עבור לתוכן

התקנת שני מאווררים נוספים במארז ANTEC

Featured Replies

פורסם

ברשותי מחשב מבוסס AMD שנקנה לפני כחודש.

רכשתי שני מאווררים של 120MM מהאינטרנט ואלו צריכים להגיע השבוע! השאלה איפה ואיך להתקין אותם?

המארז שברשותי הוא: Antec Two hundred V2

http://www.antec.com/Believe_it/product.php?id=MjM2NA==

ניתן לראות את מדריך המארז כאן:

http://www.antec.com/pdf/manuals/Two%20Hundred%20V2%20Manual_EN.pdf

כפי שניתן לראות, המארז מגיע עם שני מאווררים של 14 ו- 12 ס"מ כך שהם יונקים אוויר מתוך המארז החוצה (פולטים). כמו כן למארז מסנן אבק קדמי אותו ניתן לשטוף במים. לאחר חודש של שימוש יום יומי במחשב, פתחתי אותו וראיתי שהוא צבר כמות נכבדת של אבל ובעיקר על גבי כ.המסך! כמו שרואים בתמונה של המארז, המארז כולו אטום בפני אבק ובפרט בחלקו הקדמי בו יש את מסנן האבק, אבל משום מה בדגם זה לא חשבו על האבק שיכול להיכנס מפתח האוורור שממוקם מול כ.המסך ומשמש כהכנה למאוורר נוסף של 12 ס"מ שיקרר את הכרטיס.

במארז ניתן להוסיף סה"כ עוד שלושה מאווררים מעבר לאלו המסופקים, שניים מקדימה מול הכוננים הקשיחים ואחד מול כ.מסך. ע"פ המדריך את שלושת המאווררים צריך להתקין כך שיכניסו אוויר למחשב. כשקניתי את המאווררים לפני כשבוע חשבתי לשים אחד מול הקשיחים ואחד מול הכ.מסך כך שיכניסו אוויר למחשב. אבל כעת אחרי שאני רואה כמה אבק צובר המחשב מפתח המאוורר של הכ.מסך (רק משם יכול להיכנס אבק!) אני שוקל להתקין את שני המאווררים מקדימה מול הקשיחים כך שיכניסו אוויר ואת פתח המאוורר שמול הכ.מסך לאטום בדרך כל שהיא.

או לחילופין מאוורר אחד מול הקשיחים כך שיכניס אוויר ואחד מול הכ.מסך כל שיוציא אוויר (ויימנע כניסת אבק). השאלה היא מה מומלץ?

תנו חוות דעת?

פורסם

בגדול כל מה שתיארת יהיה בסדר..

הכל עניין של אם אתה באמת רוצה לבדוק ולחקור את זה לעומק או לא..

איך שלא תסתכל על זה כמות האבק תהיה זהה..בין אם זה יהיה מאוורר אחד קידמי ואחד בצד..או שניים מקדימה..

בסופו של דבר אתה מתקין שני מאווררים שמכניסים אוויר..וזה מה שחשוב כאן..

לגבי הכרטיס מסך..אם הוא לא מתחמם יתר על מידה ולא מפריע לך הרעש בשעת מאמץ..אין סיבה להתקין מאוורר יעודי בדלת..

שכן מעבר לאבק הוא גם מיצר רעש חזק יותר בהיותו מותקן חשוף יחסית..

בגדול והבסיס הוא מאוורר קידמי מכניס אוויר..מאוורר אחורי (בחלקו האחורי של המארז, לא בגג!) מוציא אוויר..

מעבר לזה זה תוספת שיכולת להועיל או לגרוע (רעש/אבק), ולכן זה בחירה אישית שלך.. :xyxthumbs:

תעדכן אותנו בתוצאות ובהחלטה..

פורסם
  • מחבר

taotao אתה אומר שאין כזה הבדל גדול באפשרויות?

דבר נוסף ששכחתי לציין הוא שאם אני שם את המאווררים מקדימה מול הקשיחים, אז כמובן שכל אוויר שהם מכניסים חייב לעבור דרך מסנן האבק שמאחוריו הם מותקנים! ככה שהתקנת המאווררים מקדימה לא תכניס אבק כלל. אבל בצורה זו אני מפסיד את קירור הכ.מסך שלמעשה לשמו כניתי את המאווררים (אני מתכנן OC עליו).

אני חושב שאני יאטום את פתח המאוורר של הכ.מסך וישים את שני המאווררים מקדימה אחרי מסנן האבק. ככה אני יימנה כניסת אבק. האם אתם חושבים שכך יגיע אוויר גם לכ.מסך?

דבר נוסף שרציתי לשאול הוא כיצד ניתן לנקות את המחשב מאבק?

פורסם

קח בחשבון שצריך לאפשר סירקולציה של האויר

פרושו של דבר שצריך לאפשר לאויר לזרום ולצאת מהמארז

ככל שאתה מזרים יותר אויר ולא מאפשר יציאה אתה דוחס

הטמפרטורה עולה והרעש גובר

פורסם

פותח התרד במקרה הגרוע אתה פשוט יכול לרכוש פילטר יעודי ולהתקין אותו עם מאוורר בצד המארז.. ;)

פורסם
  • מחבר

מיכאל אני מודע למה שאתה אומר ולכן נראה לי הגיוני להתקין את שני המאווררים הנוספים כך שיכניסו אוויר! הסיבה היא כי כבר עם המארז מגיעים שניים שמוציאים אוויר! האם אני טועה ויכול להיות שצריך יותר מוציאים\מכניסים?

taotao ראיתי איפה שהוא את הפתרון שאתה מציע, אבל מסנן כזה עולה 30 שקל בערך ולפי מה שהבנתי כמאט כל יומיים צריך לנקות אותו (המתנקים במים יקרים יותר!) אשמח אם תפנה אותי לאחד כזה טוב ובמחיר הגיוני.

פורסם

אין פילטר טוב..כל הפילטרים הם +- אותו הדבר..והמאוורר בצד המארז חשוף יותר לסביבה ולכן הוא צובר יותר אבק..

וכמו שציינתי כבר..זה בחירה שלך...

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך. תודה על העזרה :xyxthumbs:

אני יעדכן מה עשיתי בסוף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים