עבור לתוכן

באיזה מרחק לתלות את המקרן?

Featured Replies

פורסם

מקרן:Epson EMP-6100

אני מעוניין לתלות אותו מול מסך שרוחבו 3 מטר בדיוק. ולכן הכל צריך להיות מחושב לפני שאני מתחיל לעבוד.

אז יש לי 3 שאלות שאשמח לקבל תשובות עליהן:

1) איך אפשר לדעת (בעזרת חישוב + נתוני המקרן) את המרחק המדוייק שצריך להיות בין המסך למקרן כדי לקבל תמונה עם רוחב של בדיוק 3 מטר?

2) איך אפשר לדעת שהמקרן מסוגל בכלל להקרין על מסך בעל רוחב של 3 מטר מבלי שהתמונה תתחיל להיות "דהוייה"?

3) בהנחה ואני מקרין ביחס של 3/4 (1024X768), מה יהיה הגובה של התמונה אם ידוע שרוחבה הוא 3 מטר?

פורסם

גובה התמונה יהיה 2.25 מטר בדיוק.

בגודל כזה התמונה תהיה קצת דהויה אבל זה דבר סובייקטיבי, למקרן הזה עוצמת הארה די חזקה והוא יכול להתמודד עם המטלה כל עוד מספקים לו תנאים מתאימים. אתה מבקש כאן גודל אלכסון של 148", זה מסך די גדול. איכות התמונה תלויה בהמון דברים, כולל עד כמה סביבת ההקרנה חשוכה או חשוכה לגמרי, צבע הקירות והחפצים הסובבים ואיכות המסך, שבמקרה כזה כדאי מסך עם GAIN גבוה, וזה לא זול בכלל.

בשביל רוחב של 3 מטר תצטרך להציב את המקרן במרחק שבין 7.2 מטר ללא זום לבין מרחק מינימלי של 4.4 מטר עם זום מלא. המרחק הוא בין קצה העדשה של המקרן למסך ההקרנה

אם הנורה כבר עברה הרבה שימוש - התמונה תהיה עוד יותר דהויה.

ההרכבה אכן צריכה להיות מדויקת. אתה נעזר במחשבון הקרנה לפני ובעת ההרכבה אתה בודק ועושה תיקונים עדינים על המקום, אין ברירה.

המחשבון:

http://www.projectorcentral.com/Epson-EMP-6100-projection-calculator-pro.htm

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים