פורסם 2011 באפריל 214 שנים דבר ראשון, יש קטע כזה שאפשר להתייחס למספר כמספר מאוד גדול או כמספר שלילי.'שיחקתי' קצת עם המחשבון של הווינדוס במצב programmer, מצאתי ש- 87H זה 135 (כשמתייחסים אליו כמספר גדול) אבל אם אני מקטין את זה לבית אחד (8 סיביות) זה -121. זאת הכוונה כשהמחשב יכול להתייחס למספר ב- H בשתי צורות?דבר נוסף תמיד אני תוהה וזה חשוב בכל האוגרים AX,BX וכו' קודם בא AL ואז AH או ההפך? (אם זה בטבלה, אז זה מצב אחד או2?)AL ----AH -------------------------- AH----ALדבר נוסף, מה הפקודות XOR, OR, MUL, IMUL עושות? ואם אפשר עם דוגמאות טובות והסבר טוב שאני יבין,כי כל מה שאני מצאתי בגוגל זה למשל - XOR , עושה פקודה של XOR בין 2 אופרנדים. (מה אני אמור להבין מזה)
פורסם 2011 באפריל 214 שנים מספר גדול או משפר שלילי - אני מניח שאתה מתכוון ל 2s complement - בה הMSB (הביט שהערך שהוא נותן לך הכי "גדול") מציין שהערך שהביט נותן לך מוכפל ב- -1.לדוגמא - 10000000 - מציין שזה 128-.כל שאר הביטים נספרים בצורה רגילה, והם נסכמים לך רגיל.לדוגמא - 10000001 - מציין שזה -128 + 1 = -127מה שנתקלת בו במחשבון זו תוצאה של המרה מייצוג של מספר ב- 2 בתים לייצוג בבית אחד. ההמרה הזו הורידה את הביט העליון, ומה שנשאר לך אלה הביטים שהיו בבית הקטן יותר, והייצוג שלהם נותן -121AL וAH מייצגים 2 בתים ברגיסטר AX. AL מייצג את הביטים הנמוכים, ו- AH מייצג את הביטים הגבוהים. אם ניקח מספר שלילי שנמצא ב- AX, אז בAH יהיה הMSB ס(לדוגמא 10000000) וב- AL יהיה שאר הערך (לדוגמא 00000000).בשביל הפקודות - אתה יכול לחפש בגוגל 8086 instruction set.XOR - פועל בצורה הבאה על כל ביט במספר שלך( rs מציינים את 2 הביטים עליהם אתה מבצע את הXOR, וה- RD מציין לך את התוצאה)rs1 | rs2 | rd 0 0 00 1 11 0 11 1 0ובפשטות - אם 2 הביטים שונים - הוא יחזיר אחד. אם 2 הביטים זהים - הוא יחזיר 0.את הפעולה הזו מבצעים על כל הביטים של 2 האוגרים בהתאמה (הביט הראשון עם הביט הראשון, הביט השני עם הביט השני וכו').
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.