עבור לתוכן

אייפד 2- תסבירו לי איך 729 דולר הופכים ל 3300 ש"ח בארץ

Featured Replies

פורסם

אני לא מבין איך 729$ על אייפד 2 3G + 32GB הופכים בארץ ל3300 ש"ח,

זה אומר שהם לוקחים לפי 4.5 ש"ח לדולר

לא מובן,

פורסם

אתה מצפה שהיבואן והחנות לא ירוויחו כסף?

לדעתי מדובר בהפרש הוגן בהחלט, אם אתה מחשב כמה נשאר לחנות וליבואן אחרי מכס,

לא מדובר בכזה רווח עצום ומה לעשות, צריך לשלם משכורת לעובדים.

פורסם

@Lev

729$ זה המחיר של המוצר לצרכן, לא ליבואן.

@bigedd

אתה שוכח שמדובר במכשיר סלולרי (3G), לכן על ה- 729$ תוסיף כ- 34% מיסים (מכס+מע"מ), וכבר יוצא 3300ש"ח~

פורסם

הרי אתה אומר שלא מדובר במחיר ליבואן :P

ורק שתדע שגם על המסך היבואן מקבל הנחה.

אבל זה לא העניין, לדעתי מוצרי חשמל וגאדג'טים בארץ

מחירם לא גבוה במיוחד. מה שיותר מתסכל שהם מגיעים לכאן באיחור.

אבל מבחינת מחיר, הרבה מאוד גאדג'טים, מוצרי חשמל ומחשוב

עולים בארץ בצורה סבירה בהחלט.

פורסם

+ אתה שוכח דבר חשוב מאוד שבארהב המחירים המוצגים לך הם לא כוללים מעמ. שאותו מוסיפים לך רק במעמד הקניה.

בארץ המחירים כבר כוללים מעמ ולכן ל 729 דולר האלה תוסיף בין 8 ל 12 אחוז מעמ.

פורסם

הפער בין המחירים יכול לנבוע מאחד מארבע גורמים עיקריים:

1. מיסוי

2. כמויות שונות ברכישה סיטונאית

3. עלויות יבוא

4. אחוזי הרווח של היבואן והחנות

ואני עכשיו אסביר למה לדעתי עדיין עושים עלינו קופה, אם לנתח גורמים אלה אחד אחד:

1. נכון, המחירים בארה"ב אינם כוללים מס, אך יש לזכור שהמס שם נמוך מה16% (לפחות) שמשלמים כאן. מרכיב המס יהיה לרוב מתחת ל12%, ולפעמים קרוב ל4%. ההפרש במחירים בין כאן לשם לרוב גבוה מזה בהרבה.

2. כשקונים הרבה יחידות משלמים פחות פר מוצר, זה נכון. זה נכון גם שהכמויות שהיבואן הישראלי קונה אינן יכולות להתחרות בכמויות של מקבילו בארה"ב. מה שאנשים שקונים את התירוץ הזה כנראה שוכחים, הוא שהמחיר אינו לינארי לכמות, ולמעשה החל מכמות מסויימת המחיר נשאר אותו דבר. אינטל, למשל, מפרסמת באופן גלוי את מחירי הרכישה הסיטונאיים למעבדים שלה, בקבוצות של 1000. היות ומחשבים זה משהו שמוחלף כל כמה שנים וכמות דגמי המעבדים השונים מאוד מוגבלת, אין שום ספק שגם יבואן ישראלי עובר בקלות את ה1000 יחידות למשלוח כשמדובר בדגמים פופולאריים - ולכן מקבל עליהם את אותו המחיר כמו יבואן הענק בארה"ב. כשמדובר במוצרים פחות נחטפים, כגון לפטופים - היבואן עדיין יקנה בכמויות שיתנו לו את ההנחה המירבית, הוא פשוט ייבא מבחר מצומצם יותר של דגמים ויעדכן אותם לעיתים נדירות יותר, והרי עדות לזה אנו רואים בכל חנות.

3. נכון, כשצריך להביא משהו מחו"ל לישראל חלות עלויות יבוא, אבל נדמה לי שחלקיכם שוכחים שזה המצב גם בארה"ב - הרי ממילא הרוב המוחלט של מוצרי האלקטרוניקה מיובא מהמזרח... ארה"ב אינה קרובה יותר למזרח מאשר ישראל. יתרה מכך - עלויות השינוע הפנימי (בתוך גבולות ארה"ב) גבוה בהרבה מהמחיר המקביל בישראל, עקב המרחקים השונים עד מאוד. בקיצור - גם כאן מדובר בתירוץ בלבד.

4. אז עם מה נשארנו בעצם?

פורסם

אז עם מה נשארנו בעצם?

עם אנשים בכיינים שמתלוננים על הפרש של 300 שקל (10%) בין קניה בארץ לבין קניה ביבוא אישי מחו"ל?

עריכה: סליחה טעות, האייפד 2 הוא גם טלפון סלולרי ולכן המכס עליו הוא 34% ולא רק 16%.

כלומר, המחיר של יבוא אישי הוא בדיוק אותו דבר (ואף יקר יותר, אם "נזכרים" שצריך להוסיף עלויות משלוח...) מקניה בארץ.

אז על מה בעצם מתבסס כל הדיון הטיפשי הזה?

ורק כדי שתהיה תשובה ברורה לשאלה שפתחה אותו:

אני לא מבין איך 729$ על אייפד 2 3G + 32GB הופכים בארץ ל3300 ש"ח,

729 כפול 3.446 (שער הדולר היציג) שווה 2512 ש"ח. כפול 1.34 (מכס ומע"מ) שווה 3366 ש"ח.

וזה לפני עלויות משלוח מחו"ל לארץ.

אז... מה לא הבנת?

במקרה הזה, קניה בארץ זולה יותר מיבוא אישי. כל הדיון הזה תמוה..

פורסם
  • מחבר

לתגובה 6- זה לא בכיינות - אני רק רוצה להבין לאן הולכים 800 ש"ח הפרש

דרך אגב החישוב שלך לא נכון כי עשית חישוב לפי מחיר לצרכן, שזה לא נכון לדעתי

פורסם

עם אנשים בכיינים שמתלוננים על הפרש של 300 שקל (10%) בין קניה בארץ לבין קניה ביבוא אישי מחו"ל?

עריכה: סליחה טעות, האייפד 2 הוא גם טלפון סלולרי ולכן המכס עליו הוא 34% ולא רק 16%.

כלומר, המחיר של יבוא אישי הוא בדיוק אותו דבר (ואף יקר יותר, אם "נזכרים" שצריך להוסיף עלויות משלוח...) מקניה בארץ.

אינך מוכר לי כפתי, עמרי, ולכן מוזר לי שאתה מיתמם כאן. כשמייבאים בייבוא אישי משלמים משלוח כפול ומכופל (גם כי שלחו את הרכיב כבר פעם לארה"ב, וגם כי עלות משלוח פריט בודד גבוהה בהרבה ממשלוח מרוכז), מכסים את אחוזי הרווח של המוכר בחו"ל במלואם, ועדיין נותרים עם מחיר זול יותר מהמחיר בחנות בישראל.

חוץ מזה, מי דיבר על ייבוא אישי בכלל? השוותי קנייה בחנות בארה"ב ע"י אדם שגר בארה"ב לעומת קניה בישראל ע"י אדם שגר בישראל, כשהטענה שלי אינה שייבוא אישי משתלם יותר (לפעמים כן, לפעמים לא) אלא שאחוזי הרווח שהיבואן הישראלי שומר לעצמו גבוהים משמעותית מעמיתו האמריקאי.

פורסם

לתגובה 6- זה לא בכיינות - אני רק רוצה להבין לאן הולכים 800 ש"ח הפרש

דרך אגב החישוב שלך לא נכון כי עשית חישוב לפי מחיר לצרכן, שזה לא נכון לדעתי

סלח לי אבל אתה פשוט טיפש.

כשמייבאים בייבוא אישי משלמים משלוח כפול ומכופל (גם כי שלחו את הרכיב כבר פעם לארה"ב, וגם כי עלות משלוח פריט בודד גבוהה בהרבה ממשלוח מרוכז), מכסים את אחוזי הרווח של המוכר בחו"ל במלואם, ועדיין נותרים עם מחיר זול יותר מהמחיר בחנות בישראל.

מה? לא הבנתי כלום. אפשר תרגום לעברית בבקשה?

אני לא מבין, היבואן לא צריך לשלם על משלוח?

ברור שהיבואן משלם פחות פר מוצר כי הוא עושה משלוח אחד עם כמויות גדולות, וברור שהיבואן קונה את המוצר במחיר נמוך יותר מהמחיר לצרכן בארה"ב, אבל זה בדיוק הרווח שלו. אני לא מבין, אתה מצפה שהיבואן והחנויות בארץ יפסידו כסף?

אני לא מצליח להבין על מה אתם מתבכיינים, ועל איזה 800 (?!?) שקל ההזוי מעליי מדבר.

חוץ מזה, מי דיבר על ייבוא אישי בכלל?

לא יודע, יש לך אופציה אחרת מלבד קניה בארץ / יבוא אישי?

אולי לפתוח לעצמך פורטל לעולם מקביל שיעביר אותך ישירות לארה"ב... אה רגע, זה קיים בינתיים רק בסרטי מדע בידיוני :(

השוותי קנייה בחנות בארה"ב ע"י אדם שגר בארה"ב לעומת קניה בישראל ע"י אדם שגר בישראל, כשהטענה שלי אינה שייבוא אישי משתלם יותר (לפעמים כן, לפעמים לא) אלא שאחוזי הרווח שהיבואן הישראלי שומר לעצמו גבוהים משמעותית מעמיתו האמריקאי.

א. זאת השוואה מיותרת כי יוקר המחיה והמדד בין המדינות בכלל לא דומה.

ב. במקרה הנוכחי זה פשוט לא נכון. אתה מוזמן להציג לי חישוב שמראה אחרת..

פורסם

::) אני אף פעם לא אבין אנשים

ההבדל בין ארה"ב לישראל פשוט, לנו יש דמי משלוח נוספים שצריך להוסיף לעלות + הרצון של החנות להרוויח יותר פר מוצר מאשר בארה"ב כי הם מוכרים בכמויות גדולות יותר אז הם חיים על רווח נמוך יותר בשביל למשוך לקוחות

אנשים שוכחים למשל שמוצרי אפל עלו הון לפני שאידיגיטל נכנסו לעסק בתור יבואן מסודר והפילו את המחירים של שאר החנויות

פורסם

המחיר מדוייק מאד

הופכים את שער הדולר לשקלים ומוסיפים מס ומעמ והסכום נכון

פורסם

סלח לי אבל אתה פשוט טיפש.

מה? לא הבנתי כלום. אפשר תרגום לעברית בבקשה?

אני לא מבין, היבואן לא צריך לשלם על משלוח?

ברור שהיבואן משלם פחות פר מוצר כי הוא עושה משלוח אחד עם כמויות גדולות, וברור שהיבואן קונה את המוצר במחיר נמוך יותר מהמחיר לצרכן בארה"ב, אבל זה בדיוק הרווח שלו. אני לא מבין, אתה מצפה שהיבואן והחנויות בארץ יפסידו כסף?

היבואן צריך לשלם משלוח מרוכז, פעם אחת (מטיוואן, נניח, לישראל) פלוס את המס על המוצר - שתי עלויות שכמובן מגולגלות על הקונה. אני, כקונה פרטי, צריך לשלם את עלות המשלוח המרוכז לארה"ב (את החלק היחסי למוצר שאני קונה, כמובן), את אחוזי הרווח של המוכר בחו"ל, את עלות המשלוח מארה"ב לישראל ואת המס על המוצר.

כלומר, כשאני קונה ביבוא אישי, אני משלם על "מקטע" משלוח אחד שהיבואן הישראלי לא צריך לשלם עליו, מה שיוצא יקר בהרבה מהמשלוח המרוכז. אני בכל מקרה משלם על אחוזי הרווח של המוכר - בין אם זה המוכר בארה"ב או המוכר בישראל. אם אחוזי הרווח ששני המוכרים היו לוקחים היו זהים, הייתי אמור להשאר במקרה של ייבוא אישי בהפסד השווה בדיוק למחיר אותו משלוח "מיותר" (פלוס מע"מ, החל גם על עלות המשלוח) ביחס לקניה מהמוכר הישראלי. בפועל, לפעמים אני נשאר עם רווח. מה זה אומר? שאחוזי הרווח מאוד רחוקים מלהיות זהים, ושהמוכר או היבואן הישראלי חמדן בהרבה.

פורסם

לא הייתי אומר בהרבה, לא חסר עלויות ומיסים שגורמים ליבואן לשים הרבה פחות כסף

נקי בכיס.

פורסם

ל - Milford Cubicle - יא ילד מקלדת חננה יש סגנון דיבור- מי שם אותך להיות מנהל

אתה גבר מאחורי מקלדת - לכל אחד אפשר להגיע , גם אלייך

אם התשובות שלי לא נראות לך אתה יכול לא להתייחס, לאחותך תקרא זונה הבנת

כדי שתרגיע .. הבן אדם לא עשה לך שום דבר ,זה בסך הכול פורום מחשבים ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים