עבור לתוכן

שאלה בקשר לU2311H ומסכים חדשים

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני רואה שכבר במשך שנים ממליצים פה על ה-U2311H

אני מבין שהוא מסך טוב, אבל הוא קצת מיושן.

האם הטכנולוגיה של המסכים מתקדמת כל כך לאט (ביחס לשאר רכיבי החומרה) שכעבור כמה שנים אחרי יציאת הדגם הוא עדיין הכי טוב במחיר שלו?

פורסם

מה כבר צריך להתקדם כל כך בטכנולוגיה הזאת? חוץ מזה מסך מחשב לא מחליפים בתדירות כל כך גבוהה כמו רכיבי חומרה אחרים.

פורסם

טכנולוגיה הולכת בייחד עם מחיר.

הטכנולוגיה של המסך הזה היא מצוינת בשביל המחיר ובשביל זמננו אנו. קשה להאמין שיינחת משהו חדש בעל טכנולוגיה מתקדמת יותר ובמחיר זהה בלי תקופת צינון ארוכה מספיק של המחיר. אמנם אין שום דבר ודאי אבל אלו ההערכות שלי.

לדעתי קנייה ללא חשש.

פורסם

ברק תגיד, כל המסכים מהדגם הזה הם IPS ללא דופי?

אני חושב לשדרג ואזור ה-1000 שח נשמע לי הגיוני, עדיף זה או איזה סמסנוג PVA או LED בכלל?

אני עוד עם ה-Viewsonic 17" VP171 16ms העתיק שלי שמתחיל לזייף, ולא תזיק לי רזולציה נורמלית.

ללא משחקים וסרטים, רק גרפיקה כמו צילום ופוטושופ.

פורסם

U2311H? שנים? שו?

המסך הזה עוד לא בן שנה.

פורסם

איך זה ש U2311H זול יותר מ 2209WA ?

זה לא אמור להיות ההיפך?

פורסם

רן, לא קראתי כאן אז כבר רשמתי לך בפייסבוק ... 8)

לגבי כדאיות אני חייב לציין את הסייגים שלי לגבי המסך וזה בעיקר העובדה שהוא 23 ביחס של 16 על 9. יחס 16 על 9 מספק פחות שטח עבודה מיחס 16 על 10 ולדוגמה כשאתה משווה שני מסכי 24 כאלה ביחסים המדוברים אז המסך עם ה16 על 10 ייתן יותר שטח עבודה למרות ששניהם 24" זה קטע מבלבל. דבר נוסף לגבי היחסים הוא שלעבודה שוטפת שכוללת הרבה קריאה, כתיבה ואינטרנט, רזולוצייה אנכית יותר חשובה מרזולוצייה אופקית ולכן מסכי 16 על 10 יותר מתאימים למקרה הזה.

אבל...

אני רושם את זה כי יש לי חוש שגם במקרה הזה תחזיק את המסך הרבה שנים ולכן אולי כדאי לפחות לשקול את התועלת לצורך שאתה צריך. כל עוד ציינת שאתה סגור על מחיר של סביב 1000 אז לדעתי אין קנייה טובה יותר וצריך לעשות הכל בשביל לרכוש אותו ולא משהו אחר באזור אפילו אם התקציב הוא 900. אם התקציב נמוך יותר יש מסך 23 כדאי של סמסונג אבל בכל מקרה הדל יותר טוב והארגונומיה שלו חשובה במקרה שישובים הרבה מול המחשב.

לגבי פאנל זה לא H-IPS אלא E-IPS. מדובר בפאנל זול יותר לייצור אבל לא משהו שצריך בכלל להשפיע בעבודה בייתית רגילה, וגם אם מדובר בגרפיקה כבדה (כל עוד התקציב הוא לא 2000 ומעלה).

PVA - לא עדיף במחיר הזה שגם אז מדובר לרוב בגרסה זולה יותר שלו (CPVA). היתרון העיקרי של PVA הוא בשחורים, אבל יש לו חסרונות אחרים. לגבי תאורת LED - זה סתם קישקוש שיווקי. נכון למסכי המחשב של ימינו זה לא עושה כלום לאיכות התמונה (באופן פרקטי) ורק מאפשר לייצר מסך דק יותר שצורך קצת פחות חשמל (וגם זה תלוי באייך הייצרן מיישם). יש טכנולוגיות מתקדמות יותר של תאורת LED אבל כרגע הן רק בטלווזיות מאוד יקרות וגם ככה זה משפר בעיקר סרטים.

האלטרנטיבה של מסך 24", 16 על 10 אמיתי ועם פאנל טוב מכפילה את המחיר ודי מוציאה את הדגם הזה מהמשוואה להרבה אנשים. יש הרבה שגם מעדיפים שני מסכי ו2311 על ו2410 אחד, וזה בעיקר אנשים שפותחים המון חלונות ומפזרים. שטח התצוגה של שני כאלה הרבה יותר גדול מ24 אחד, מממש הרבה.

נץ:

אתה משווה דגמים לא נכונים. 2211 זה הדגם המקביל של דל. 2209 הוא דגם ישן וכדגם ישן משום מה תמיד מוכרים אותם יקר יותר אם נשאר ויש אספקה. גם אתה2408 מוכרים יקר יותר מה2410, וזה גם ככה ב27" וגם ב30". אין מה להתרגש. ל 2209WA באמת יש יתרונות לאנשים מסוימים שזה בעיקר רזולוציה נמוכה, אבל זה לא קשור במאומה לתמחור כשבכל מקרה קשה לקחת ברצינות תמחור של דגמים ישנים יותר.

פורסם

אני מעוניין ב 2 מסכים. מכיוון שההפרש הכספי בין U2211H ו U2311H הוא זניח, והעבודה ששניהם זהים, ואני צריך שטח עבודה כמה שיותר גדול, לכן אופציה א' היא U2311H.

האופציה השניה היא אכן ה 2209WA.

מבחינה של שטח עבודה אנכי (יהיו 2 מסכים, לכן שטח עבודה אופקי יהיה, ומספיק :hat: ), האם 23 ביחס של 16:9 הוא זהה ל 22 ביחס של 16:10?

האם יש עוד פקטורים שכדאי לי לקחת בחשבון?

רוב העיסוק שלי הוא תכנות, ולכן חשוב שטח עבודה.

אני גם רואה מידי פעם סרטים ב 1080p ולכן חשובה הרזולוציה (לטובת u2311h).

ההודעה מכוונת בעיקר אליך ice2k

:smile1:

פורסם

אני תמיד עם שני מסכים, גם בעבודה וגם בבית כבר לא יכול אחרת :)

נראה שאתחיל עם דל 23 אחד ואשאיר את אחד ה-VIEWSONIC'ים.

לאחר שאראה כי טוב אולי אקנה עוד אחד, או שאשאר עם הסידור המוזר הזה של 23 + 17.

פורסם

ניר,

ה2311 מספק קצת פחות מ4% יותר שטח עבודה, לכן ניתן להגיד שהם די זהים בשטח עם יתרון ל23 כמובן.

לגבי איך זה נראה, תסתכל פה:

http://tvcalculator.com/index.html?e98e265a460137ca64bafbb6754b92aa

אבל,

הרזולוציה הגבוה הרבה יותר זה נכס חשוב. שטח עבודה ללא רזולוציה לא שווה הרבה אלא אם כן יש לך בעיות ראיה של דברים קטנים. עוד שיקול הוא גודל הפיקסל הקטן של ה2311 אל מול ה2209. צריך לראות שזה מתאים למרות שזה ממש לא נורא אל מול ה2711 או ה3011.

אני אישית בשום פנים ואופן לא הייתי לוקח את ה2209 לעבודה שוטפת שצריך הרבה מקום (כמו תכנות).

לגבי שאר הדברים נראה שדי ענית בעצמך. לגבי מה עדיף לך.

רן,

אני חושב שזה גם כן מה שעדיף לעשות, הכי רציונלי לקנות בסדר הזה.

פורסם

תודה על התשובה ברק :)

אם כך הזמנתי את ה U2311H מ NotebookClub (מרחק הליכה מהעבודה).

עכשיו רק צריך Mount... יש לך אולי המלצה ל Dual Mount שמתחבר לשולחן עבודה (Desk Mount)?

פורסם

תתחדש.

לא מכיר MOUNTים בכלל. לדעתי עסק לא זול.

פורסם

פאק נגמר המלאי של המסכים ב-KSP כמעט לגמרי.. :-\

פורסם

נוטבוק קלאב ומהר. הגיע משלוח של u2311H והם הכי זולים כרגע.

פורסם

כן אבל מצריך נסיעה במיוחד לפ"ת, לך אולי נוח, לי לא :)

KSP גם מכירים אותי כבר ונותנים לי לבדוק פיקסלים על המקום.

נחכה שיחזור..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים