עבור לתוכן

אייפד 2- תסבירו לי איך 729 דולר הופכים ל 3300 ש"ח בארץ

Featured Replies

פורסם

היבואן צריך לשלם משלוח מרוכז, פעם אחת (מטיוואן, נניח, לישראל) פלוס את המס על המוצר - שתי עלויות שכמובן מגולגלות על הקונה. אני, כקונה פרטי, צריך לשלם את עלות המשלוח המרוכז לארה"ב (את החלק היחסי למוצר שאני קונה, כמובן), את אחוזי הרווח של המוכר בחו"ל, את עלות המשלוח מארה"ב לישראל ואת המס על המוצר.

כלומר, כשאני קונה ביבוא אישי, אני משלם על "מקטע" משלוח אחד שהיבואן הישראלי לא צריך לשלם עליו, מה שיוצא יקר בהרבה מהמשלוח המרוכז. אני בכל מקרה משלם על אחוזי הרווח של המוכר - בין אם זה המוכר בארה"ב או המוכר בישראל. אם אחוזי הרווח ששני המוכרים היו לוקחים היו זהים, הייתי אמור להשאר במקרה של ייבוא אישי בהפסד השווה בדיוק למחיר אותו משלוח "מיותר" (פלוס מע"מ, החל גם על עלות המשלוח) ביחס לקניה מהמוכר הישראלי. בפועל, לפעמים אני נשאר עם רווח. מה זה אומר? שאחוזי הרווח מאוד רחוקים מלהיות זהים, ושהמוכר או היבואן הישראלי חמדן בהרבה.

"אם אחוזי הרווח ששני המוכרים היו לוקחים היו זהים, הייתי אמור להשאר במקרה של ייבוא אישי בהפסד השווה בדיוק למחיר אותו משלוח "מיותר" (פלוס מע"מ, החל גם על עלות המשלוח) ביחס לקניה מהמוכר הישראלי. בפועל, לפעמים אני נשאר עם רווח. "

אבל שוב - במקרה המדובר ביבוא אישי אתה לא נשאר עם רווח, אלא נשאר עם הפסד!

מה זה אומר? שאחוזי הרווח של המוכרים בארץ הם נמוכים מאחוזי הרווח של המוכרים בארה"ב? בדיוק ההיפך מהטענה של פותח הדיון...

פורסם

השוק בארץ הוא שוק סגור שמהונדס לעשות רווח מקסימלי מהצרכנים על כל דבר ודבר.

התחרות כאן היא לא מי יספק את המוצרים המחירים והשירות הטוב ביותר.

היא מי יעיז ויצליח לקחת את הסיכון לשרוד ולהרוויח בכלכלה חסרת רחמים ומסוכנת.

בהרבה תחומים ומוצרים יש הגבלות קשות שנקבעו ע"י הסכם בין בעלי הממון לבין היצרנים, כדי למנוע מאחרים את היכולת להתחרות.

למה שלא יהיה יבוא ונציגות רשמית של מכשירי סלולר בארץ שתמכור ותספק שירות תיקונים ואחריות לכל החנויות ועסקים ?

למה בכלל חנויות צריכות לעשות יבוא אישי ?

התשובה כמובן היא כדי שזה לא יהיה נוח ומשתלם לאנשים לקנות מכשירים מחוץ לחברות הסלולר.

מאז ומתמיד חברות הסלולר השליטו את רצונם על היצרנים והיבואנים והנציגים הרשמיים.

פורסם

אבל שוב - במקרה המדובר ביבוא אישי אתה לא נשאר עם רווח, אלא נשאר עם הפסד!

מה זה אומר? שאחוזי הרווח של המוכרים בארץ הם נמוכים מאחוזי הרווח של המוכרים בארה"ב? בדיוק ההיפך מהטענה של פותח הדיון...

אם ההפסד גדול מעלות המשלוח ארצה+המע"מ עליו, אז כן, המוכר פה מרוויח פחות. אם קיים הפסד אך הוא קטן מעלות המשלוח, המוכר פה מרוויח יותר. חוץ מזה, למרות שהדיון נפתח בנוגע למוצר ספציפי (לגביו נראה על פניו שאתה צודק), הטענות שלך היו כלליות, ותסכים איתי שקיימים לא מעט מקרים בהם בייבוא אישי אתה נשאר עם רווח מה שאומר שהאחוזים של המוכר גבוהים משמעותית.

פורסם

ברור שיש מקרים שיבוא אישי יוצא זול יותר מאשר קניה בארץ :facepalm:

אבל תסתכל על הכותרת של הדיון - הוא מדבר על מוצר ספציפי, ומתלונן על זה שהמחיר בארץ דה-פקטו זול יותר מהמחיר בחו"ל :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים