עבור לתוכן

מה היתרון במיקום המאוורר ב90 מעלות לגוף קירור המעבד

Featured Replies

פורסם

שלום, אני לא מבין גדול בגופי קירור.

המליצו לי בעבר בפורום לרכוש את Mugen-2.

המאוורר שלו בניגוד לגופי קירור אחרים ממוקם מהצד ולא מעל הגוף עצמו האם לא יותר הגיוני \ יעיל שבגוף קירור, המאוורר יפנה לכיוון

פתחי האיוורור שבצידו של המארז?

פורסם

הכוונה שלך היא לחלון?

הצורה הכי יעילה בדר"כ היא לכיוון האחרונית של המארז מכיוון שלרוב שם יש מאורר שמוציא אוויר החוצה.

פורסם

פותח התרד אם הבנתי נכון אתה שואל למה הוא לא כמו הקירורי סטוק ?

הסבר קטן, גם הקירורים בהם המאוורר הוא "מעלה" הצלעות קירור (סטוק למיניהם) המאוורר עצמו לא זורק אוויר לכיוון הדלת..אלה "לוקח" אוויר משם.

שכן המאוורר זורק אוויר לכיוון הלוח אם ולא ממנו הלאה.

קירורים יעודים כגון הMUGEN 2 וכו, בונים בצורה אחרת, מה שטוב הוא שהם משתלבים עם הסירקולציה של המארז למרות הגודל וכו.

פורסם
  • מחבר

אני קצת מבולבל מ2 התשובות כי יש בינהן סתירה האם תקפידו של המאוורר על גוף קירור המעבד הוא להוציא או להכניס אויר?

וב2 המקרים זה עדין לא מסתדר לי

jclarkk - יכול להיות שקוראים לזה חלון אני לא כ"כ בקי במונחים, אני מדבר על פתח\רשת בצד המארז, לפעמים יש שם חלון שקוף במקום..

התשובה שלך נשמעת הגיונית אבל

במידה והוא מוציא אויר ממש לא ברור לי למה המאוורר במוגן (לפחות לפי התמונות שראיתי באינטרנט) פונה לתוך המארז (לכיוון הקדמי) ולא כלפי המאוורר האחורי במארז.

taotao - במידה והוא לוקח אויר בשביל לקרר את צלעות.

הטמפ' של האויר תהייה קרירה יותר מחוץ לכן למה שירצו לקחת אויר חם מפנים המארז במקום לשאוב אותו ישירות מבחוץ?

הבהרה:

למקרה שנוצר רושם, אני לא מנסה להוכיח למה הגוף קירור שלהם לא יעיל כי במיבחן התוצא הוא נחשב למאוד יעיל.. אני רק מנסה להבין את ההגיון מאחורי מיקום המאוורר ואיך הוא עדיף על גוף קירור עם מאוור שמורכב מעל.

פורסם

הוא עדיף מפני שהקירור הזה גדול מאוד, ואם יעמוד לך בלוק סטטי באמצע המארז בלי להזיז אוויר כלפי חוץ, הוא יתקע לך את כל הסירקולציה.

כשאתה מכוון את המאוורר שלו לכיוון המאוורר האחורי, הוא לוקח את האוויר שנכנס מקדימה, וממשיך את הסירקולציה בצורה תקנית, בלי לתקוע אותו במקום.

בקירורי הסטוק הצלעות הם קטנות (נמוכות), ולא מפריע שהמאוורר עומד מעל הקירור.

פורסם

לא כזה כישרוני אבל מספיק בשביל להבין את העיקרון..תראה את התמונות שצרפתי..

כמו כן אם יש לך סירקולציה מינימלית..אז האוויר שהקירור לוקח הוא האוויר שהמאוורר הקדמי מכניס..מה שאומר אוויר "טרי" ;D

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות אבל זה עדין מרגייש לי לא ברור לגמרי :nixweiss:

מצטער על העקשנות.

סבבה אכן עכשיו ברור שהמאוורר שמורכב על גוף הקירור מהצד, דוחף אויר בין הצלעות כך שהאויר שמתחם יוצא מהצד השני ומשם למאוורר האחורי.

אבל האויר שמוזרם מהחלק הקידמי של המארז נמצא לרוב מאחורי דיסקים קשיחים שחוסמים אותו חלקית וגורמים לו להתחמם עד שהוא מגיע למאוורר של גוף הקירור.

מני ברור שגוף קירור כזה בלי מאוורר לא יעיל וחוסם זרימה על זה אין ויכוח.

יש המון גופי קירור שהם לא קטנים בהרבה מה הmugen וגם בהם מכיון שהמאוורר שלו צמוד לפתח הצדדי במארז אמור להכניס הרבה יותר אויר טרי ובדרך קצרה בהרבה, כמו כן בגלל שהמאוור האחורי כמעט צמוד לגוף הקירור גם ככה הוא אמור לשאוב את האויר החם, אז מדוע הם יעילים פחות?

לדוגמא:

757048_schteKAB.jpg

285042_Grand-Kama-CrossSide.jpg

631118_gemnii.bmp

פורסם

כדאי להבין את העובדה שגופי "קירור" לא באמת מקררים, אלא מפזרים את החום מהמעבד.

הגוף עצמו (הנחושת) בנוי בצורה כזאת כך שהחום יתפזר בצורה יעילה על כל הצלעות. המאוורר מוציא את החום הזה אל מחוץ למארז.

במידה והמאוורר ממוקם בצורה כזאת שהוא זורק אוויר על הגוף, הוא פועל לכאורה נגד כיוון זרימת האוויר הכללית במארז, וכמובן שלא בכיוון

חוץ המארז. מאוורר שממוקם כמו ב-MUGEN לדוגמה, משתלב היטב עם זרימת האוויר במארז ובנוסף במארזים בד"כ ממוקם מאוורר

בדיוק מאחוריו ואז נוצרת (בערך) קונפיגורציה של Pull-Push ואז פיזור האוויר יעיל יותר.

פורסם

יעילים פחות ? אף אחד לא אמר שהם יעילים פחות..כל גוף תוכנן ונבנה שונה..טוב או לא..יש את מבחני הביצועים והביקורות שיחליטו.. :xyxthumbs:

פורסם

במידה והמאוורר ממוקם בצורה כזאת שהוא זורק אוויר על הגוף, הוא פועל לכאורה נגד כיוון זרימת האוויר הכללית במארז, וכמובן שלא בכיוון

חוץ המארז.

יעילים פחות? לא אמרתי.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים