עבור לתוכן

HD4870 ובעיות התחממות

Featured Replies

פורסם

שלום, אז יש לי POWER COLOR HD 4870 1GB כבר כשנתיים וחצי.

העניין הוא שמאז ששמתי מאורר צידי שמכוון עליו, ברוב טיפשותי זה היה ללא מסנן, וכנראה בגלל זה בחצי שנה האחרונה הטמפרטורות שלו רק עולות.

זה מגיע למצב שאפילו תוך כדי כתיבה כרגע ב50% מאורר הוא מגיע ל95 מעלות בGPU DIODE MEM IO.

במשחקים ב80% מאורר הוא קבוע על 100 עד 105. וכמובן שאני מדבר על צלזיוס.

השאלות שלי הן ככה:

1- יכול להיות שזו בעיה של FPS? זאת אומרת, יכול להיות שאני לא מגביל את הFPS במשחקים ובגלל שהוא כאילו שואף לאינסוף אז הוא מתחמם יותר מדי כי הוא לא יכול לרנדר?

2- מה אני יכול לעשות כדי לקרר? יש לי מאורר צידי שכרגע מונח מול הכ.מסך ומוציא אויר החוצה, אבל איפה המקום הכי אידיאלי לשים מאורר 120, בהנחה שיש לי אחד מקדימה ואחד מאחורה כבר?

3- הייתי פותח את הכ.מסך אם לא הייתי חושש, מבחינת מחשב אין לי בעיה אבל צריך כאן לפתוח את הכרטיס ואת הפלסטיק כדי להגיע לגוף הקירור.

יש איזה מקום שעושה את הדברים האלה בתשלום?

יש לציין שלמשל כשאני רואה סרטים הוא על איזה 70 מעלות ב40% מאורר.

תודה לכל עונה ועוזר :)

פורסם

החלפת משחה תרמית ? עם לא, מומלץ להחליף כל שנה בגלל שהמשחה מתייבשת, והתוצאות כמו שלך.

פורסם
  • מחבר

החלפת משחה תרמית ? עם לא, מומלץ להחליף כל שנה בגלל שהמשחה מתייבשת, והתוצאות כמו שלך.

אז זהו שלא.

העניין הוא שאני פוחד לפרק הכל, אני פשוט לא סומך על עצמי, בכלל בעיקר בעניין המשחה הטרמית.

מה המשחה הכי מומלצת?

והאם יש מקום שיכול לעשות את זה בשבילי וגם לקחת אחריות על העניין אם משהו משתבש?

פורסם

מה כבר יכול להשתבש ? אתה הולך לחנות קונה נגיד תמשחה הבאה http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1665, ואני ממליץ לך לקנות דווקה כמות של משחה טרמית, לך תדע מתי תצטרך.

ואז אתה מכין את הפריטים הבאים:

1 - הכרטיס שלך, ששלוף מיתוך המארז.

2 - מברג פלוס, רצוי לא מגנטי.

3 - דף נייר ועט, כדי לכתוב איפה היה כל בורג עם הזיכרון שלך קצר, עם תשאל יש ברגים שונים שהם.

4 - הציטון, לניקוי.

וזהו מאוד פשוט. חלק א- אתה מוריד את כל הברגים, ברוב כרטיסי המסך דרושה משיכה קטנה בשביל להפריד את הכרטיס מי הקירור.

חלק ב- אתה מנקה טוב טוב את קירור הפלסטיק ואפילו מומלץ לשמן את המנוע של המאוורר, המלצה שלי לשמן עם שמן מכונות תפירה. כמו כן מנקה את גם הנחושת שבפנים עם הציטון כמו שצריך במיוחד את הפלטה של הליבה הגראפית.

חלק ג- אתה לוקח תכרטיס עצמו ומנקה טוב טוב את הצ'יפ של הליבה הגראפית, אני עושה את זה עם נייר טואלט אבל כל אחד והשיטות שלו.

חלק ד- אתה שם שיכבה דקה של המשחה הטרמית על הכרטיס, וקצת גם על הפלטה של גוף הנחושת.

חלק ה- אתה לוקח את הקירור והכרטיס ומחבר אותם טוב טוב אחד לשני כמו שהיה לפני שפירקת, רק שים לב שהפלטה של גוף הנחושת נכנסת כמו שצריך על הצ'יפ של הליבה הגראפית, אתה מרכיב את הברגים בחזרה, וזהו יש לך כרטיס מסך כמו חדש.

על תשכח לעדכן אותנו עם הטמפרטורות, והכי חשוב זה טוב לניסיון האישי שלך "תהנה" :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אני עדיין חושש אבל כנראה שאין אצל מי לעשות אלא רק בעצמי.

תודה :)

פורסם

קודם כל תפרק את כרטיס המסך ותשאב ממנו טוב את האבק. אחרי זה תבדוק מה קורה לטמפרטורות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים