עבור לתוכן

3GHZ OC ל Q6600 - ה OCCT נתן שגיאה

Featured Replies

פורסם

אני בתהליך OC לQ6600, עכשיו אני ב 3006MHZ וה OCCT אחרי בערך 5 דקות נתן שגיאה שהתגלתה בעיה ב CORE 1

אז ריצית לשאול מה לעשות עכשיו.

מה שאני חושב זה שאם הוא מצא שהבעיה בדיוק ב CORE 1 ולא נתקע או נתן מסך כחול או משהו אחר, אז כנראה שצריך לעלות מתח למעבד..?

עד עכשיו במתחים לא נגעתי.

הלוח אם: P35-DS3L שתומך עד FSB של 1300 ואני עכשיו ב 1336 אבל לא ניראה לי שזאת הבעיה בינתיים

זכרון: CORASIR XMS2 DDR2 800MHZ CL5 2X1GB

וקירור למעבד TUNIQ TOWER ;D אז הטמפ' גם לא הבעיה...

בינתיים אפשר להשאיר תמעבד במצב הזה מבלי שאני מאמץ אותו ?

וד.א בתחילת ה OC היה צריך לקבוע למעבד את המתח שלו או פשוט להשאיר על NORMAL ?

וב 10 הדקות שרמשתי את זה בינתיים הפעלתי PRIME95 והוא בינתיים לא נתן שום שגיאה...

עריכה: הרצתי עוד הפעם OCCT ואחרי חצי שעה בערך זה מצא בעיה ב CORE 3

פורסם

יכול להיות שצריך להוסיף קצת מתח.

בדקת אם יש קריסות במשחקים וכאלה?

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שצריך להוסיף קצת מתח.

בדקת אם יש קריסות במשחקים וכאלה?

לא, ומה זה משנה, אם יש שגיאה ב OCCT אז זה לא כנראה לא מספיק יציב...

קיצר הוספתי מתח, ואז שמתי לב שהמתח ב CPUZ ו HMONITOR לא השתנה, ואז גם הבנתי שגם לפני שהוספתי מתח 2 התוכנות לא הראו את המתח של הביוס - בביוס זה ה 1.32 ובמחשב זה הראה 1.28, וגם אחרי שהעלתי ל 1.35 במחשב זה עדיין הראה 1.28

קיצר חזרתי לביוס החזרתי את המתח למקורי והורדתי קצת ב BUS ופתאום המחשב לא עולה, במסך שלפני הטעינה של הוינדוס זה עושה שה BOOT נכשל ורציך להכניס דיסק מערכת... הכנסתי תדיסק התקנה של XP, לא עזר, הכנסתי תדיסק של הלוח אם - לא עזר...

אהה ולפני זה אפסתי תהגדרות של הביוס וגם לא עזר...

קיצר רק אחרי שהוצאתי תסוללה בלוח, ואז כשזה עולה בחרתי בהגדרות בררת מחדל זה סוף סוף עלה...

מה זה היה הדבר הזה אין מי שגיאה זאת ?..

פורסם

לא שגיאה ספציפית..קריסה של המערכת לא יציבה..אין משהו שאפשר להצביע עליו..כמובן שזה נגרם מהOC..מה בדיוק..אי אפשר לנחש..

ולפני הכל תנעל את תדק הPCI-E ותוריד את המחלק של הזיכרון..לאחר מכן תתחיל בתהליך הOC..

פורסם

אל תבייש את הQ6600, אני בעצמי הגעתי ל3.6GHZ יציב לגמרי, ול4.3GHZ מקסימלי שגם היה דיי יציב. תלמד לעשות OC כמו שצריך ורק אז תתחיל.

פורסם

גם 3.6GHZ זה לא תמיד אפשרי.

וזה נחשב OC גבוה מאוד (50%).

מה קורה עם הזכרונות ?

באיזה תדר הם עובדים ואיזה מתח הם מקבלים כשאתה מנסה לעשות OC ?

פורסם
  • מחבר

לא שגיאה ספציפית..קריסה של המערכת לא יציבה..אין משהו שאפשר להצביע עליו..כמובן שזה נגרם מהOC..מה בדיוק..אי אפשר לנחש..

ולפני הכל תנעל את תדק הPCI-E ותוריד את המחלק של הזיכרון..לאחר מכן תתחיל בתהליך הOC..

עשיתי את כל זה.. אני לא דפוק P:

אז עוד הפעם שאלה: למעבד צריך לתת את המתח שלו בתחילת האוברקלוק או שלהשאיר על NORMAL ?

ואם זאת בעיה כללית, אז... איך מתחילים לחפש את מקור הבעיה ? להוסיף מתח למעבד או למשהו אחר ?..

פורסם
  • מחבר

גם 3.6GHZ זה לא תמיד אפשרי.

וזה נחשב OC גבוה מאוד (50%).

מה קורה עם הזכרונות ?

באיזה תדר הם עובדים ואיזה מתח הם מקבלים כשאתה מנסה לעשות OC ?

הזכרונות פה לא קשורים, הם ביחס 1:1 אז הם באיזה תדר של 600... (וזה זכרונות 800) אז לא נגעתי להם במתח ואני גם לא אגע, המטרה מהקסימלית שלי זה ל 3.6 שביחס 1:1 הזכרונות יחזרו להיות 800...

ולזה מעליך, אני יודע לעשות אוברקלוק, כן זה פעם ראושנה שלי אבל קראתי ובדקתי ואת כל ההגדרות שלפני ה OC עשיתי נכון...

סך הכל שאלתי שאלה פשוטה, הגעתי למצב שיש שיגאה, שזה דבר טיבעי ביותר במהלך OC - אז פשוט מה לעשות..?

פורסם

תשאיר הכל על NORMAL..תנעל תדר PCI-E ויחס תגדיר 1:1..לאחר מכן תתחיל לעלות את הבאס..

עד שתגיע לחוסר יציבות..ואז תתחיל לעלות את המתח למעבד..

פורסם

מה הVID של המעבד ? (המתח שהוא מוגדר לצרוך ע"י היצרן בתדר סטוק)

בשביל נקודת התייחסות למתח שאולי תצטרך כדי להשיג תדרים גבוהים יותר.

מעבדים עם VID נמוך בדרך כלל יצטרכו גם פחות מתח בOC.

ומעבדים עם VID גבוה בדרך כלל צורכים המון יחסית בOC ומוגבלים בגלל חום, וסתם חוסר מוצלחות כללית.

פורסם
  • מחבר

מה הVID של המעבד ? (המתח שהוא מוגדר לצרוך ע"י היצרן בתדר סטוק)

בשביל נקודת התייחסות למתח שאולי תצטרך כדי להשיג תדרים גבוהים יותר.

מעבדים עם VID נמוך בדרך כלל יצטרכו גם פחות מתח בOC.

ומעבדים עם VID גבוה בדרך כלל צורכים המון יחסית בOC ומוגבלים בגלל חום, וסתם חוסר מוצלחות כללית.

אתה מדבר על מצב של אותו המעבד ? לאותו המעבד יכולים להיות VID שונים ?

ואני כרגע לא בבית אז אני לא יכול לבדוק אבל לפי מה אני זוכר במחשב זה מראה 1.28V בזה אני בטוח ובביוס זה מראה משהו כמו 1.3XX

אז גם לגבי זה יש שאלה - מה הקטע פה למה זה לא מראה את אותו המתח ? יש מצב צריך לעדכן ביוס ? (ניראה לי קראתי אשקול של משהו שהיתה לו בעיה כזאת או דומה עם לוח כמו שלי וזה מה שאמרו לו)

פורסם

מה קשה להבין.

חשבתי שהסברתי את זה מאוד ברור.

אתה יכול לבדוק את הVID עם CORETEMP.

פורסם
  • מחבר

מה קשה להבין.

חשבתי שהסברתי את זה מאוד ברור.

אתה יכול לבדוק את הVID עם CORETEMP.

הבנתי הכל, רק שאלתי שאלה אחרת אם לא שמת לב...

וה VID זה 1.325

פורסם

ברגע שאתה מגדיר מתח ידנית אתה הולך לפי הביוס.

בCPU-Z זה תמיד יהיה נמוך יותר בגלל שזה באמת נמוך יותר.

מערכות חשמל מתקדמות ותקנים מתוחכמים מנהלים את החשמל בצורה שונה ממה שהיה בעבר (הרחוק).

המתח של המעבד תמיד יושפע מאפקט שנקרא VDROOP והמתח בפועל יהיה נמוך ממה שהגדרת.

אם הVID האמיתי שלך הוא 1.325 אז ככל הנראה יש לך מעבד גרוע מאוד לOC.

בדקת את הVID עם CORETEMP ?

פורסם
  • מחבר

כן זה דרך ה CORETEMP...

ומה ה VID משתנה בין המעבדים גם אם זה אותו המעבד ?. יענו מעבדי Q6600 אחרים יכולים להיות עם VID שונה ?..

ומה זה VID טוב ל OC במעבד Q6600 ?..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים