עבור לתוכן

איזה מעבד יציג ביצועים גבוהים יותר בגיימינג, I3 2100 או Q8400?

Featured Replies

פורסם

Q8400 הוא מרובע ליבות טבעי או שהליבות מודבקות? אמרו לי שהוא יהיה חזק יותר מהI3 2100 לגיימינג בגלל שהוא מרובע ליבות והI3 2100 הוא דו ליבתי, אבל כאן http://www.anandtech.com/bench/Product/89?vs=289 דווקא נראה שלI3 2100 יש יתרון ברוב הבדיקות, וגם ברוב המשחקים.

פורסם

1. אני לא מבין איזה בסיס יכול להיות להשוואה בין מעבד מהדור הנוכחי למעבד מלפני שתי דורות. ה-Q8000 למיניהם יהיו טובים יותר רק במקרים שבהם לתדר ההשפעה זניחה ולעומת זאת למספר הליבות השפעה גדולה. אז לא, בשביל משחקים (ברובם לפחות) הוא לא עדיף.

2. ככה לא משווים בין מעבדים, זה אולי לא קל אבל תצטרך לחפש ביקורת שכוללת את שני המעבדים (או מעבדים דומים כך שניתן להעריך) ולא אינדקס השוואות שלדעתי כלל אינו אמין. אני לא מתכוון לתצורה שבה הם מציגים את התוצאות אלא לעובדה שיש שם הרבה מעבדים ואני בטוח שהם לא בדקו את כולם במכה אחת אלא משכו מידע מכל מיני ביקורות מהעבר.. וזה לא אמין. אולי זה לא ככה ואני טועה אבל אני תמיד אעדיף לראות השוואות ספציפיות של המעבדים (אפילו אם נמצאים עוד מעבדים בהשוואה).

3. לא הדביקו מעבדים עם דבק, אני לא אוהב את המונח של "ליבות מודבקות", אבל כן, אלו לא ארבע ליבות נפרדות אלא שני זוגות של ליבות.

http://www.tomshardware.com/reviews/athlon-l3-cache,2416-2.html

פורסם
  • מחבר

אם לדורות של המעבדים יש משמעות כל כך גדולה, איך זה שמעבד כמו ה955 של AMD מציג ביצועים דומים בגיימינג למעבד כמו הI7 2600K שהוא החזק ביותר בדור החדש של אינטל?

פורסם

פותח התרד בסופו של דבר לא משנה איזה מעבד יהיה לך, הבסיס העיקרי הוא הכרטיס מסך ורזולוצית המסך.

סתם דוגמא קטנה, אני משתמש במעבד כפול ליבה בOC עם כרטיס HD6950 כאשר אני משיג את אותם ביצועים בתוכנות הבדיקה השונות (3DMARK וכו) כמו מעבדי 2500/2600 אז ? זה אומר שהמעבד שלי בעל ביצעים זהים ? לא בדיוק..

כמו כן ישנם משחקים שמתבססים על ליבות ואחרים שלא..העיקר הוא הכרטיס הגרפי..

תפקידו של המעבד נכנס למשחק כאשר אתה בונה מערך "כבד" של CF או SLI או כרטיס חזק (כפול ליבה או בודד) ורזולוציה גבוה, פה המעבד יכול להוות צוואר בקבוק, ואז זה או לבצע OC או לשדרג לאחד בעל תדר גבוה יותר או מספר ליבות גבוה יותר..

אם אתה מתכנן לרכוש מערכת חדשה..אתה צריך לשאול את עצמך מה תקבל בכל קונפיגורציה, זאת אומרת אם תיקח I3 וכרטיס חלש יחסית או Q8400 וכרטיס מסך חזק..אז העדיפות היא כמובן לQ8400..

הכל שאלה של שימושים, תקציב וכו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים