

כך שלא יעזור לך בית דין - אורנג' לא יתנו לך כסף במתנה. מה שכמובן פוסל את כל ההודעה הקודמת שלך :/

פורסם

יואב - אתה טועה ומטעה והציטוט של מילפורד מהאותיות הקטנות בתחתית העמוד של אורנג' מדוייק ומאומת מול אורנג' בכל הדרגות.

"סך ההחזרים מוגבל למחיר המכשיר ללקוח כפי שמופיע באישור הרכישה ".

קרא את הדיון שלי כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=489166

קודם כל - צודק עומרי שיש למצוא את ניסוח החוק המקורי ולא בניסוח יחצני של משרד התקשורת. :xyxthumbs:

לגבי התשובות מאורנג':

1. "פרטנר שומרת לעצמה את הזכות להפסיק את ההחזרים הכספיים במידה וימצא כי לא נעשה שימוש במכשיר שהוצג בעת ההצטרפות"

לטענתם זה סעיף שמופיע גם בקניה דרך החברה, בדיוק כמו סעיפים בסגנון של "החברה שומרת לעצמה את הזכות לשנות תעריפים, לעדכן מחירים" וכדומה.

בפועל הם לא מפעילים אותו מתוך ההבנה שאנשים מאבדים/מחליפים מכשירים וזה כלי לשימוש במקרי קיצון בלבד.

שום דבר בכתב כמובן, אבל אם זה באמת מופיע גם בקניה דרך החברה הם מכוסים מבחינת החוק - רק אולי יהיו נוטים יותר להשתמש בו עכשיו.

2. "סך ההחזרים מוגבל למחיר המכשיר ללקוח כפי שמופיע באישור הרכישה "

מה שהם עושים זה 36 החזרים בסכום של (מחיר המכשיר)\36, כלומר, אם קניתי SGS ב-2160 ש"ח אני אקבל החזר חודשי של 60 ש"ח במקום 118 ש"ח - למשך 36 חודשים. אם הניסוח ב-PDF נכון - זה לא עומד בלשון החוק שקובע שההטבות יהיו באותם תנאים, בגובה זהה ולמשך אותה תקופה.

פורסם

רק לגבי הציטוט הישן שלך - זה כן עומד בלשון החוק שקובע שההטבות יהיו באותם תנאים, בגובה זהה ולמשך אותה תקופה.

פשוט מאוד, התנאים הם לא מספריים אלא הם: "עלות המכשיר במלואה חלקי 36". זה התנאי.

והם עומדים בתנאים האלה גם בקניה דרכם וגם בקניה חיצונית.

בשני המקרים התנאים המינימליים זהים (כמות מינימום בחשבונית וכו'), הגובה זהה (עלות המכשיר במלואו) והתקופה זהה (36 חודשים).

פורסם

הGPS עובד בסדר והביא אותי בעזרת WAZE בהצלחה יתרה בתוך משולש הוד השרון-רחובות-חיפה (בעיקר בשביל חיפה הייתי צריך GPS). ככה זה כבר מ2.2. ב2.3 לדעתי זה רק השתפר (גם אם זאת עדיין בטא מחורבנת). + יצא לי לשחק עם SGS מאורנג' ומסלקום, ואורנג' מספקים תוכנה בשלה יותר שמקרטעת פחות. סופ"ש נעים.

פורסם

תתכחש כמה שבא לך, ב sgs יש בעית gps חד משמעית. על זה יעידו מאות אלפי משתמשי xda ברחבי העולם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים