עבור לתוכן

מקום שעושה אוברקלוק

Featured Replies

פורסם

אהלן.. יש לי i7 920 2.67ghz ולאחרונה הוא התחיל לגמגם במיוחד במשחקים אשר דורשים מעבד חזק.

הבנתי שעליי לעשות לו אובר קלוק אך לאור ניסיוני בעבר (שירפת כרטיס) אני באמת שלא מעוניין לעשות נזק נוסף.

האם יש מקומות שאפשר לעשות בהם אוברקלוק? האם יש טכנאים שאפשר להזמין שעושים זאת?

האם מישהו מהפורום רוצה להרוויח כמה גובות ;) ?

אשמח לשמוע הצעות.

• תגובות 46
  • צפיות 4.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

במקום לבזבז כסף על דבר כזה בוא פשוט ננסה להסביר לך איך לבצע את זה, איזה קירור יש לך כרגע?

פורסם
  • מחבר

קירור רגיל שהגיע עם המחשב..

ואני באמת חושב שאולי עדיף לתת למקצוען לעשות זאת ובאמת שאין לי בעיה לשלם כמה גובות (כמה זה כבר יכול לעלות).

פורסם

אני פשוט חושב שחבל על הכסף, בכל מקרה עם קירור סטוק (הקירור שאיתו הגיע המעבד) לא תוכל להגיע רחוק אך לא הכל אפור... תוכל די בקלות (אלא אם ממש יש לך ביש מזל עם המעבד שלך) להגיע לאוברקלוק של איזור ה3200 ועוד להוריד מתח מהVID על הדרך.

VID - מתח הסטוק שמצריך המעבד שלך.

אם תהיה מעוניין אני יכול לרשום לך את זה בכמה שלבים מאוד פשוטים שתוכל בקלות לעשות זאת, כמו כן כיום יש הגנות מאוד מסיביות למעבד שיגנו עליו הרבה לפני שבכלל תשרוף אותו :)

פורסם
  • מחבר

תנסה לרשום לי... אני אראה עד כמה זה פשוט ואחליט אם עד כדי כך עילג.

פורסם

איזה לוח אם יש לך?

פורסם
  • מחבר

MSI X58 Platinum

פורסם

אוקיי, בוא נלך על הדרך הזו:

תוריד את התוכנות: CPU-Z, Prime 95, RealTemp

כנס לCPU-Z ותרשום על דף את המתח אשר הוא מציג לך.

1. שים את הBase Clock על 152

2. שים את הMemory Ratio על 8 (אני מניח שיש לך 1333Mhz) ככה שייצא לך תדר של 1216.

3. כנס לתפריט הCell Menu ותשים את המתח CPU Vcore על המתח שאותו רשמת על דף מקודם.

4. תוודא שאופציית הIntel Turbo מופעלת.

5. תבטל Load Line Calibration.

לאחר מכן תריץ Prime95 על SmallFFT במשך כ15 דקות, זה בעצם הזמן המינימלי להבטיח יציבות כללית של המערכת כאשר בדר"כ ימליצו לך על מינימום של שעתיים אך אני לא ממליץ לך לעשות דבר כזה עם קירור סטוק, התרחיש שבו המעבד שלך יגיע למאמץ שכזה בשימוש של משחקים וכו' הוא נוטה ללא קיים.

במידה והכל יציב תתחיל להוריד מתח בקפיצות קטנות ככל האפשר כאשר כל פעם תבצע בדיקת יציבות של 15 דקות דרך Prime95 עד שתמצא את המתח שבו הוא קורס (אל דאגה, שום דבר לא יקרה למעבד) ואז תעלה שתי קפיצות מעל הערך שבו זה קפץ (כדי להבטיח יציבות אני מעדיף בדר"כ שתי קפיצות אך ניתן לעיתים להתפשר על קפיצה אחת).

חשוב להדגיש שבמהלך כל הזמן שבו אתה בודק יציבות אתה חייב לנטר על הטמפרטורות שלך דרך RealTemp, מומלץ שלא תעבור את איזור ה75c אך הגבול בכלליות למעבד שכזה תחת מאמץ מלא הוא באיזור ה82c.

פורסם
  • מחבר

חשוב לי לציין שאני לא בטוח אם הזיכרון שלי זה 1033 או אחר איך אני בודק לפני שאני נוגע במשהו?

ניסתי דרך הסיסטמ ולא מצאתי...

פורסם

תעלה תמונה של לשונית הSPD בCPU-Z

פורסם

סליחה ומחילה.

אני באמת חושב שעדיף להפעיל LOADLINE CALIBRATION.

האופציה הזאת נוצרה בשביל OC וברוב הלוחות וברוב המקרים זה עוזר ליציבות.

אני עם I7 920 ב3.8GHZ עם מתח של 1.25V בביוס.

פורסם
  • מחבר

שים לב שאני כבר על הוט בטמפ

[attachment deleted by admin]

פורסם

בתדר סטוק עם קירור סטוק ?

לא יכול להיות.

אולי הקירור לא יושב טוב.

בכל מקרה בלי קירור טוב לא תוכל להגיע למה שאני הגעתי.

בטמפרטורות האלה אין שום אפשרות לעשות OC.

גם ככה זה חורג מגבולות הסביר.

פורסם

אפשרות הLLC מאוד תלוייה במעבד, כמעט כל מדריך שיצא לי להיתקל בו מעדיפה לבטל את האפשרות מכיוון שהיא עלולה לגרור BSOD על כלום... ככה היה לי גם במעבד, אבל שוב כל מעבד וההעדפות שלו :)

פותח הת׳רד משהו מאוד לא תקין אצלך, אם ניסית לוודא שהוא אכן יושב כמו שצריך אז תפרט על המארז שברשותך ואיך מכויילת הסירקולציה שלו (כמות מאווררים, גדלים וכיוון הזרימה שלהם).

פורסם

פותח התרד מעבר לעזרה ספציפית בתרד הזה..ואני ידוע שזה הכי קל לחכות להוראות..

קרא על OC בביקורות ומחיפוש ועיון בסטיקי ובפורום..זה יעניק לך המון מידע..

כמו כן חשוב שתדע מה אתה עושה ולא לעשות את זה כמו "תוכי".. :)

כמו כן לגבי הטמפ'..תבדוק מה הRPM של הקירור..שכן לא יכול להיות שזאת הטמפ' שלך..

ולפני הכל חשוב להכיר את החומרה שלך..מהמארז ועד לקירור וכו..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים