עבור לתוכן

שאלות בקשר השפעת המעבד בתכנות.'

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

עוד פעם-לא רק "מה שיהיה בביה"ס" אלא גם מה שאני אריץ כתחביב בבית במשך ה3 שנים האלה,לזה אני מתכוון.

אני רוצה לעסוק בתחום המחשבים בעתידי (אני מכוון בעיקר לתכנות) אז הנושא כולו חשוב לי מאוד,הן כתחביב והן כמגמה בביה"ס.

כדי שלא יהיו אשליות-יהיה בטוח מעבד 4 ליבות+4GB בגלל שזה יתפקד גם כמחשב גיימינג,השאלה האם יש צורך לעלות מהאטלון X4/פאנום 955 ה"צרך לגיימינג" ל2300/2400/2500.

• תגובות 33
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני עומד מאחורי ההמלצה שלי ב100%.

אנחנו מדברים שטויות? איזה ניסיון בדיוק יש לך?

מגמת מחשבים זה משחק ילדים. כמה לולאות for, כמה משתנים והכל עבודה של קלט / פלט. גם מעבד מלפני 10 שנים יעשה העבודה של הרצה וקימפול.

בנוגע ל IDE וסביבת פיתוח, זה אכן דורש יותר כח, אני הייתי ממליץ 2GB בשביל VS וכל מעבד AMD ב 300 שקל יעשה עבודה מעולה.

יש לי קצת נסיון כתחביב.

תוך כמה רגעים אתה יכול לרתום לתוכנה שלך ספריות קולוסיות עם מיליון שורות קוד.

ולפתוח ולעבוד במקביל על כמה תוכניות או גרסאות שלהם.

אם אתה ממליץ על 2GB בשביל VS אתה כבר מזייף.

וינדוס עם 2GB רץ באופן כללי פחות חלק באופן מורגש יחסית ל4GB.

וודאי וודאי שיהיה הבדל גם בVS.

ואם מבחינתך עדיף שיפור של כמה פריימים בהגדרות גראפיות מקסימאליות עם X16 AA ו AF על פני שיפור זמן קימפול והפחתת טחינה מיותרת של ההרדיסק אז כנראה שסדר העדיפויות שלך שונה משלי.

מצטער אני לא חושב שמתכנת מודרני יכול ואמור להסתדר עם PENTIUM 3.

ולא מעניין אותי מה מלמדים או לא מלמדים במוסדות שלא התעדכנו 20 שנה.

הכמה פריימים, איכות הSHADOWS וAA/AF ממש לא חשובים בתמונה הכללית, גם לא לגיימינג.

שני מסכים זה אחלה דבר.

למשחקים זה כמעט ולא שימושי.

זו לא סיבה לקנות כרטיס יקר במיוחד שיאבד מערכו 50% תוך כמה חודשים.

ההצעות שאתה מקבל פה הם כמו SUGAR RUSH.

אחרי הHIGH הראשוני אתה מאבד הרבה מהר ונשאר עם הרבה פחות.

פורסם
  • מחבר

באמת? חשבתי דווקא שזה שימושי מאוד לגיימינג,את זה אני עוד צריך לבדוק.

מסכים איתך על ההחלפה התכופה,אבל את הנושא אני עוד צריך לברר.

כמובן שהAA/AF חשובים,אבל גם 4AA ו2AF או משהו כזה יספיקו לי,אני לא מאלה שלא יכולים להתפשר לרדת מ16AA ל8AA.

אני משחק כרגע בתנאים משפילים מאוד,כל דבר יהיה יותר טוב :D .

לא אכפת לי לחכות קצת יותר עד שהקימפול יסתיים,מה שמשנה לי זה אם התוכנה תעבוד ותעבוד טוב על המחשב אחרי הקימפול.

בגלל הדרישה שלי לנפח אני יקח להתחלה 1TB בודד ואולי בעתיד אוסיף עוד קשיח/SSD בשביל התוכנות/משחקים אם יהיה צוואר בקבוק מהקשיח.

אני בהחלט חושב לכיוון של ה5870,נראה כמו כרטיס מושלם במחיר זול מאוד,וגם הוא נהדר לOC.

בכ"מ,זהו לא הנושא ואתם קצת מתעסקים "בדברים שוליים",אבקש מכם להתפקס על השאלה המרכזית כאן.

אדגיש עוד משהו קטנטן-הUSB3+esata הם בשבילי "בונוס" לא קטן אם אני ייקח INTEL,אז השאלה היא לא על המחיר של המעבד+לוח אם אלא "רק" על המעבד.

פורסם

מה השאלה המרכזית שלך אז?

כנראה שאתה קצת לא מבין, מחשב בן 10, חזק פי 1000 ממה שצריך כדי שתוכנה כזאת תעבוד טוב, אתה מבין את הסדר גודל?

תחשוב ככה, תוכנה כמו NOTEPAD, דורשת יותר מפי מיליון משאבים לרוץ, מאשר התוכניות שתכתוב בבצפר

בקשר למעבד, אם אתה קונה עוד 3 חודשים, כל הדיון לא רלוונטי כי בקיץ יהיו דברים חדשים

לסיכום, כמו שאמרתי, גם מחשב בן 10 יענה על הצורך התיכנותי שלך

פורסם
  • מחבר

מה השאלה המרכזית שלך אז?

כנראה שאתה קצת לא מבין, מחשב בן 10, חזק פי 1000 ממה שצריך כדי שתוכנה כזאת תעבוד טוב, אתה מבין את הסדר גודל?

תחשוב ככה, תוכנה כמו NOTEPAD, דורשת יותר מפי מיליון משאבים לרוץ, מאשר התוכניות שתכתוב בבצפר, אתה מבין את הסדר גודל?

בקשר למעבד, אם אתה קונה עוד 3 חודשים, כל הדיון לא רלוונטי כי בקיץ יהיו דברים חדשים

1)שאלתי המרכזית היא,מה סדר הגודל של המעבד בתכנות (כתחביב ובביה"ס) והאם יש "יתרון" כלשהו לאינטל שלא קשור לאופטימציה של התוכנה עצמה.

2)יש לי כרגע מחשב עם E4400 ו2GB זיכרון והVS 2010 די זוחל (ופירמטתי לפני חודש).

3)עוד פעם,אני גם יתכנת כתחביב בזמן הזה לא רק את השטויות של ביה"ס.

4)לא נראה שיהיו הרבה דברים חדשים,מעבדי הAMD החדשים יהיו משתלמים מתמיד (והמחירים של אינטל ירדו...) אבל אני עדיין שואל (ועדיין לא כ"כ קיבלתי תשובה...) אם יש לאינטל יתרון בתכנות.

פורסם

1. המעבד החלש ביותר כיום יהיה יותר מכל מה שידרש כדי להריץ\לקמפל כל תוכנה שתכתוב גם כתחביב

2. אאל"ט, גם אינטל וגם AMD מוציאים מעבדים חדשים בקיץ, אז כנראה הדברים הישנים יהיו זולים יותר

3. בקשר לVS איני יודע, חכה לתגובה של אחרים

פורסם

אאל"ט לאינטל יש יתרון לוירטואליזציה.

בעוד שחלק מהאנשים כאן מדברים על קודים פשוטים שלא דורשים יותר מNOTEPAD וCOMPILER המציאות היא דבר אחר לגמרי.

אתה לא יודע איזה תוכנות ואיזה הרגלי תכנות תפתח.

אולי גם תרצה להשתמש בוירטואליזציה כדי לבדוק אם/איך התוכנה שלך רצה על מערכות שונות.

אל תתן למחשב להגביל או להאיט אותך בתהליך רק בשביל AA/AF וSHADOWS יותר חזקים.

תשאף גבוה בלמידה וההתנסות שלך.

לא בכמות הפריימים העודפת במשחקים.

קנה מחשב מאוזן, ואם כבר אתה נוטה לכיוון מסוים אז תשקיע בסביבת הפיתוח שלך.

פורסם

אני עם שוקו ב-100%- אין שום צורך במעבד חזק לתכנות... בטח ובטח שלא דברים לביה"ס. וגם דברים יותר מורכבים שאתה יכול למצוא את עצמך עושה כתחביב.

בעבודה עם core2duo מצ'וקמק עם 2 גיגה זכרון איטי אני מקמפל פרוייקט של מאות אלפי שורות קוד וזה לוקח 2-3 דקות.

בבית עם quad core ו-4 גיגה זכרון מהיר אני מקמפל עשרות אלפי שורות קוד בערך בשתי שניות (מדובר על מחשב בן שלוש, כן?)

בשתי הסביבות VS 2008 רץ חלק מאד (בעבודה יש XP אז השני גיגה בסה"כ מספיק, ייתכן ועם ווינדווס 7 הסטודיו היה קצת יותר מגמגם).

קח את המקרה הכי גרוע שיכול להיות:

* יש לך מחשב בן שלוש כמו אצלי בבית (תסתכל על המפרט כדי לדעת בדיוק).

* תוכניתן ממוצע כותב 10 שורות קוד ליום עבודה. נניח ואתה עילוי, תכתוב 100 שורות קוד ביום.

* נניח שכל מה שתכתוב במשך שלושת השנים הבאות שייך לאותו פרוייקט (שום סיכוי שזה נכון).

מה יצא? שאם תצטרך לקמפל כל טיפת קוד שתכתוב כל התיכון - 110,000 שורות קוד - על מחשב שיהיה כבר בן 6 עד אז - זה ייקח פחות מעשר שניות. אתה מבין את סדרי הגודל האלה?

אין לך מה להתלבט, תשקיע בכרטיס מסך ותהיה בטוח שלא תהיה לך שום בעיה לתכנת כמה שרק תרצה.

* לגבי אינטל אני לא מכיר יתרונות או חסרונות שלהם בהיבט של תכנות... לא אומר שאין - אישית לא יצא לי להתעמק בזה, אז אני לא יודע.

פורסם

* תוכניתן ממוצע כותב 10 שורות קוד ליום עבודה. נניח ואתה עילוי, תכתוב 100 שורות קוד ביום.

* נניח שכל מה שתכתוב במשך שלושת השנים הבאות שייך לאותו פרוייקט (שום סיכוי שזה נכון).

מה יצא? שאם תצטרך לקמפל כל טיפת קוד שתכתוב כל התיכון - 110,000 שורות קוד - על מחשב שיהיה כבר בן 6 עד אז - זה ייקח פחות מעשר שניות. אתה מבין את סדרי הגודל האלה?

אתה רציני ?

10 שורות קוד ביום ?

מה יש לכם, בחיים לא עשיתם שום דבר יצירתי בתכנות ?

אתה יכול לכתוב ולשנות מאות ואלפי שורות קוד ביום.

ובשימוש בספריות קוד מוכנות אתה מזריק לתוכנה שלך מאות אלפי ומיליוני שורות קוד תוך רגע.

כל הזמן אתה תשנה את הקוד ותקמפל, ותשנה את הקוד ותקמפל, ותתקן טעות ותקמפל.

הבדל של 50% זמן בקימפול יכול לשנות לך את החיים.

זה מה זה מבאס לקמפל תוכנה ולחכות חצי דקה רק כדי לגלות שאתה צריך לשנות משהו קטן ולקמפל שוב.

וזה יקרה לך מיליון פעמים.

פיתוח זה דבר דינאמי שדורש פידבק מתמיד.

פורסם
  • מחבר

עוד פעם-הבעייה אינה בקימפולים/התוכנה,העניין הוא האם התוכנה שאני יכתוב אח"כ תהיה כבדה ותדרוש כוח עיבוד יותר גדול.

אני לא יודע מה אני יעשה והאם אני ידחוק את עצמי "עד קצה היכולת" שלי (סביר מאוד שלא) אז אני מבקש את דעתכם מנסיונכם האישי,האם יש צורך באמת במעבד רציני יותר?

כי אם אני יקח את ה2500 (לפחות דוגמא מהיום) המחשב יעלה לי כ3500 ש"ח עם 5850.

עריכה:אז אני רואה שזה כן רציני...

שאלה קטנה:האם יש למעבד השפעה חוץ מזמן הקימפול?

פורסם

לא.

פורסם

עניתי לך על זה 3 פעמים,

לא לא לא לא לא לא לא לא לא לא לא לא לא לא לא לא לא לא לא לא

גם תיקח מחשב בן 3 שנים התשובה תהיה לא, אתה לא תאמץ את המעבד בכלל

פורסם

התוכנות עצמן שתכתוב סביר להניח לא יהיו כבדות במיוחד אחרי קימפול.

ואם כן אז הם צריכות לעבור אופטימיזציה דחוף.

אני יגיד לך את האמת, אם תיכנס לדברים שבהם תחקור את גבולות המספרים אתה תגלה שאפשר להכביד על המחשב כמו כלום.

בניסוח חופשי: צור לי מיליארדים מהאוביקטים האלה ותריץ עליהם את הנוסחה הפיזיקלית הזאת עד שיצאו זיקוקים מהמסך ועשן מהמעבד.

באמת שזה לא קשה להשתולל עם הדמיון ולשאוב את כל הכוח שיש למחשב לתוך התוכנות שלך.

הכל תלוי לאיזה הרפתקאות תיכנס.

אני יודע שאני נכנסתי להרפתקאות מאוד כייפיות, וכמעט תמיד הגעתי לשלב שבו אני חייב לעשות אופטימיזציה ולהתפשר כדי שזה ירוץ.

אתה יודע מה, אם תיכנס לפיזיקה אולי כדאי כרטיס של NVIDIA בשביל CUDA.

אין כמו לרתום את הכוח של הכרטיס הגראפי כמנוע לדמיון הפרוע שלך. :o

אני עם הרעיונות שלי גם כוורת של 10000 מחשבים תתקשה להריץ את מה שיש לי בתכנון.

אצלי המציאות מגבילה את הדמיון שלי.

יש אנשים שאצלם הדמיון מגביל את המציאות. :nixweiss: :'(

פורסם
  • מחבר

טוב,אני מניח שקיבלתי את התשובה שלי,זה חשוב רק בשביל אופטימציה ובשביל קימפולים.

תודה רבה לכולם,נתראה עוד 3 חודשים ואז נמשיך בוויכוחים :D

פורסם

אתה רציני ?

10 שורות קוד ביום ?

מה יש לכם, בחיים לא עשיתם שום דבר יצירתי בתכנות ?

אתה יכול לכתוב ולשנות מאות ואלפי שורות קוד ביום.

ובשימוש בספריות קוד מוכנות אתה מזריק לתוכנה שלך מאות אלפי ומיליוני שורות קוד תוך רגע.

כל הזמן אתה תשנה את הקוד ותקמפל, ותשנה את הקוד ותקמפל, ותתקן טעות ותקמפל.

הבדל של 50% זמן בקימפול יכול לשנות לך את החיים.

זה מה זה מבאס לקמפל תוכנה ולחכות חצי דקה רק כדי לגלות שאתה צריך לשנות משהו קטן ולקמפל שוב.

וזה יקרה לך מיליון פעמים.

פיתוח זה דבר דינאמי שדורש פידבק מתמיד.

תוכניתן ממוצע בעבודה ממוצעת כותב בממוצע כ-10 שורות קוד ביום. בד"כ הפיזור לא אחיד כמובן (כלומר שבועיים אינטנסיביים של פיתוח בהם תכתוב 2000 שורות קוד ואחריהם שבועות שתבלה בלשפר, לתקן באגים, לשנות קוד קיים ובקיצור פעולות שלא מוסיפות קוד למערכת).

ת'רד מעניין על יש למשל כאן - http://stackoverflow.com/questions/145991/how-many-lines-of-debugged-code-do-you-produce-in-a-days-work

אני מודע היטב ל'כמה זה מבאס'. וזה לא 'יקרה לי' זה כבר קרה לי. אני לא בא להתנשא פה אבל אתה אמרת בעצמך שאתה חובבן בקושי ואני עובד בתחום כבר 9 שנים וגם מתעסק עם זה לא מעט בבית.

בשורה התחתונה כמות הקוד שתצא מהידיים של הבחור הזה בשלוש שנים לא תגיע לרמה שהיא מדגדגת מפרט חדש. אין שום סיכוי כזה.

מעבר לזה, לצרף ספריות לפרוייקט לא ממש מקשות על הקימפול (ברוב המקרים הספריות האלה מגיעות מקומפלות כבר הרי). רק אם הוא יתעסק עם open source ויכניס ספריות פתוחות לגמרי למערכת שלו - הרבה מהן, וכאלה גדולות במיוחד - אז הוא יגיע למצב שהוא מחכה כמה שניות. אולי.

Art tatum - כל ה'הרפתקאות' שאתה מתאר - זה טוב ויפה, אבל אם אתה צריך לעשות אופטימיזציה למשהו כי הוא לא רץ על מחשב בן שלוש, תהיה בטוח שזה יעשה צרות גם למחשב חדש מאד.

בוודאי שאין גבול לעניין הזה. אבל הבחור לומד מדעי המחשב בתיכון וכנראה עוד לא באמת יודע אפילו חדוו"א וגם לא ילמד אלגברה לינאריות וכו' בשנים הקרובות - הוא לא יעשה ניסויים מוזרים בתורת המספרים.

בקיצור אני יכול להבין למה אתה מתכוון - אבל בתור עצה פרקטית פשוט חבל שהבחור יוציא כסף על משהו שהוא לא ידגדג בחיים. ומה לעשות, כרטיסי מסך גם החדישים ביותר מתקשים עם משחקים כבר אחרי שנה בשוק. אז כמו שאמרת לקנות אחד בינוני ולהחליף אותו עוד שנה נניח זה כבר משהו הרבה יותר סביר מלקרוע את הכיס על מעבד מהיר ב-10% שבחיים לא תנצל...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים