עבור לתוכן

בעיה בכרטיס המסך

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לפני כארבע שנים רכשתי מחשב כאשר המפרט הוא:

Intel® Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz

4096MB RAM

Gainward BLISS nVidia GeForce 8800GT PCX 512MB

מערכת ההפעלה היא:

Windows 7 Ultimate 32-bit SP1

לפני כחודש נתקלתי בבעיה, בכל פעם שאני מתקין משחק כלשהו (ההתקנה מסתיימת בהצחלה) ומנסה להכנס אליו מופיעה לי הודעה זו:

Display driver NVIDIA windows Kernel Mode Driver, version 266.58 stopped responding and has successfuly recovered.

כבר ניסיתי הכל, התקנתי גרסאות שונות של דרייברים, פירמטתי את המחשב, הסרתי והתקנתי מחדש את הדרייברים.

אך שום דבר לא עוזר.

מה עליי לעשות?

[attachment deleted by admin]

פורסם

נתקלתי בבעייה הזאת לפהי כמה שבועות עם כרטיס GTX470- אבל בדיוק אותה הודעה.

באיזהשהו שלב הסמך גם התחיל להשתגע- כבה, דלק והתעוות (הופיעו מלא ריצודים קטנים בורוד וירוק?!?!?!)

בכל אופן אחרי הרבה שיטוטים בפורומים הציעו לי להחזיר את הדרייבר הקודם שהיה לי - זה לא עזר אם כי כמה אנשים עם בעייה דומה דיווחו שלהם זה כן פתר הבעייה.

בסופו של דבר מה שעזר לי היה התקנה מחדש של ווינדוס- יותר נכון תיקון התקנה (גם לי יש ווינדוס 7). עשיתי את זה בעקבות המלצה של מומחה שטען כי זו בעייה שמצביעה על רג'יסטרי פגום. זה היה פשוט מאוד ופתר לחלוטין את הבעייה.

הצעה שלי- תנסה קודם כל לעשות downgrade לדרייבר (יש לזה מילה בעברית, לא זוכר אותה) ואם זה לא עובד ומתחילים להופיע התסמינים שדיברתי עליהם אולי שווה לך לנסות את תיקון מערכת ההפעלה.

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם

שנמוך... שיהיו בריאים.

על מה אתה צריך לדעת dandy, על הבעייה בדרייבר? זה היה כבר בגרסא הלפני אחרונה, הדרייבר הנוכחי עובד לי מעולה וכמו שציינתי הבעייה שלי היתה אחרת, בגלל שלzxc1 יש את הבעייה שהיתה לי נתתי לו את האופציה הזאת שהופיעה בפורומים שונים אבל לי אישית לא עזרה.

פורסם
  • מחבר

אני ניסיתי גם לעשות downgrade וגם התקנה מחדש של הוינדוס.

אך שום דבר לא עזר לי.

מה עוד אני יכול לעשות?

פורסם
  • מחבר

האם אני צריך להחליף את כרטיס המסך?

פורסם
  • מחבר

לא אין לי אפשרות לבדוק אותו על מחשב אחר.

פורסם
  • מחבר

מה עוד אני יכול לעשות?

פורסם

תוריד RivaTuner או SpeedFan ותבדוק את הטמפרטורה- יש סיכוי טוב שהכרטיס מתחמם והתוצאה היא ההודעה שאתה מקבל-

אם אתה מוצא שהטמפרטורה באמת גבוהה אז בגלל שהכרטיס ישן ועבד כבר אפשר יהיה להסיק שהגריז הטרמי של המעבד הגרפי זקוק לרענון ו\או הקירור במארז איבד מיעילותו עם הזמן (הצטברות אבק במאווררים\פילטרים). בקיצור- תתחיל מלבדוק טמפרטורה - אגב הכרטיס עבר OC?

פורסם
  • מחבר

אגב הכרטיס עבר OC?

לא הכרטיס לא עבר OverClock.

התוצאות בתוכנה הם - GPU: 75c.

האם זהו מצב נורמאלי?

פורסם

במאמץ כן, במנוחה לא.

אם זה במנוחה כנראה באמת שהמשחה הטרמית ו/או גוף הקירור לא אפקטיבים יותר. תנסה לנקות קצת את גוף הקירור,אם בכל זאת לא יעזור, ובמידה ולא יהיה לך כוח להתעסקויות מיותרות כמו החלפת משחה,קירור וכו' אז תשקול לקנות כרטיס חדש.

פורסם
  • מחבר

האמת היא שבדיוק לפני כיומיים ניתקתי את המחשב כולו וניקיתי אותו, אך המצב לא השתנה.

לדעתכם יש צורך בכרטיס מסך חדש?

פורסם

זה שניקית אותו לא אומר בהכרח שהמשחה הטרמית במצב טוב- מתי בפעם האחרונה, אם בכלל, החלפת משחה טרמית לכרטיס מסך?

כמו שאמר BARAK אם אין לך כח להתעסק תקנה כרטיס חדש, אלא שלדעתי במקרה כזה שווה לך קודם לנסות למרוח מחדש משחה, מה אכפת לך לנסות זה לא כזה מסובך (יש מדריכים ביוטיוב למכביר) ויכול לחסוך לך הרבה כסף מיותר.

פורסם

ברוך הבא לעולם הלא ברור של הCRASHים של NVIDIA קרנל.

אני בעלים של 460GTX ומערכת של I7 עם 8GB RAM.

מערכת של מעל 6 אלף שקל שקניתי לפני כחצי שנה והביא לי את הקראש הנוראי הזה.

(פנטיום D עם 2GB RAM וכרטיס 7600GT החזיק יותר טוב ממנה, מצער כ"כ..)

חרשתי את האינטרנט על הבעיה הזו, רשמתי כאן בפורום כמה פוסטים, לפני כחודש החזרתי

את הכ.מסך בעצבים לחנות ולאחר 3 שבועות קיבלתי אותו אחד חדש.

חשבתי שזה כבר מאחורי, חשבתי שנגמר העסק.

יום חמישי האחרון חטפתי CRASH רציני, ריצודים, צבעים מתחלפים - דברים לא ברורים.

ידעתי שהפתרון הזמני (והבכלל לא ברור!!) הוא ניתוק הכרטיס והחזרתו למחשב.

ידוע לי שזה זמני ואני יכול להיות מותקף בכל רגע בCRASH הזה שוב.

דיברתי ONLINE עם נציגי NVIDIA, שלחתי מיילים, התקנתי 1000 גרסאות שונות של דריברים, שום דבר לא פתר את הבעיה

סופית וחיסל אותה.

לצערי נשארו לי הפינות של WIN7 64BIT שלא מסתדר עם הקרנל של NVIDIA.

(אגב, CRASH של קרנל זה דבר חמור מהגדרתו והוא בושה של הפיתוח והבדיקות של NVIDIA..)

אז או מערכת הפעלה, או חוסר-התאמה בין לוח לכ.מסך(בספק מאוד!) או שפשוט NVIDIA וWIN7 עדיין לא

סגרו בינם לבין עצמם עיסקה טובה..

אגב, אני גם חושד בUPGRADE שעשיתי למערכת אולטיימיט מHOME.

וגם קריאת הטמפ' שלך לא נשמעת הגיונית כ"כ.. אני בספר אם הכ.מסך שלך מגיע ל75 מעלות.

וגם אני בספק אם הCRASH הוא מחום..

לגבי התיאוריה עם הרג'סטרי - היא מעניינת מאוד :) אבל למה שDRIVERSWEEPER + התקנה ניקיה מחדש של הדריבר

לא יפתור את הבעיה? (הוא לא פותר, ניסיתי.. - אבל מה שונה מפירמוט וDRIVERSWEEPER..?)

רן.

פורסם

לגבי התיאוריה עם הרג'סטרי - היא מעניינת מאוד :) אבל למה שDRIVERSWEEPER + התקנה ניקיה מחדש של הדריבר

לא יפתור את הבעיה? (הוא לא פותר, ניסיתי.. - אבל מה שונה מפירמוט וDRIVERSWEEPER..?)

למה?

לא יודע להסביר- אבל זה עבד ;) . אולי המסקנה מזה היא שאי אפשר באמת לנקות את כל השאריות...

לגבי המקרה שלך, רן, לא הבנתי את המצב הנוכחי, אתה חווה קריסות מדי פעם\ באופן תכוף\ בכלל לא ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים