עבור לתוכן

עזרה בבחירת כרטיס קול חיצוני למחשב נייד

Featured Replies

פורסם

אהלן,

ראשית אציין שיצא לי להעזר בכמה מהאשכולות פה לפני שבחרתי לקנות את הרמקולים החדשים שלי - MICROLAB SOLO 6C, ואני מאוד מרוצה מהבחירה. בהחלט מדובר ברמקולים ברמה גבוהה מאוד, ולמרות שהם היו בהחלט "מחוץ לתקציב" אני שמח שבחרתי להשקיע בהם.

ועכשיו לשאלה שלי:

אני משתמש במחשב נייד, כך שכרטיס הקול הוא ווירטואלי, והבנתי ששימוש בכרטיס קול חיצוני יכול לשפר את הביצועים. האם הדבר נכון?

אם כן, במגבלת תקציב של 300-400 ש"ח האם ניתן להשיג משהו איכותי? המלצות?

אגב, חיבור הרמקולים במחשב הנייד שלי הוא קדמי ובשימוש שותף הדבר גם מעט "דפק אותו" (המגעים זזים) וגם את החיבור של הרמקולים הקודמים שלי, לכן אצטרך כרטיס בחיבור USB. האם חיבור כרטיס קול למחשב באמצעות USB יפגע באיכות השמע? (כך שמעתי)

תודה רבה מראש!

;)

פורסם
  • מחבר

ואולי בכל זאת מישהו ינסה לעזור?

:s05:

פורסם

א. אני מניח שאתה מתכוון כרטיס מובנה ולא וירטואלי.

ב. אתה צריך כרטיס USB בסיסי רק לסטריאו? אני משתמש ב-DAC פשוט שבניתי GrubDAC (תעשה חיפוש בפורום, סיפרתי עליו בעבר לדעתי). אפשר להזמין קיט שלו מחו"ל בעלות דיי נמוכה אם אתה יודע להלחים. אם לא, אתה יכול לנסות למצוא אחד מוכן. יש גם את ה-y1 DAC שבגרסת ה-USB אפשר להשיג בתקציב שלך בנוי (כשכבר מוכרים אותו ב-Head-Fi.org). מבחינת כרטיסי קול ל-USB, המבחר דיי מצומצם לצערנו. יש כמה דברים של Musiland שאני אישית לא בחנתי, אבל תוכל למצוא ביקורות ברשת. אם מה שחשוב לך הוא רק סטריאו ואין לך צורך באפשרויות מתקדמות, כנראה שמכשיר שכזה (USB DAC) יהיה אופציה טובה יותר מכרטיס קול USB.

פורסם
  • מחבר

במחשבים ניידים רבים כרטיס הקול הוא וירטואלי - תוכנה. דבר שפוגם באיכות המוזיקה.

מה זה בעצם DAC? הוא ישפר לי את איכות השמע?

תודה :xyxthumbs:

פורסם

כרטיס קול הוא לעולם לא וירטואלי, חייב להיות רכיב פיזי בסופו של דבר

DAC הוא "כרטיס" קול מבחינת... מדובר על ממיר דיגיטלי לאנלוגי (מה שהכרטיס קול שלך עושה בכל מקרה) פשוט במקרה הזה מדובר על "כרטיס קול" חיצוני

פורסם

כרטיס לא יכול להיות וירטואלי. יכול להיות שהכרטיס לא כולל האצת חומרה וחלק מהפעולות מתבצעות על גבי המעבד הראשי. אבל בסופו של יום נדרשת חומרה מתאימה כדי לבצע את ההמרה והדגימה וכו'.

DAC הוא הרכיב שממיר מידע מדיגיטלי (במחשב) לאנאלוגי (בעולם האמיתי), גם בכרטיס קול שלך יש רכיב כזה. הכוונה ב-DAC היא רכיב חיצוני שלא עושה כמעט כלום מעבר לזה, בניגוד לכרטיסי קול שבדר"כ מאפשרים הרבה דברים נוספים שנוגעים לעיבוד מידע.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, נראה לי שהבנתי. תודה :)

ועכשיו לגבי המטרה שלי - מיצוי היכולת של הרמקולים. האם DAC יעזור לי או שעדיף לי להשקיע (גם אם זה אומר להגדיל את התקציב) בכרטיס קול חיצוני?

פורסם

אני תמיד אומר ששווה להשקיע בDAC.

נכון שרמקולים/אוזניות עושים את ההבדל הכי גדול. אבל מה זה שווה אם אתה לא שומע את המוצר שקנית במלוא הדרו.

כמו שאנטולי אמר, ל musiland יש את ה 02 שזה מוצר מצוין. בנוסף יש את ה Streamer II של HRT שזה DAC בלבד וטיפה יותר יקר.

http://cgi.ebay.com/Musiland-Monitor-02-US-USB-sound-card-USB2-0-ASIO-/130372945857?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e5ad547c1

פורסם
  • מחבר

אני תמיד אומר ששווה להשקיע בDAC.

נכון שרמקולים/אוזניות עושים את ההבדל הכי גדול. אבל מה זה שווה אם אתה לא שומע את המוצר שקנית במלוא הדרו.

כמו שאנטולי אמר, ל musiland יש את ה 02 שזה מוצר מצוין. בנוסף יש את ה Streamer II של HRT שזה DAC בלבד וטיפה יותר יקר.

http://cgi.ebay.com/Musiland-Monitor-02-US-USB-sound-card-USB2-0-ASIO-/130372945857?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e5ad547c1

אז רגע, DAC יאפשר לי לשמוע באיכות יותר טובה גם עם כרטיס קול מעפן של מחשב נייד? או שיש צורך גם בכרטיס קול חיצוני?

ואני רואה בתמונה שלו שהחיבורים שלו לימין ושמאל מופרדים. עכשיו, הכבל שקיבלתי עם הרמקולים הוא בצד של המחשב חיבור אחד ומתפצל לכניסות R וL נפרדות ברמקול הראשי. כדי לחבר את הDAC לרמקולים אני מבין שאני אצטרך שני כבלים מתאימים, וזה אמור לעבוד?

(הרמקולים הם MICROLAB SOLO 6C, כפי שצייני למעלה).

פורסם

הDAC הספציפי הזה עובד על USB ולכן הוא אוניברסלי ואינו תלוי במחשב כזה או אחר. כן צריך להגדיר אותו נכון במערכת ההפעלה כדי למקסם אותו.

לגבי הכבל, מה שאתה צריך זה כבל פשוט של 2 RCA ל 2 RCA (זהה בשני כיוונים).

פורסם
  • מחבר

אם הבנתי נכון, הDAC פשוט יבצע את עיבוד המוזיקה במקום המחשב (בעצם כמו כרטיס קול?) וככה ישיג לי תוצאות יותר טובות?

ועוד משהו קטן- יש לך ניסיון עם רכישת המוצר הזה מאיביי? ידוע לך אם אצטרך לשלם מכס?

תודה תודה תודה :xyxthumbs:

פורסם

נכון. אבל כל עניין (DAC) לעצמו. יש כרטיסי קול טובים מאוד אבל הם נעצרים ברמה מסוימת וזה ממגבלות כאלה ואחרות שקשורות במחשב.

הבנת את העניין, DAC לא מוגבל בגודל ובעיקר באיכות החשמל.

ועוד משהו קטן- יש לך ניסיון עם רכישת המוצר הזה מאיביי? ידוע לך אם אצטרך לשלם מכס?

צור קשר עם המוכר ובקש ממנו להצהיר על כרטיס קול חיצוני למחשב. על מוצרי מחשב אין מכס או מע"מ (אחד הדברים אני לא זוכר).

פורסם
  • מחבר

סבבה, הבנתי.

תודה רבה! :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים