פורסם 2011 באפריל 1714 שנים שלום! לא מזמן התחלתי ללמוד sql(בתוכנת mysql).נתקלתי בבעיה בכתיבת השאילתה הבאה: הצג את כמות החלב המירבית שהניבה פרה ברפת ואת קודי הפרות שהניבו כמות זו כאשר בסיס הנתונים הוא: cow(name,id,age) milk_product(cow_id,amount) כתבתי את השאילתה הבאה: select id,max(amount) from test.cow,test.cow_prduct; where cow_id=id group by id אבל אני מקבלת id אחר ולא של הפרה שהניבה את הכמות המקס' תודה מראש
פורסם 2011 באפריל 1714 שנים תערכי את ההודעה ושימי את הקוד בתוך טג קוד (כפתור # למעלה), כדי שיהיה קריא יותר.לשאלתך: שימי לב שבכלל לא עשית סינון (where) לפי המקסימום, אלא רק שלפת אותו. מה שעשית למעשה הוא לשלוף מכל רשומה את ה-id שלה ואת (max(amount בכלל, כלומר כל רשימה בשליפה תכיל בדיוק אותו דבר בשדה השני.
פורסם 2011 באפריל 1814 שנים מחבר תודה.תוכל בבקשה לנסח את השאילתה החדשה,עם התיקונים? כאשר בסיס הנתונים הוא:cow(name,id,age)milk_product(cow_id,amount) select id,max(amount)from test.cow,test.cow_prduct;where cow_id=idgroup by id
פורסם 2011 באפריל 1814 שנים תן לי להבין. אתה רוצה לשלוף לכל פרה את כמות החלב המקסימלית שהיא ייצרה, מבין כל הרשומות שרלוונטיות אליה ב-milk_product? אם כן אז זה דווקא אמור לעבוד...(חוץ מזה שלא ברור לי למה יש ; אחרי ה-where, הוא לא נחוץ).
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.