עבור לתוכן

שאלה על הרזולוציה של SGS 2 ו SGS

Featured Replies

פורסם

אם הבנתי נכון לשניהם יש רזולוציה של 800X480 פיקסילים אבל בטכנולוגיה שונה? SAMOLED Plus ו Pentile

אם תוכל להסביר לי את הנושא קצת יותר לעומק באיזה מסך יראו יותר חד עם התחשבות בגדלי המסך 4.3" מול 4.0"

תודה

פורסם

למרות הירידה בצפיפות הפיקסלים, עדיין הדיווחים ברשת מדברים על המסך הטוב ביותר כיום.

פורסם
  • מחבר

המסך הטוב ביותר מבחינת צבעים וניגודיות לא בהכרח חדות ! למרות שלפי מה שראיתי באתרים אומרים שהחדות שלו יותר טובה מGSG בגלל הטכנולוגיה של הsuper emoled plus

ציטוט "מה שמתברר הוא שה-Super AMOLED Plus מגדיל ב-50% את כמות ה-sub-pixels בכל פיקסל - התוצאה היא 12 סוב-פיקסלים במקום 8"

פורסם

אנשים עושים פה סלט על ימין ועל שמאל.

מטריצת pentile היא מטריצה שבה יש פחות סאב-פיקסלים. הצבע שהעין האנושית קולטת הכי טוב בתאורה ורזולוציה גבוהה הוא ירוק, אז ע"י שימוש ביותר סאבפיקסלים ירוקים לעומת 2 הצבעים האחרים, סאמסונג יצרו מטריצה עם פחות סאב פיקסלים שעדיין מסוגלת להציג רזולוציה מסוימת באופן מלא.

במקום שלכל פיקסל יהיו 3 סאב פיקסלים רגילים, RGB, המטריצה הולכת בסדרות- RG-BG

Super amoled plus לא מגדיל כמות סאב פיקסלים, ובטח שאין 12 סאב פיקסלים לכל פיקסל. זו תצוגה עם 3 סאב פיקסלים לכל פיקסל, הפאנל עצמו פשוט איכותי יותר ומשקף אור שמש פחות. ההבדל בינו לבין super amoled כמו ב SGS קטן מההבדל בין AMOLED רגיל ל Super amoled לדוגמה

על הדרך, זה גם אומר שמעשית, צפיפות הפיקסלים עלתה.

פורסם

אם הבנתי נכון לשניהם יש רזולוציה של 800X480 פיקסילים אבל בטכנולוגיה שונה? SAMOLED Plus ו Pentile

אם תוכל להסביר לי את הנושא קצת יותר לעומק באיזה מסך יראו יותר חד עם התחשבות בגדלי המסך 4.3" מול 4.0"

תודה

החדות של תמונה לא מושפעת כמעט על ידי סב-פיקסלים. חדות של טקסטים יכולה להשתפר אבל בדרך כלל רק בכיוון אחד (נאמר רק שיפור חדות של טקסט שכתוב בתצוגת פורטרט, ללא שיפור בחדות טקסט בלנדסקייפ).

יתכן שיש להוספת סב-פיקסלים תיפזורת תאורה אחידה יותר (למשל עם יותר סבפיקסלים הקווים האפלים של המטריצה בשולי הפיקסלים עשויים להפוך לפחות אפלים, לא לכולם עניין זה מפריע).

מישהו פה אמר שאיכות הצבעים משתפרת (עם יותר סבפיקסלים אפשר לקבל צבע יותר קרוב לצבע טבעי) , זה הגיוני אבל לא בהכרח נעשה בפועל, תלוי איזה שימוש עושים בסב-פיקסלים הנוספים.

שיפור נוסף של תוספת סב-פיקסלים שיכול להעשות (או לא להעשות) הוא הגברת הבהירות של המסך, שוב זו אופציה שלא בהכרח ממומשת.

לי נראה שנסיון להתעמק תיאורטית בשאלה האם תוספת הס-בפיקסלים בדגמי גלקסי או הפחתתם הוא נסיון התעמקות שלא תורם הרבה. כל מה שאפשר לעשות הוא לקחת ביד את המכשירים ולהתנסות _התנסות אישית_. בהתנסות הייתי בודק באופן מיוחד את הנוחות של קריאת טקסטים, וכן את בהירות המסך, אילו בדרך כלל שני תחומים הכי קריטיים לגבי נוחות.

נראה לי ששיפור משמעותי בגלקסי 2 אינו ברזולוציה אלא בגודל המסך. במיוחד זה אמור לשפר את היכולת לקריאת טקסטים שהיא ממש קשה על מסכים קטנים. מאידך, יש רבים שלא סובלים מסכים גדולים בטלפונים כי קשה להחזיק את הטלפון או להאזין לשיחות. שוב, רק התנסות אישית תאמר לך אם זה שיפור עבורך או לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים