עבור לתוכן

אכזבה ממחירים בארץ.. כדאי להזמין טלוויזיה מחו"ל?

Featured Replies

פורסם

Heya..

חזרתי עכשיו מיריד "חבר" בגני התערוכה. מזה זמן שאני רוצה לקנות טלוויזית LED של סמסונג 46'' ועוד לא מצאתי דיל משתלם. קיוויתי למצוא משהו כזה ביריד, אבל לאכזבתי המחירים נשארו גבוהים בצורה מופרזת ולא ברורה. אני מסתכל על הטלוויזיות החדשות של סמסונג מסידרה D שיצאו זה עתה בחו"ל והמחירים של הדגמים היקרים זולים יותר ממחירי הדגמים הישנים פה בארץ.. מתסכל במיוחד :s07:

כדאי אולי לעשות הזמנה מחו"ל? לדעתי עם המכס זה עדיין ייצא לי זול יותר מבארץ, ובטח שלא אצטרך להמתין 8 חודשים עד להגעת הסדרה החדשה..?

פורסם

קח בחשבון מחירי שילוח גבוהים במיוחד עקב המשקל והגודל, מכס, תאימות לחשמל בארץ וחוסר האחריות.

פורסם
  • מחבר

מכס ומשלוח אני עוד יכול לחשב כמה זה ייצא, אני מאמין שזה ייצא אותו דבר, אם לא פחות, ממה שעולה בארץ דגם ישן..

אבל מה לגבי אחריות..? האם אין אחריות בינלאומית?

פורסם

מעולם לא נתקלתי באחריות בינ"ל על מסכי טלויזיה

פורסם
  • מחבר

חבל..

מה המיסוי על הזמנה כזו? ומה דעתך על הזמנה דרך אתר כמו MUSTOP? על-פניו נראה שיחד עם העלויות זה עדיין יוצא הרבה יותר מזול ממחירים בארץ..

פורסם

מה המיסוי על הזמנה כזו?

אם אתה לא יודע בכלל מה המכס על טלוויזיות, אז על מה בעצם כל הדיון הזה מבוסס?

פורסם
  • מחבר

הדיון מבוסס על הרצון שלי לקנות טלוויזיה איכותית במחיר שפוי (וקרוב ככל הניתן למחיר הריאלי שלו כפי שהוא ממותג ע"י החברה בחו"ל). מטרת הדיון היא לדון בכל ההיבטים וההשלכות של הזמנה כזו, ובכללן המיסוי שקיים פה בארץ.

אז אם כן, מה המיסוי? ומה לגבי הזמנה דרך MUSTOP?

פורסם

רצון זה דבר נחמד.

בפועל יבוא אישי של טלוויזיה , אחרי כל עלויות השילוח המטורפות שיש עבור חבילה כמו טלוויזיה בגודל 46" , ותשלומי המכס (33 אחוז על מחיר הקניה כולל מחיר המשלוח), יעלה לך ככל הנראה יותר כסף מאשר קניה בארץ. בלי האפשרות לתשלומים, ובלי אחריות.

דרך MUSTOP אתה תשלם על אותם דברים + על העמלה של MUSTOP...

פורסם
  • מחבר

זהו, שכל הזמן אומרים לא משתלם, לא משתלם. אני רוצה לבדוק בדיוק כמה זה משתלם או לא ולחשב מה תהיה עלות של הזמנה שכזו.

לגבי תשלומים זה פחות קריטי.. מה שחשוב זה סוגיית האחריות, התאמה לשידורים בארץ, תאימות לחשמל וכמובן העלות.

לגבי MUSTOP, פשוט זו נראה לי האופציה היחידה להזמנה, שכן החנויות המקוונות האלה לא שולחות לארץ אלא רק בתוך ארה"ב..

פורסם

אז תשתמש במחשבון העלויות שלהם (תברר/תעריך את הגודל והמשקל של החבילה) ותדע בדיוק כמה תשלם.

בגדול החישוב הוא לא מסובך. קח את מחיר הטלוויזיה בחו"ל, תוסיף בערך 200$ משלוח (ואני אופטימי מאוד), תכפיל ב-3.5 (דולר) ותכפיל ב-1.33 (מכס). קיבלת את המחיר בשקלים.

פורסם
  • מחבר

אז החישוב צריך להיות גם של המשלוח דרך MUSTOP וגם של המיסוי? היכן מצוין שזה 33%?

האם יש אתרים אחרים, במדינות אחרות (באירופה למשל) שאפשר להזמין דרכם לארץ בלי להשתמש בשירותי MUSTOP?

פורסם

מה זה משנה? כך או כך המשלוח יעלה לך כמה מאות שקלים. בוא נהיה עדינים ונחשב לפי 200, סתם בשביל הכיף.

תבדוק אם זה יוצא לך זול יותר מהארץ. אם כן וההבדל מספיק גדול בשביל להיות שווה את המאמץ והפסד האחריות, תעשה חישוב מדוייק יותר דרך החברה הספציפית (MUSTOP היא פשוט חברת שליחויות בבסיסה).

33% מצויין בחוקי מדינת ישראל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים