עבור לתוכן

שאלות בקשר השפעת המעבד בתכנות.'

Featured Replies

פורסם

טוב,אני כבר מתכנן די הרבה זמן מחשב חדש (לא סוחב את CRYSIS 2 בFHD...) ויש לי התלבטות לא קלה.

אני גיימר אבל עכשיו גם התחלתי תכנות,העניין הוא שאני הולך עכשיו למגמת מחשבים ולתכנת שם לכן חשוב לי שהמחשב יתוכנן כך שלא תהיה לי בעיה במהלך כל ה3 שנים האלה שאני הולך ללמוד מבחינת כוח העיבוד.

מהי השפעת המעבד על התכנות? האם העדפה לאינטל היא מטעמי אופטימצייה בלבד של הקונפליקטר או שיש עוד אספקטים יותר חשובים בשביל זה?

הבעיה היא בעיקר בגלל שהתקציב הולך להיות כ3000 ש"ח (אולי קצת יותר) ויש לי 2 אפשרויות-או לדחוף כ"מ חזק עם מעבד כמו ה955 פאנום/אטלון X4 של AMD או לדחוף מעבד יותר חזק (2300/3400/3500) עם כ"מ יותר חלש שיכול להיות קצת חלש מדי בגלל שהמסך הוא FHD.

אז מה אתם אומרים?

• תגובות 33
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

menas תכנות לא דורש כח עיבוד, תוכנות הן שדורשות כח עיבוד,מה שאומר שאתה יכול בשקט ללכת עם הלב שזה אומר כרטיס מסך הכי חזק שמאפשר התקציב,בכל מצב גם מעבד amd נותן תשובה.שיהיה לך בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

1)מצטער,מסיבה כלשהיא זה פורסם פה ולא בפורום מעבדים וזכרונות.

2)אני מדבר על הדברים שעושים במגמת מחשבים בביה"ס בד"כ-האם הם דורשים כוח עיבוד רציני או לא?

אני יודע ש"לתכנת" צורך כוח בערך כמו מסמך word,אז בבקשה-רק מי שמבין ויודע מה הולך בדיוק במגמות מחשבים בביה"ס ובבגרות-שיגיב.

פורסם

גם Pentium 3 יספיק לך מבחינת כח עיבוד.

פורסם

מצטער, זה טבעי מצדך להתנגד,אבל מתכנת מדבר אלייך...

פורסם
  • מחבר

בטוח? לא עושים בביה"ס בכלל דברים שעלולים להיות כבדים?

ועוד פעם-יתכן שיהיה צורך במעבד אינטל (לא בגלל אופטימצייה של המהדר)?

פורסם

לא צריך לא מעבד אינטל ולא מעבד חזק, גם פנטיום 3 יקמפל את התוכניות שתכתוב כ"כ מהר שלא תספיק לשים לב

נ.ב. כשלמדתי בקושי כתבנו קוד במחשב בבית הספר, הרוב זה סתם כותבים במחברת (חוץ מהבניית אתר), אם תעשו פרויקט של עוד 5 יחידות שם תכתבו קוד בתכלס לדעתי, אבל גם שום דבר שהמעבד הכי פשוט בן ימינו לא יהיה הרבה מעל ומעבר בשבילו

פורסם

כולם מדברים שטויות.

אתה רוצה מעבד מהיר מהדור האחרון כי בסופו של דבר אתה תעבוד בסביבת עבודה עשירה ותעשה הרבה קימפולים ושינויים שוב ושוב.

פורסם
  • מחבר

לא צריך לא מעבד אינטל ולא מעבד חזק, גם פנטיום 3 יקמפל את התוכניות שתכתוב כ"כ מהר שלא תספיק לשים לב

נ.ב. כשלמדתי בקושי כתבנו קוד במחשב בבית הספר, הרוב זה סתם כותבים במחברת (חוץ מהבניית אתר), אם תעשו פרויקט של עוד 5 יחידות שם תכתבו קוד בתכלס לדעתי, אבל גם שום דבר שהמעבד הכי פשוט בן ימינו לא יהיה הרבה מעל ומעבר בשבילו

עוד פעם,אני לא מדבר על קימפול אני מדבר על התוכנות שאכתוב ואח"כ יריץ (ומי יודע אולי אפילו קצת מכונות וירטואליות,אבל כרגע אין לי הרבה מושג...).

קחו בחשבון שאני יכתוב גם תוכנות כתחביב (התחלתי כבר עכשיו ואני די יודע את הבסיס),ולא רק מה שעושים בביה"ס ויתכן שאני אנסה לכתוב משהו מעט יותר "רציני".

בכ"מ,קחו בחשבון שאני הולך לתכנת אינטנסיבית במשך 3 שנים ומי יודע מה אני יעשה בהם... אשמח אם תחלקו איתי קצת מידע מהניסיון האישי שלכם.

נ.ב.-תאריך הקנייה נקבע לחופש הגדול+-,כי רק אז יהיה לי פנאי להרכיב את המחשב בעצמי (פירקתי מחשבים בעבר ואני יודע איך לעשות זאת) וגם בגלל שאני ארצה לשחק הרבה בחופש הגדול,זה יהיה הזמן הכי אידיאלי לקנות כ"מ.

Art Tatum - אז מה אתה אומר? האם אצטרך להשקיע במעבד רציני (על חשבון כ"מ... כאשר אולי מתוכנן שני מסכים והתקציב למחשב בלבד יעלה ל3500) או שמעבד 955/אטלון X4 יעשה את העבודה?

פורסם

הייתי מעדיף לקחת מעבד אינטל, לשלם קצת יותר ולקבל קצת יותר.

כרטיס מסך לא חייב משהו חזק במיוחד.

אני עם כרטיס מלפני כמה שנים עדיין מריץ את רוב המשחקים באיכות סבירה ברזולוציה גבוהה והכל זז חלק.

בכלל בכרטיסים גראפים עדיף לקנות כרטיס לא יקר ולהחליף אותו בתדירות גבוהה יותר מאשר לקנות כרטיס יקר ולסחוב איתו שנים ארוכות.

פלטפורמת לוח מעבד זה הדבר הכי קשה והכי לא משתלם להחליף.

עדיף להשקיע בזה ולשריין את עצמך עם בסיס חזק.

פורסם
  • מחבר

אני יודע את זה טוב מאוד,אבל עדיין יתכן מאוד ואני אשחק על 2 מסכי FHD או מסך FHD+מסך HDR,משהו ש460GT/6850 יתקשו להסתדר איתם...

כך שאני הולך לכיוון של 5870/6950/5850.

אם כך,יהיה הבדל רציני בין ה2300/2400/2500 בתכנות?

בכ"מ,אני כרגע עם ה9500GT ואני צריך כרגע לחכות אם המשחק/לשחק אותו בהגדרות משפילות ולא בFHD.

פורסם

איזה משחקים בדיוק אתה חושב להריץ על שני מסכים ?

בשביל מה ?

פורסם
  • מחבר

איזה משחקים בדיוק אתה חושב להריץ על שני מסכים ?

בשביל מה ?

את כל המשחקים החדשים (כולל BF3),המחשב הישן שלי ילך לאחי הקטן (ונקנה בשבילו עוד מסך) אבל כאשר הוא לא ישתמש בו אז אוכל לשחק על שניהם.

התשובה לשאלה השנייה שלך היא תשובה של יהודי טיפוסי-למה לא?

פורסם

כולם מדברים שטויות.

אתה רוצה מעבד מהיר מהדור האחרון כי בסופו של דבר אתה תעבוד בסביבת עבודה עשירה ותעשה הרבה קימפולים ושינויים שוב ושוב.

אנחנו מדברים שטויות? איזה ניסיון בדיוק יש לך?

מגמת מחשבים זה משחק ילדים. כמה לולאות for, כמה משתנים והכל עבודה של קלט / פלט. גם מעבד מלפני 10 שנים יעשה העבודה של הרצה וקימפול.

בנוגע ל IDE וסביבת פיתוח, זה אכן דורש יותר כח, אני הייתי ממליץ 2GB בשביל VS וכל מעבד AMD ב 300 שקל יעשה עבודה מעולה.

פורסם

איזה כבר תוכנות אתה מתכוון להריץ שתכתוב אותם? התוכנות שכותבים בבית הספר הן חסרות שימוש חוץ מהערך הלימודי שלהן, ובשיעור כותבים אותן על דף נייר וזה לא עובר למחשב , ומתאימות להרצה במחשב בן 20 שנה (בלי להגזים)

בכל מקרה, גם לתיכנות יותר כבד שאתה מתכנן כתחביב וגם אם תלמד תיכנות באופן יותר רציני מתחביב גם מעבד, המעבד הכי זול שיש יהיה מעל ומעבר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים