עבור לתוכן

E6600 OC to 3.0GHZ קורס לאחר זמן מה.

Featured Replies

פורסם

שלום שלום,

עשיתי OC פשוט למדיי למערכת שלי ל3GHZ , הבעיה בעיקרון היא כאשר זמן מה,במיוחד בזמן שאני משחק במשחקים המחשב קורס,BSOD וכנראה יש בעיה במתחים(לדעתי).

השאלה שלי דיי פשוטה,איזה מתחים אני צריך לעלות ולהתעסק על מנת שהמערכת תיהיה יציבה 24 7 .

הטמפ' טובות למדיי (בסביבות 41 CPU).

מפרט מערכת:

Intel E6600

Gigabyte GA-P35-DS4 rev 1.0

4GB RAM 2x1GB and 1x2GB

יותר מידע למה שעשיתי בBIOS:

MULTI ON 9X

FSB על 333

PCI על 100 כמובן

SYSTEM MEMORY MULTIPLITER 2.00

בMEMORY FREQUENCY נראה בצד שמאל כמקסימלי על 667 וכששיחקתי בFSB הגעתי בדיוק גם ל667

בSTANDARD TIMING CONTROL הכל על AUTO (זכרונות CAS DRAM RAS וכו..)

ובמיוחד בקשר למתחים:

המתח היחיד ששיניתי הוא של הCPU עצמו שבנורמאלי הוא על 1.325V והעליתי ל1.35V כי המערכת משום מה לא יכלה לעלות כאשר התדרים היו ברגיל

שאר התדארים על נורמאל (DDR2 PCI E FSB MCH וכו...)

אני לא יודע בדיוק איזה תדרים או שינויים עליי לעשות אולי לעלות מתחים בNORTHBRIDGE ןאולי זאת בעיה של הRAM ובכללי עצם העובדה שהייתי צריך לעלות מתח לCPU לאוברקלוק כזה פשוט כשל6600 זה שטויות כפי שקראתי שאנשים רצים בעצם עם מתח של פחות מ1.3 מה שגורם לי לחשוב שאני עושה משהו לא בסדר.

אני מודה מראש על כל עזרה שמתקבלת :) תודה רבה !

פורסם

לפני הכל המערכת לא יציבה..ולכן אתה מקבל מסכים כחולים וכו..

כמו כן 41 מעלות במשחק..זה לא 41 מעלות במאמץ עם תוכנה..תבדוק עם OCCT או PRIME95 מה הטמפ'..

לגבי העלאת המתח..עם איזה קירור אתה ? בגדול אתה יכול לעלות לאזור ה1.4-1.45V ולראות אם זה יעניק לך יציבות..

אם לא..תנסה לעלות את המתח של הFSB/NB ולראות את ההשפעה..

המתח הראשוני הוא של המעבד..לאחר מכן הFSB והNB :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

לפני הכל המערכת לא יציבה..ולכן אתה מקבל מסכים כחולים וכו..

כמו כן 41 מעלות במשחק..זה לא 41 מעלות במאמץ עם תוכנה..תבדוק עם OCCT או PRIME95 מה הטמפ'..

לגבי העלאת המתח..עם איזה קירור אתה ? בגדול אתה יכול לעלות לאזור ה1.4-1.45V ולראות אם זה יעניק לך יציבות..

אם לא..תנסה לעלות את המתח של הFSB/NB ולראות את ההשפעה..

המתח הראשוני הוא של המעבד..לאחר מכן הFSB והNB :xyxthumbs:

כן כמו שחשבתי לעלות את המתחים האלה,השאלה בכמה לעלות?בנוצ' אחד כל פעם ולבדוק ?

ושאלה שנייה מה לגביי הDDR RAM VOLTAGE? לא צריך לעלות אותו גם(קראתי איזה משהו שצריך לעלות אותו לפי היצרן לאזור ה2.0V כלומר 1.8V שזה הדיפולט +ה0.2V שמסופק מהBIOS)

לגביי מערכת קירור אני מדבר איתך על מארז ענקי עם 6 מאווררים 2 בכל צד אחד מקדימה 1 מאחורה, בלי שום OC המערכת עצמה יושבת על טמפרטורות של 30 משהו כזה.

ואם כבר אתה מדבר על הרצת PRIME,אתה בעצם מתכוון שאני פשוט יריץ את התוכנה יום שלם?אני הריי מנסה להגיע לתוצאה של 24\7

פורסם

תעלה בהדרגה..לפי הקפיצות בביוס..אם הם 0.25 אז תעלה בשני קפיצות...אם הם 0.5 אז בקפיצה..

ואם הזיכרון בתדר שצריך אין סיבה לעלות לו מתח..

ומלבד המארז מה לגבי הקירור של המעבד עצמו ? ותריץ את PRIME או OCCT ל15 דקות+- זה הזמן שנדרש להגיע לטמפ' מקסימלית +-.

אחרי שתגיע לתוצאה יציבה ושאתה רוצה..תריץ אותה כמה שיותר לבדוק יציבות מקסימלית..

פורסם
  • מחבר

לא בטוח הבנתי למה התכוונת שאתה אומר בקפיצות לפי הביוס למשל ב0.25 אתה מתכוון להעלת מתח של המעבד עצמו ב0.25??? שאלה נוספת לגביי התדר של הזכרונות אני לא סגור על מה לשים כי יש לי שלוש סטיקים של זכרונות - 2 מהם הם של גיגה אחד על 4-4-4-12 וסטיק שלישי של 2 גיגה עם 5-5-5-15 ..... כך שאני לא סגור על הבחירה...

פורסם

אני מתכוון לקפיצות של המתח בביוס..

כמו כן את הזיכרון תגדיר לפי התיזמונים הגבוהים 5-5-5-15..

פורסם
  • מחבר

בסייידר היום נבדוק הכל ונראה

לגביי הקירור של המעבד עצמו אני רואה שיושב במחשב מאוור של INTEL ענק יחסית למאווררי המארז מן הסתם ויש משהו שקוראים לו silent pipe שנשמע כמו משהו שאולי באיזהשהו קשר (אם אני לא טועה זה בכלל קשור ללוח אם זה מגיע אם זה....אולי זה בכלל עושה שקט ולא משהו שקשור לאיוורור / קירור

בכל מקרה תודה רבה על העזרה :) אני יתחיל להריץ פה ניסויים ונראה מה הולך

רק מה שבאמת מפריע לי זה שקראתי באינטרנט והבנתי שאם עושים למעבד שלי אפילו בדיוק למפרט שלי OC פשוט ל3.0GHZ אז אנשים בכלל לא הזיזו את המתח ואפילו יותר מזה הורידו את המתח מהרגיל וזה עבד להם ועלה מה שלי זה לא קורה.

עריכה:

שאלה נוספת, כשמגדירים את ההפרש הFSB בצורה של 1:1 ואז כשאר מעלים את הFSB אז גם הFREQUENCY של הזיכרון עולה,עכשיו מצד שמאל יש מספר שלא משתנה,אם אני הבנתי נכון זה המספר שאסור לעבור אותו(למשל אצלי זה על 667) - עכשיו השאלה שלי,האם אני יכול להגדיר FSB גבוהה יותר כך שMEMORY FREQUENCY בעצם יעבור את ה667?

פורסם

תמונה תעזור לגבי הקירור..

היחס של 1:1 קובע את המחלק..אתה יכול לפתוח CPU-Z ולראות מה התדר של הזיכרון (את מה שיש שם תכפיל ב2).

בלוח האם הוא מציג את המחלק..כנראה המחלק שבחרת הוא של 667..אבל התדר ישתנה בהתאם לOC..

ואתה מגדיר מחלק בהתאם לOC..אם הזיכרון שלך הוא 667..אז לא רצוי לעבור אותו בהתחלה..

בגלל זה יש מחלק..שמוריד את תדר הזיכרון ביחס לOC..וככה אתה שומר על יחס תקין בלי לעשות OC לזיכרון..

פורסם
  • מחבר

תמונה תעזור לגבי הקירור..

היחס של 1:1 קובע את המחלק..אתה יכול לפתוח CPU-Z ולראות מה התדר של הזיכרון (את מה שיש שם תכפיל ב2).

בלוח האם הוא מציג את המחלק..כנראה המחלק שבחרת הוא של 667..אבל התדר ישתנה בהתאם לOC..

ואתה מגדיר מחלק בהתאם לOC..אם הזיכרון שלך הוא 667..אז לא רצוי לעבור אותו בהתחלה..

בגלל זה יש מחלק..שמוריד את תדר הזיכרון ביחס לOC..וככה אתה שומר על יחס תקין בלי לעשות OC לזיכרון..

אני כבר מעלה ראר עם כל התמונות של הביוס,המחשב עצמו וCPU וטמפרטורות בEVEREST ובCORE TEMP

תודה רבה על עזרתך ושבת שלום :)

עריכה:

http://www.2shared.com/file/2Zwg7gVU/computer_pics.html\

תודה רבה שוב פעם (:

פורסם
  • מחבר

דבר שקרה לי הרגע בזמן משחק,המחשב המשיך לרוץ כרגיל אבל נראה כאילו המסך נהפך לשחור והתחיל לחפש שידור מסויים באחד הארוצים(יש HD1 ,ANALOG ו DIGITAL שזה הערוץ של המחשב,עכשיו נראה כאילו הוא לא זיהה וזה נראה קשור לOC כי זה לא קרה אף פעם(אני לא עושה OC לכרטיס למסך)

הבעיה הזאת נשמעת כמו בעיה של הזיכרון האמיתי אבל אני לא בטוח.....

אם מישהו יכול להסביר לי למה זה קורה אני ישמח

בשורה התחתונה למי שלא הבין מה קרה

שיחקתי והמסך נהפך לשחור כאילו המחשב לא העביר שום דבר למסך ,המסך שחור והמסך עצמו התחיל לחפש שידור מסויים כי כאילו המחשב לא עבד אפילו

פורסם

חוסר יציבות..אי אפשר להצביע על מה זה בדיוק..

כמו כן אין צורך לעלות את כל התמונות האלה..תתחיל לאט לאט..אם נתקעת תעדכן ונעזור לך..

פורסם
  • מחבר

חוסר יציבות..אי אפשר להצביע על מה זה בדיוק..

כמו כן אין צורך לעלות את כל התמונות האלה..תתחיל לאט לאט..אם נתקעת תעדכן ונעזור לך..

נשמע מבחינה הגיונית כאילו זאת בעיה של זיכרון האמיתי,כי התדרים של הזכורונות שישבו על AUTO ומאז ששיניתי ל5-5-5-15 אם אני לא טועה מאז קורת התקלה הזאת...

אולי פשוט כדאי להחזיר לAUTO ואז לעלות מתח בDDR VOLTAGE?

ואני מצטער על האוסף תמונות פשוט אמרתי אם כבר אז כבר נעלה הכל מהכל ,אם תוכל להסתכל באמת לרגע על ההגדרות שבביוס שם,אולי יש איזה משהו קטן שאני עשיתי שם לא בסדר,כי פשוט כ"כ מוזר שאפילו עם קירור לא רע(בעיקרון לפי שאני הבנתי זה כנראה CPU STOCKER שבא עם הE6600 (לפחות זה נראה ככה) אפשר להגיע ל3GHZ בקלות....אבל נראה כאילו משהו שם יושב לא יציב ,משהו שאני לא מגדיר טוב והאמיתי שבעניין המתחים שלא קשור לCPU VOLTAGE אין לי ממש שמץ איך היא משפיעה,כאילו מה שתקוע לי בראש למשל עכשיו זה האם העלת מתח למשל לFSB או לNB או לDDR מעלה את הטמפ' של המחשב (נשמע מאוד הגיוני שכן)

פורסם

בוא נתחיל מחדש ;D

תאפס את הביוס..

תקבע מחלק של 1:1..תנעל את הPCI-E על 100..ואז תתחיל לעלות את הבאס בהדרגה..עד שתגיע לחוסר יציבות..

אז תעלה את המתח למעבד..ותמשיך בתהליך..

פורסם
  • מחבר

בוא נתחיל מחדש ;D

תאפס את הביוס..

תקבע מחלק של 1:1..תנעל את הPCI-E על 100..ואז תתחיל לעלות את הבאס בהדרגה..עד שתגיע לחוסר יציבות..

אז תעלה את המתח למעבד..ותמשיך בתהליך..

הצלחתי באמת להגיע למחשב שעולה יציב כ3.0GHZ עם 1.3475V בלי שינוי במתחים אחרים

אבל יש לי בעיה אחת,הזכרונות שלי .

בעיקרון הכל טוב ויפה חוץ ממשהו אחד שמציק לי בביוס,כשאני מסתכל על הMEMORY FREQUENCY שלי הביוס אומר ש"ההגלה" כאילו הזכרונות הן 667 ובכלל שלושת הזכרונות שלי הן 800MHz....וזה גם קצת עוצר אותי מלעלות אפילו יותר אם אני ירצה(קודם נראה שהמערכת יציבה)

הזכרונות שלי :

2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)

1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)

1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)

פורסם

פותח התרד תעלה תמונה מבCPU-Z מלשונית הMEMORY...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים