עבור לתוכן

ייעוץ| רכישת מס' מחשבים לצורכי תרגול

Featured Replies

פורסם

שלום.

כבר מס' שנים שבהם אני מתעסק בתכנות אתרים, בשרתים וכד'.

בחודשים האחרונים החלטתי להיכנס יותר חזק בתחום וללמוד גם את התחום הטכני של העניין (CompTIA A+ לצורך העניין) וגם את התחום הקשור יותר ברשת התקשורת (CCNA), אני לומד בעיקר מסרטוני ההסמכות של CBTNuggets וגם קצת מחומר הקיים באינטרנט (ויש הרבה).

נכון להיום אני לא מתכוון לגשת למבחנים של ההסמכות הללו בזמן הקרוב, אני מעוניין בלמידת החומר נטו (בעוד כשנה כאשר אהיה בעל יותר ניסיון בתחום ואהיה לקראת שחרור מהצבא סביר להניח שאגש למבחנים).

את החומר ל A+ כבר סיימתי, אבל אז ראיתי שלמדתי חומר יחסית ישן (למדתי גרסה מ- 2004 ויצאה גרסה חדשה ב- 2009) אז אני אשתדרג כבר ואלמד את הגרסה החדשה יותר בקרוב,

ב- CCNA כבר סיימתי חצי מהחומר (את ICND1\CCENT) ואני כרגע לומד את החומר ל- ICND2\CCNA.

ככל שאני מתקדם (הן ב- A+ והן ב- CCNA) אני שם לב שאני פשוט חייב לתרגל את זה מאופן מעשי,

ללמוד את החומר בצורה תיאורתית זה טוב ויפה, אבל זה לא מספיק לי ואני רוצה "לעשות" את זה תרתי משמע.

החלטתי להרכיב/ לרכוש מס' מחשבים (כ- 3-4 יחידות בערך) וליצור מהם רשת קטנה,

ככה אוכל לתרגל הן את החלק הטכני (ע"י הרכבת המחשבים ותחזוק שלהם) והן את החלק של הרשתות (ע"י הקמת הרשת, הגדרת הרשת וכו').

חיפשתי קצת (גם פה בלוח המכירות) וראיתי הרבה מחשבים במחירים שבהחלט מתאימים לי (כ- 250-400 ש"ח למערכת),

המחשבים אומנם בסיסיים מאוד ודי ישנים (מפרט ממוצע כולל פחות או יותר מעבד P4 2.6GHz - 3.2GHz, זכרון 512MB - 1GB, לוח אם בסיסי, דיסק קשיח 40GB - 160GB וכו'),

אבל הם בהחלט יכולים לספק לי את מה שאני צריך הן בחלק הטכני והן בחלק של הרשתות (מחשב כזה הינו בעל חומרה לכל דבר, הוא יכול להתחבר לרשת וגם להריץ מס' תוכנות בסיסיות וזה מה שאני צריך בערך).

יש לציין שאני אעבוד עם מערכת הפעלה מבוססת לינוקס (CENTOS 5 בעיקר),

ככה שזאת עוד סיבה לכך שהמחשב לא צריך להיות חזק מדי, הוא פשוט צריך לעבוד בצורה סבירה.

אשמח להתייעץ איתכם לגבי זה, אנשים שעשו דברים דומים או אנשים בעלי ניסיון בתחומים שאני מכוון אליהם,

האם להשקיע כ- 1000-1500 שקל בקניית המחשבים הללו זה צעד נכון ובאמת יעזור לי, או שזה מיותר?

האם יש לכם הערות או עצות לתת לי בעניין? מה כדאי לבדוק, מה לקחת בחשבון וכו'.

כמו כן אשמח לדעת מאיפה אוכל לרכוש ראוטר של סיסקו (משהו בסיסי, רצוי יד שניה) כדי להשלים את הפאזל.

תודה רבה!

פורסם

בשביל סימולציות של רשת לא צריך צריך להשקיע שקל בקניית חומרה. כבר הרבה שנים שGNS3/Packet Tracer בשילוב עם QEMU/Virtualbox יודעים לספק לך סביבת מעבדה שלמה.

A+ זה פשוט בדיחה ולא הסמכה אז אני לא יודע מה בדיוק אתה מתכוון לתרגל שם? (זה לא שצריך יותר מדי תרגול כדי להבריג בורג פה ושם ולהכניס כרטיס לחריץ וכד') ועוד שהבחינה היהא טיאורטית בלבד.

האמת שאני גם לא מבין איך ההסמכות הלאו קשורות ל web development בצורה ישירה או עקיפה? אתה רוצה להתמקצע במשהו אז תתרכז בו.

פורסם
  • מחבר

בשביל סימולציות של רשת לא צריך צריך להשקיע שקל בקניית חומרה. כבר הרבה שנים שGNS3/Packet Tracer בשילוב עם QEMU/Virtualbox יודעים לספק לך סביבת מעבדה שלמה.

A+ זה פשוט בדיחה ולא הסמכה אז אני לא יודע מה בדיוק אתה מתכוון לתרגל שם? (זה לא שצריך יותר מדי תרגול כדי להבריג בורג פה ושם ולהכניס כרטיס לחריץ וכד') ועוד שהבחינה היהא טיאורטית בלבד.

האמת שאני גם לא מבין איך ההסמכות הלאו קשורות ל web development בצורה ישירה או עקיפה? אתה רוצה להתמקצע במשהו אז תתרכז בו.

אני אתייחס לזה לפי שורות:

שורה ראשונה -

לדעתך דימוי רשת (ע"י סימולטור) ודימוי מחשבים (ע"י מערכות וירטואלית) זה יעיל באותה מידה כמו עבודה עם נתב ומחשבים "אמיתיים"?

אין שום חסרון משמעותי בעבודה בצורה "וירטואלית"? תרגל בצורה שהצעת יוכל לספק לי סביבה מתאימה לדעתך ולחסוך כמה שקלים בדרך?

שורה שנייה -

אני עובד עם רשת - עם מחשבים, אני רוצה להכיר את המחשב גם מבפנים, מה לקחת בחשבון בהרכבת שרת מבחינת סוגי הרכיבים, מהירויות, דגמים וכו'.

כמו שציינתי אני לומד את זה כרגע בשביל החומר, נטו כדי לדעת, ההסמכה לא מעניינית אותי כרגע (לא A+ לפחות, את CCNA אני לוקח יותר ברצינות).

שורה שלישית -

ציינתי את זה בתור רקע, התחלתי לפני מס' שנים בתחום בתור מתכנת אתרים, כיום אני מתעסק בדברים נוספים, כמו שרתים המשמשים להרצת אותם האתרים שאני מתכנת.

ההסמכות (~ החומר הקיים בהם) ישמשו אותי כדי להתעסק עם השרתים ולהקים שרתים ו/או מערכי שרתים על פי הצורך,

התכנון שלי הוא להתעסק בתחומים כמו תכנות אתרים, אחסון אתרים, שרתים וכו' - לכן חשוב לי לדעת את הנושאים הללו.

את החומר הטכני (הקיים ב- A+) אצטרך כדי להרכיב את השרתים, לדעת לבחור רכיבים מתאימים, מה לקחת בחשבון, מה כדאי ומה פחות וכו',

את החומר של הרשתות (הקיים ב- CCNA) אצטרך כדי לנהל את כל אותה הרשת של השרתים כמו שצריך, בסופו של דבר אני מתעסק בתחום שמתנהל ברובו דרך האינטרנט.

תודה רבה.

פורסם

שורה ראשונה -

לדעתך דימוי רשת (ע"י סימולטור) ודימוי מחשבים (ע"י מערכות וירטואלית) זה יעיל באותה מידה כמו עבודה עם נתב ומחשבים "אמיתיים"?

אין שום חסרון משמעותי בעבודה בצורה "וירטואלית"? תרגל בצורה שהצעת יוכל לספק לי סביבה מתאימה לדעתך ולחסוך כמה שקלים בדרך?

לעבוד עם מערכות וירטואליות זה לא רק כמו עם ברזלים אמיתיים (במיוחד בשלב כל מוקדם) אלא אפילו יותר טוב ונותן הרבה יותר גמישות. עם עוצמת החומרה בימינו ניתן לעשות דברים מדהימים מבחינת וירטואליזציה.

scale out זאת מילה צנועה לניצול חומרה שאתה מפיק במקרה הזה.

שורה שנייה -

אני עובד עם רשת - עם מחשבים, אני רוצה להכיר את המחשב גם מבפנים, מה לקחת בחשבון בהרכבת שרת מבחינת סוגי הרכיבים, מהירויות, דגמים וכו'.

כמו שציינתי אני לומד את זה כרגע בשביל החומר, נטו כדי לדעת, ההסמכה לא מעניינית אותי כרגע (לא A+ לפחות, את CCNA אני לוקח יותר ברצינות).

A+ לא מלמד אותך איך לבחומר חומרה מתאימה לשרת, בעצם זה לא מלמד אותך גם יותר מדי ולכן כל כך הרבה אנשים רואים בהסמכה הזאת כאחד הדברים ההכי מיותרים שיש. להבין איזה חורה דרושה לצרכים מקצועיים זה רק עניין של ניסיון ומחקר עצמי.

CCNA לא קשור בשום צורה למה שאתה מתאר. ההסמכה מתעסקת ב networking נטו ואין ממש שום קשר בין זה לבין אחזקה/פיתוח/הקמה/אבטחה של שרת web.

שורה שלישית -

ציינתי את זה בתור רקע, התחלתי לפני מס' שנים בתחום בתור מתכנת אתרים, כיום אני מתעסק בדברים נוספים, כמו שרתים המשמשים להרצת אותם האתרים שאני מתכנת.

ההסמכות (~ החומר הקיים בהם) ישמשו אותי כדי להתעסק עם השרתים ולהקים שרתים ו/או מערכי שרתים על פי הצורך,

התכנון שלי הוא להתעסק בתחומים כמו תכנות אתרים, אחסון אתרים, שרתים וכו' - לכן חשוב לי לדעת את הנושאים הללו.

את החומר הטכני (הקיים ב- A+) אצטרך כדי להרכיב את השרתים, לדעת לבחור רכיבים מתאימים, מה לקחת בחשבון, מה כדאי ומה פחות וכו',

את החומר של הרשתות (הקיים ב- CCNA) אצטרך כדי לנהל את כל אותה הרשת של השרתים כמו שצריך, בסופו של דבר אני מתעסק בתחום שמתנהל ברובו דרך האינטרנט.

ראה את התשובה הקודמת שלי.

פורסם

Multicore, בעזרת התוכנות שציינת אפשר לדמות מספר מחשבים המחוברים ברשת לדומיין? הם יקבלו/ידמו כתובות IP ושמות נפרדים כל אחד?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה.

לגבי הוירטואליזציה - מערכות וירטואלית זה מצויין, לא חשבתי שזה יתאים לצרכים שתיארתי אבל אם אתה אומר שכן אני באמת אעשה את זה.

את ה- GNS3 לא הכרתי, אני שמח לשמוע שקיים כלי כזה ומקווה שבאמת אוכל לנצל את זה לטובה.

לגבי ה- A+,

ממה שלמדתי עד עכשיו זה די לימד אותי כמה דברים חדשים,

מלמד יותר מדי או פחות מדי, אני שמח ללמוד את מה שיש לזה להציע בכל מקרה.

בקשר לניסיון אתה צודק בהחלט, ניסיון זה בהחלט גורם חשוב ואני בטוח שאלמד הרבה עם הזמן,

אבל בתור התחלה אשמח ללמוד מה שיש ל- A+ להציע (עם כל זה שזה בסיסי והכל, זה מהווה בסיס להתחלה).

לגבי ה- CCNA,

אני רוצה לדעת רשתות (ואם זה קשור לסיסקו, שסביר להניח שאשתמש בחומרה שלהם, למה לא) כי כמו שציינתי אני הולך להתעסק עם שרתים,

זה לא קשור לשרת עצמו, זה קשור לרשת הכוללת של השרתים, תפעול הרשת הזאת כמו שצריך.

מה גם שאני מתעניין בזה בכל מקרה, ככה שזה גם לידע כללי ולא בהכרח רק עבור המטרה הספציפית הזאת (שלדעתי זה כן משרת אותה, אבל גם אם לא).

אני כנראה אלך על הדרכים שציינת - אם אתה אומר שזה יותר יעיל וזה גם יותר זול, אין לי סיבה לקנות חומרה ייעודית כרגע,

תודה רבה!

פורסם

@Zeev86, כל זה והרבה יותר.

תראה, אם אתה רוצה להרחיב את הידע הכללי שלך ומסביב זה נחמד מאוד. לתחזוק שרתי web פרופר זה רלוונטי בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים