עבור לתוכן

DC של 1giga עם שילוב של סטיק שלישי בודד של 2GB

Featured Replies

פורסם

בעיקרון השאלה שלי מאוד פשוטה,אני קראתי את השאלות הנפוצות אבל לא הבנתי בדיוק

יש לי 3 סטיקים של זכרונות

2 של גיגה 1

1 של 2 גיגה

או בשפה פשוטה 2x1giga and 1x2giga

עכשיו אם אני שם את 2 הסטיקים של הגיגה אחד באותו צבע להפעלת הDC ואז אני שם את הסטיק זיכרון השלישי בצבע השני ,האם הDC נשאר והמערכת שלי תעבוד על 4GB?האם זה כדאי?האם זה טוב?

ושאלה נוספת למקרה שזה לא יעבוד,אם אני ילך ויקנה עוד סטיק של 2גיגה אותו סוג של מה שיש לי עכשיו ,יש אפשרות לעשות DOUBLE DUAL CHANNEL?כלומר 2 סוגים של זכרונות שונים באותו מיקום צבע לדוגמא יש לי 4 זכרונות 2 של 2גיגה 2 של גיגה אחד

אז את ה2 של הגיגה אחד אני ישים בסטוק הכחול ואת ה2 של ה2 גיגה אני ישים בסטוק האדום אז המחשב יזהה את זה כDUAL CHANNEL ויעבוד כמו שצריך או שלא כדאי לעשות מיקס?

פורסם

בעיקרון כל מה שרשמתה אכן אפשרי האים אתה צריך יותר מ4GB ניראה לי די מיותר,

אתה יכול גם למכור ביד שניה את הסטיקים של ה1GB ולקנות 2 סטיקים של 2GB כל אחד ולעבוד על DC,

יעלה לך בסביבות 250 שקלים ל2 סטיקים של 2GB.

עריכה: הסטיקים צריכים להיות מאותו הסוג לדוגמא(ddr3)וכמובן התדר לדוגמא(1333).

פורסם

התשובות לכל השאלות שלך נמצאות בסטיקי. אם משהו שם לא ברור אז תהיה יותר ספציפי.

- שני זוגות של מודולים (למשל שניים של 1GB ושניים של 2GB) יעבדו ב-Dual Channel.

- זוג מודולים לצד מודול בודד יפעלו ב-Dual Channel והמודול הבודד ירוץ במצב Single Channel.. אבל זה לא בכל המקרים, זה נקרא Flex Mode וזה רק בערכות שבבים של אינטל.

בקיצור.. יש לך 4GB ואני לא רואה סיבה להחליף שום דבר, DC גם ככה לא נותן תוספת ביצועים שווה.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שבגדול הביצועים עם DC לא ממש מהותיים והכל

אבל יש לי איזה בעיה שנראה לי קשורה בגלל המיקס הזה

תכנית לכל הסטיקים יש 800MHZ ,וכשאר אני נכנס לביוס להגדרת OC למשל מה שקורה זה שבביוס הוא מראה לי שבעצם הMEMORY FREQUENCY שלי הוא על 667....מה שאומר שכנראה יש לי איזה זיכרון שרץ על 667 וזה לא הגיוני כי שלושתם רצים כ800....אולי זה שינוי בתדרים שמשנה הכל לא יודע למה זה ככה

פורסם

לא יזיק אם אוכל לראות כמה תמונות מ-CPU-Z, אחת של לשונית Memory וכמה מלשונית SPD (אפשר להחליף את הפרטים לפי כל מודול - אז לפחות שתי תמונות).

או שאם תרצה לבדוק בעצמך, אז תוודא שכל המודולים הם 800MHz ואם זה המקרה אז אתה יכול להגדיר ידנית ב-BIOS שהתדר של כולם יהיה 800MHz. על הדרך הייתי בודק גם את התזמונים והמתחים בשביל לקבוע את ההגדרות האופטימליות.

פורסם
  • מחבר

heyhey2.jpg

לגביי התיזמונים והמתחים הם על דיפולט בעצם על AUTO.....

מה שמציק בעצם עצם העובדה שהביוס מציג את זה בתור 667....

נשמע כאילו עצם העובדה של המיקס גורם לזה,אבל עדיין לא מסביר במדויק כי שלושת הזכרונות הן 800MHZ....

פורסם

אז כמו שאמרתי-

תגדיר ידנית ב-BIOS תדר של 800MHz. על הדרך הייתי בודק גם את התזמונים והמתחים בשביל לקבוע את ההגדרות האופטימליות.

פורסם
  • מחבר

אז כמו שאמרתי-

תגדיר ידנית ב-BIOS תדר של 800MHz. על הדרך הייתי בודק גם את התזמונים והמתחים בשביל לקבוע את ההגדרות האופטימליות.

אני יודע שהשאלה שלי תישמע דיי פשוטה והכל,אבל בביוס למעבד של GIGABYTE (אנחנו מדברים על GIGABYTE P35-DS4 REV 1.0)

אין שם הגדרת RAM כמו בביוס של מעבדי INTEL

הבאתי תמונה פשוטה שלדעתי מה שהבנתי אני צריך לשנות את היחס (SPD) כי אין לי שום אופצייה אחרת לשנות בצורה מנואלית לפי מה שאני ראיתי או שפשוט לא חקרתי לעומק.

http://img534.imageshack.us/img534/973/img0308to.jpg

התמונה פשוט ענקית אז לא שמתי אותה בפורום עצמו.

פורסם

את התזמונים תגדיר ידנית בהתאם, אני רואה שלא עשית זאת.

לגבי התדר- ב-System memory multiplier תגדיר 2.40.

פורסם
  • מחבר

את התזמונים תגדיר ידנית בהתאם, אני רואה שלא עשית זאת.

לגבי התדר- ב-System memory multiplier תגדיר 2.40.

אם תסתכל התיזמונים על MANUAL ופשוט שמתי על הכי גבוהה מכל הזכרונות שהם בעצם על 5-5-5-15 כמו שבתמונה

(בדיפולט זה על AUTO )

השאלה האם לשנות את התדברים ל4-4-4-12, אני לא הכי סגור לגביי איך התיזמונים עובדים אני בדיוק קורא על זה...

ולגביי המתחים,לפי מה שCPUZ אומר זה על 1.8 ,השאלה שלי האם אני צריך להוסיף עוד מתחים?כי הבנתי שזה עובד לפי שיטה של 2.0 (תלוי ביצרן) ואז צריך להוסיף 0.2 ( אני לא סגור בדיוק לגביי הנושא הזה של המתחים אבל שוב פעם הכל נלמד עכשיו במדריכים בכל מקום אפשרי :) )

פורסם

העלאת המתחים יכולה להוביל לאי יציבות במערכת רצוי לא לחרוג מהוראות היצרן,

לפי דעתי לא שווה היתעסקות מיותרת זה לא שהביצועים ירדו לך.

פורסם

לא צריך לספק יותר מתח, כל המודולים עובדים ב-1.8V שזה הסטנדרט של DDR2.

תזמונים- התזמונים שנקבעים הם לפי המודול שהתזמונים שלו הם האטיים ביותר הלוא הם 6-6-6-18 במודול ה-2GB, לפחות לפי המידע מה-SPD של המודול. אם באתר של היצרן מוצהרים נתונים אחרים אז יש להם עדיפות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים