עבור לתוכן

באיזה כבל הכי כדאי להעביר אודיו מהמחשב לרסיבר ?

Featured Replies

פורסם

היי, יש לי רסיבר VSX-420 של פיוניר שמזרים אודיו לרמקולים Pure Acoustics Dream 77F .

הרמקולים והרסיבר באיכות גבוהה יחסית, ורציתי לדעת איך אני יכול להזרים את האודיו באיכות הגבוהה ביותר: כלומר מהו החיבור האיכותי ביותר בו אוכל לחבר את המחשב לרסיבר.

כיום המחשב מחובר באמצעות כבל PL TO RCA, פועל בסדר, אבל אני חושב שאפשר להפיק מרמקולים יותר.

חשבתי על לחבר את המחשב לרסיבר באמצעות חיבור דיגיטלי (S/PDIF). מה אתם אומרים? מה איכותי יותר אם בכלל יש הבדל?

יש לי גם אפשרות לחבר אותם בעזרת כבל HDMI אם זה אפשרי בכלל ...

אשמח לקבל הסבר קצרצר על ההבדלים והאיכויות.

תודה רבה :]

פורסם

חיבור HDMI זה חיבור אופטימלי,אופטי גם יהיה מצוין,

בעיקרון אלו הרמות הכי טובות למיטב ידעתי :xyxthumbs:

פורסם

כל חיבור דיגיטלי יהיה שיפור.

פורסם
  • מחבר

אהממ אז לפי מיטב הבנתי, החיבור הכי טוב שאוכל להשתמש בו הוא HDMI ??

פורסם
  • מחבר

הקפצה ?

פורסם

אהממ אז לפי מיטב הבנתי, החיבור הכי טוב שאוכל להשתמש בו הוא HDMI ??

כן זה יהיה הכי טוב.

פורסם

היתרון של HDMI שהוא דיגיטלי ואפשר להעביר עליו את כל הפורמטים החדשים של סאונד

אבל יש את החיבור SPDIF האופטי הוא גם דיגיטלי והוא גם לא פגיע להפרעות אלקטרומגנטיות.

פורסם

דיגיטלי לא אומר יותר טוב מאנלוגי. קובץ הסאונד שמגיע דיגיטלי צריך לעבור ולהיות אנלוגי מתישהו לפני שמגיע לרמקולים. השאלה כמובן מי עושה את המרת הDAC הזו טוב יותר - כרטיס הקול או הרסיבר. אם כרטיס הקול הוא און בורד פשוט אז סביר להניח שהDAC ברסיבר יעשה עבודה טובה יותר. אך חשוב לזכור לפני שמוציאים כסף, שלא הרסיבר ולא הרמקולים הם ברמה גבוה. דבר נוסף - אם מפעילים עיבוד סאונד ברסיבר (כמו סראונד מדומה או אפקטים) אז גם אם הסאונד מגיע אנלוגית הרסיבר הופך אותו לדיגיטלי לפני העיבוד ואז בחזרה לאנלוגי ובמקרה כזה יתרון של כרטיס קול איכותי יתבטל ועדיף מראש לחבר דיגיטלית כדי לחסוך המרות. מה שכן, אם איכות הסאונד חשובה - עדיף מראש להימנע ממצב האפקטים ברסיברים האלה.

לי למשל יש רסיבר עם רמה גבוה של סאונד של חברת NAD. הDAC שלו הוא טוב יותר ממה שתמצא ברסיברי רמת הכניסה אך עדיין - הDAC וההמרה בכלל של כרטיס הקול שלי היא טובה יותר ממה שיש ברסיבר האיכותי הזה ולכן אני מחובר אנלוגית (בשמיעת מוזיקה - לא סרטי AC3).

לא ציינת מה כרטיס הקול אבל אם הוא ONBOARD רגיל אז עדיף שתקנה כבל לחיבור דיגיטלי (לא משנה איזה, הכל יהיה זהה).

פורסם

אם יש לך כרטיס קול איכותי עם DAC טוב אז עדיף שתוציא אות אנלוגי, אם אתה משתמש בכרטיס קול מובנה אז עדיף שתוציא אות דיגיטלי.

אצלי הכרטיס קול מוציא אות דיגיטלי לרסיבר ק"ב ואות אנלוגי לרסיבר וינטאג', בכל מקרה החלפתי את ה- OPAMP על הכרטיס קול לאחד מתקדם יותר LM4562 ושומעים עכשיו יותר טוב ביציאה האנלוגית.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה רבה לכולם ההסברים היו מצויינים עזרתם לי מאוד.

פורסם

אם יש לך כרטיס קול איכותי עם DAC טוב אז עדיף שתוציא אות אנלוגי, אם אתה משתמש בכרטיס קול מובנה אז עדיף שתוציא אות דיגיטלי.

אצלי הכרטיס קול מוציא אות דיגיטלי לרסיבר ק"ב ואות אנלוגי לרסיבר וינטאג', בכל מקרה החלפתי את ה- OPAMP על הכרטיס קול לאחד מתקדם יותר LM4562 ושומעים עכשיו יותר טוב ביציאה האנלוגית.

אשמח לדעת מה הכוונה ב- OPAMP?

פורסם

operational amplifier

בעיברית מגבר שרת

פורסם

בד"כ אני לא מגיב תגובות כאלה, אבל לא נראה לי שלתשובה כזאת הוא ציפה ;)

פורסם

operational amplifier

בעיברית מגבר שרת

תודה רבה... איך לא שמתי לב למספר... :facepalm:

פורסם

בד"כ אני לא מגיב תגובות כאלה, אבל לא נראה לי שלתשובה כזאת הוא ציפה ;)

אני לא מורה לאלקטרוניקה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים