עבור לתוכן

VP930 נדלק אבל לא מציג תמונה, מדריך תיקון.

Featured Replies

פורסם

בדקות אלו סיימתי לתקן את ה VP930 השני שלי. הסמפטומים הינם קושי להתעורר ממצב המתנה ואף אי יכולת להציג תמונה כלל

כאשר נורית בקדמת המסף מהבהבת בירוק. הפיתרון, להחליף שני קבלים ביציאה של הספק כוח להלן מדריך מצולם.

ציוד נדרש:

1. מלחם שמתאים לאלקטרוניקה בסיסית

2. בדיל

3. VP930 מקולקל

4. שני קבלים בעלי מתח של 16V וקיבול של לפחות 1000 מיקרופארד

1. לאחר בדיקה שהמסך אכן לא מציג יותר תמונה נפתח אותו (כמובן שיש לנתק מהחשמל), ישנם ארבעה ברגים בפינות

ולאחר מכן יש להישתמש בעצם כמו סכין בכדי לפתוח את הקצוות, המסך לא מודבק ולכן הפעולה קלה למדי.

dsc0017gob.jpg

dsc0019t.jpg

dsc0021sf.jpg

2. המסך פתוח, משמאל לימין: מעגל מתח גבוה (Inverter) לקתודות של המסך, בקר תמונה, ספק כוח.

dsc0022l.jpg

dsc0023hx.jpg

3. כעת ניתן לשים לב למקור הבעיה, שני קבלים נפוחים ביציאה של הספק.

dsc0024cw.jpg

dsc0025mp.jpg

4. ננתק את הצמה העליונה בזהירות (שלר תישבר התושבת הלבנה) ואת הארקה ולאחר מכן נוציא את הספק.

dsc0026tj.jpg

dsc0027pw.jpg

dsc0028oo.jpg

5. נוודא את סוג הקבלים שאנו צריכים להחליף.

dsc0029jc.jpg

6. כעת צריך להשיג קבלים כאלה, ניתן לקנות חדשים בחנויות בדרום תל אביב או לפרק מציוד שאנחנו לא צריכים כמו לוחות אם ישנים.

כאמור נמצאו מעומדים תקינים לביצוע השתלה, נשאר רק לבדוק שהם חתומים על כרטיס אדי.

dsc0030db.jpg

dsc0031tf.jpg

7. והנה המלחם שאשתמש בו:

dsc0032yc.jpg

סתם... זהו אינו מלחם שמתאים לעבודה שכזו, הנה המלחם שבאמת אשתמש בו.

dsc0035yb.jpg

8. נפרק את הקבלים התקולים, ניתן לעבוד לפי מדריך של 11010010110 מהאתר, בכל מקרה אני ממליץ להמיס מעט בדיל חדש

על גבי ההלחמות הקיימות ואז למשוך את הקבל בעדינות תוך כדי חימום הבדיל על הרגליים(של הקבל).

dsc0036gv.jpg

dsc0037ae.jpg

dsc0038m.jpg

9. באופן דומה נפרק מהלוח את הקבלים להחלפה.

dsc0039ow.jpg

10. נבדוק שהם מתאימים וכמובן נשים לב שאנחנו מחברים אותם בקוטביות נכונה, לאחר מכן נלחים אותם.

dsc0040wy.jpg

dsc0041cc.jpg

11. הספק לאחר שההשתלה עברה בהצלחה.

dsc0042tt.jpg

12. בדיקה קצרה בכדי לבדוק ששום דבר לא נשרף או מקצר.

dsc0043re.jpg

13. תם ונשלם, המסך עובד. נחסכו כמו אלפי שקלים על מסך חדש.

dsc0044fj.jpg

dsc0045awo.jpg

פורסם

כל הכבוד על ההשקעה :xyxthumbs:

פורסם

האם הוחלפו קבלים של 1000uF ב 1500uF?

איך זה עובד? הקיבולת לא צריכה להיות זהה או לפחות דומה מאד?

פורסם
  • מחבר

הקיבולת יכולה להיות עד פי שתיים אם צריך.

פורסם

כל הכבוד!

גם אני פתחתי על זה דיון וגם אני הצלחתי להציל את המסך שלי 22" ע"י החלפת 4 קבלים בעלות של 10 ש"ח!

דיון זה חייב להיות בסטיקי! זה הדבר הפשוט ביותר וחוסך אלפי שקלים! אותו עיקרון גם בלוחות אם, ספקים וכו'! קבלים נפוחים הם הגורם השכיח ביותר לתקלות וגם הזול ביותר להחלפה(מחירם החל מ1 ש"ח בלבד!)

אני רק לא בטוח שזה נכון להחליף בקבל בעל קיבולת שונה לטווח ארוך- יש סיבה למה בחרו דווקא בקיבולת מסויימת!

זה נכון שאפשר לקחת קבל בעל מתח עבודה גבוהה יותר אבל הוא חייב ליהיות בעל קיבולת זהה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים