עבור לתוכן

מארגן מיני קולנוע בבית - מה עדיף, מקרן או LCD-TV (תקציב 5-6K)

Featured Replies

פורסם

אני מארגן חדר צפיה בסרטים/סדרות, בעיקר HD אבל גם סרטי ילדים באיכות "רגילה" ולעיתים אף נמוכה למדי.

יחובר אליו מחשב HTPC ויתכן גם גיימינג מדי פעם.

התקציב גמיש לשני הכיוונים, אבל אלא אם מדובר בהבדלים תהומיים - הייתי מעדיף לשלם פחות.

יש לי חדר מרתף שקל מאוד להחשיך במימדים של 3X5 בערך.

עוד לא החלטתי אם לסדר אותו לאורך או לרוחב, אבל סביר להניח שמרחק ההקרנה יהיה כ~3-4 מטר.

* האם מקרנים בטווח המחירים הזה (ועדיף פחות כמובן) נותנים איכות תמונה ראויה?

* אני מניח שצריך לשקלל גם מסך נורמאלי, אם כי יש לי קיר חלק להקרנה.

* צריך גם כניסת וידאו דיגיטלית למקרן, לא?

* יש משמעות לזמן תגובה במקרנים (לגיימינג)?

* איזה LCD-TV מומלצת במקרה הזה והאם היא עדיפה משמעותית על מקרן?

ההנחה שלי היא שגודל שטח ההקרנה יפצה בהחלט על הבדלים באיכות - כל עוד הם לא יהיו תהומיים ויוציאו את כל הטעם מ-HD :-\

לעמת זאת, ראיתי LCD-TV של פיליפס אצל חבר (46 אינטש FHD עם 100HZ) ואיכות התמונה היתה פשוט אדירה (משהו בסביבות ה-4-5K, לא זוכר דגם).

תודה לכולם מראש :xyxthumbs:

פורסם

אם אתה הולך על מקרן...קח בחשבון נקודה אחת מאוד חשובה...

נורה למקרן עולה מאוד מאוד יקר-לא נותנים על הנורות האלה אחריות מעל 3 חודשים.

אני לא יודע מה המחיר המדויק כי לכל דגם יש נורה שונה אבל מחיר של נורה עולה כמו מקרן חדש.

פורסם
  • מחבר

זה חלק מהשיקול כמובן, אבל למיטב הבנתי אורך חיי נורה בפועל הוא כ~3-4 שנים ואז ממילא מגיע זמן השדרוג לרוב.

פורסם

שלום,

אני רוצה להציע לך משהוא אחר - לי יש PDP של סמסונג (פלאזמה) 50"

אומנם לא FULLHD אבל איכות התמונה - עומק הצבע\שחורים (מה שלא תקבל ב-LCD ובמקרן) ובכלל החוויה מולה בשידורי SD וגם ב-HD עולים על רב ה-TVS שיש היום בטווח מחיר שלה

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=757607

אני ממליץ עליה בחום - יש לה מבחינתי רק 2 בעיות - מתחממת + בעיית צריבה (צריך לשים לב שאין תקיעה של תמונה רציפה - יש גם פונקציית שטיפה - יש לי את ה-TV חצי שנה טרם צרבתיה :) )

כל טוב,

גבריאל

פורסם

יש גם את הדגם הזה שהוא ממומלץ אפילו יותר :xyxthumbs: :xyxthumbs:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=763073

הכל עיניין של תקציב.

והמסכים של פיליפס זו ליגה אחרת לגמרי..

פורסם
  • מחבר

תודה על ההמלצות - בהחלט שמעתי דברים טובים על פלאזמה, אבל הן תמיד היו יקרות מאוד.

* איזה LCD-TV מומלצת במקרה הזה והאם היא עדיפה משמעותית על מקרן?

ההנחה שלי היא שגודל שטח ההקרנה יפצה בהחלט על הבדלים באיכות - כל עוד הם לא יהיו תהומיים ויוציאו את כל הטעם מ-HD :-\

מה שאני רוצה בעיקר לדעת זה אם יש מקרנים בטווח המחירים הזה שמספקים איכות תמונה טובה ותמורה גבוהה למחיר - בהשוואה ל-LCDTV/פלאזמה.

מה ש"קורץ" לי בעיקר במקרן זה גודל שטח ההקרנה שבאמת נותן תחושה של קולנוע ביתי ולא ישיבה מול מסך.מחשב...

ד"א, מה זה PDP ?

והמסכים של פיליפס זו ליגה אחרת לגמרי..

איזה דגם למשל בתקציב? הכוונה מהיכרות אישית ו/או סקירות מקצועיות ולא מחיפוש בזאפ... את זה אני יודע לעשות ::)

פורסם

plasma display panel

ואני מרשה לעצמי להתערב לך עוד קצת - האם יש לך מקור FULLHD (או שאתה קונה FULL בגלל שכולם קונים)

וה-TV שלי בהחלט בתקציב שלך - ואני ממליץ עליה בחום.

יש דבר אחד שאני אוהב אצל פיליפס וזה ה-AMBILIGHT שז פטנט נהדר.

בכל מקרה איכות התמונה ממקרנים לא מגיע לרמה של של פאנל (LCD\PDP ) - אם כל מה שאתה הולך לעשות זה לראות סרטים כאשר החדר חשוך (לא שידורי טלוויזיה) אזי זה בסדר גמור.

במקרן יש גם את עניין אורך חיי הנורה - והליך\עלות החלפתה - שכדאי מאוד שתיקח בחשבון.

כל טוב,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

תודה!

* המקור הוא HTPC.

* מרבית התכנים הם 720P אבל עם הזמן יש לי יותר ויותר תכני 1080P.

אמנם יש גם לא מעט XVID באיכות בינונית (סרטי ילדים בעיקר) אבל ממילא לא להם מיועד החדר והם הרבה פחות "רגישים" לאיכות התמונה.

אין צפיה בשידורי טלוויזיה בכלל!

* אני מניח שמרבית הצפיה תהיה בלילה וגם ביום מדובר בחדר לא מואר במיוחד - מרתף עם חלונות לא גדולים (ללא תריס אבל וילון עבה אמור להספיק).

* מה באמת אורך חיי הנורה? אני מניח שתדובר על צפיה של שעה-שעתיים ביום בממוצע ואולי אף פחות...

על איזה דגם של פיליפס (46', AMBILIGHT, 100HZ, FHD) כולם מדברים?

יש מקרן בטווח המחירים הזה שמתקרב לאיכות התמונה שלה (או של ה-PDP) + כניסה דיגיטלית + אורך חיי נורה סבירים (נאמר 3000 שעות ~= 4-5 שנים)?

זה מה שמצאתי עד כה: http://www.projectorreviews.com/optoma/hd65/proscons.php

עולה כ~5000 ש"ח: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=681513

פורסם

אורך חיי נורה - בין 2000 ל-300 שעות בשימוש של שעה-שעתיים ביום פעם-פעמיים בשנה בערך ייצא לך להחליף (שזה ניג'וס לא קטן).

http://www.projectorcentral.com/Optoma-HD65.htm

ולא - אתה לא יכול להשוות את איכות התמונה (עומק צבע\שחורים וכו') - אל תשכח שאתה גם צריך לדאו למשטח להקרין עליו (אם תקרין על קיר אפילו יותר גרוע מגרוע).

וזה נראה לי מקרן לא רע בכלל

עצה נוספת - לך תשווה בעיניים באחת מהחנויות (הגדולות - לרובן יש חדר תצוגה) - יש גם חנויות מתמחות

כל טוב,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

תודה!

אולי אני מפספס משהו, אבל בשימוש של שעתיים ביום זה יוצא ~700 שעות לשנה כך ש-2000 שעות זה בערך 3 שנים להחלפה.

פורסם

תודה על ההמלצות - בהחלט שמעתי דברים טובים על פלאזמה, אבל הן תמיד היו יקרות מאוד.

מה שאני רוצה בעיקר לדעת זה אם יש מקרנים בטווח המחירים הזה שמספקים איכות תמונה טובה ותמורה גבוהה למחיר - בהשוואה ל-LCDTV/פלאזמה.

מה ש"קורץ" לי בעיקר במקרן זה גודל שטח ההקרנה שבאמת נותן תחושה של קולנוע ביתי ולא ישיבה מול מסך.מחשב...

ד"א, מה זה PDP ?

איזה דגם למשל בתקציב? הכוונה מהיכרות אישית ו/או סקירות מקצועיות ולא מחיפוש בזאפ... את זה אני יודע לעשות ::)

לפיליפס אין פלזמות,

יש מסכי LCD ויש LED

הסדרה הגבוהה היא 8605 אלו מסכים ברמה מאוד גבוהה,הם תומכים גם ב 3D שיש לרכוש בנפרד משדר.

http://www.reviewbloger.com/philips-40pfl8605-review

[br]פורסם בתאריך: 17.03.2011 בשעה 14:29:47

דווקא הפלזמות הן זולות יותר יחסית..

שוב השאלה למה אתה משווה ומה אתה מחפש,

50C550 פלזמה מדהימה עם מחיר תחרותי מאוד,אם תשווה את למקרן הכי טוב...תקבל אחריות שנה למקרן,90 יום לנורה

רוב המסכי טלויזיה היום עם 3 שנים אחריות...זה גם שיקול שכדאי לקחת בחשבון.

פורסם

בוא נגיד ככה, מקרן ואין מה לדבר.

ועכשיו אני אסביר את עצמי. אני גם הייתי בדילמה דומה בעבר. יש לי מערכת סאונד איכותית, אך מבחינת תמונה הייתה לי בעיה, חייתי עם CRT 32" מסך רחב. בהחלט נחמד לחדר, אבל לא ברמה של מערכת הסאונד. אז החלטתי לשדרג, אחרי לא מעט כאב ראש החלטתי על מקרן ואני לא מתחרט לרגע.

הלכתי על ה-Optoma HD72, הוא DLP של 720P (למעשה 768P, זה נותן ייתרון קטן בכך שניתן להזיז את התמונה מעט למעלה ולמטה, מה שמקרני DLP מאוד מוגבלים בו). אני נהנה מהמקרן בצורה קיצונית, וצפייה בסרטים הופכת לחוויה אמיתית. לא פעם אני מזמין אנשים לראות אצלי סרטים וכולם פשוט בשוק מהתמונה, ומהמחיר הנמוך. אני בזמנו (שנתיים וחצי בערך) הזמנתי את המקרן מארה"ב, וקרוב משפחה הביא לי אותו. המחיר שהוא עלה לי פשוט מצחיק, בתקופה ההיא טלוויזיה 32" סבירה עלתה אותו הדבר בארץ (בערך 3000 שקלים).

מבחינת שעות נורה, אני אחרי שנתיים וחצי שמעתי על המקרן בערך שישית מהזמן המוצהר של הנורה. בימינו באותו המחיר כבר אפשר לרכוש בארה"ב מקרני FHD טובים יותר.

בארץ אני מניח שניתן במחיר הזה להשיג מקרנים משומשים של 720P, או לנצל את התקציב שלך לגמרי וללכת על מקרן חדש או משומש מתקדם יותר.

בנוגע למסך הקרנה, אין צורך להשתגע. אני משתמש במסך האפלה לבן שרכשתי באיקאה בפחות מ-200 שקלים. הוא אפילו נגלל אז אפשר להסתיר אותו. הבעיה היא שהוא לא מתוח מספיק חזק במצב המקורי שלו לכן כדי להוסיף משהו שימתח אותו. אפשר נוספת היא פשוט לקחת את הבד הזה לנגריה ולבקש שירכיבו אותו על מסגרת כלשהו בגודל שאתה צריך (10 דקות עבודה בנגריה, מניסיון), זה כמובן לא יאפשר לגלול אותו, אבל ישאיר אותו מתוח לחלוטין. אני בעבר הדבקתי אפילו מסגרת בד שחורה מסביב למסך שכזה שהשתמשתי בו (עם מסגרת עץ), יצא 30 שקלים לבד ודבק ובערך 20 דקות עבודה, אבל בהחלט שיפר את הקונטרסט.

לדעתי אתה חייב לראות בעיניים שלך כדי לקבל החלטה טובה. אתה מוזמן לביקור אצלי, אבל אני מניח שיהיה לך מעט רחוק מדיי. קח בחשבון את המגבלות של DLP (קשתות לרגישים במיוחד, וחוסרר גמישות במיקום הפיסי של המקרן - בגלל שאין shifting ואין כמעט keystone correction).

והסתייגות קטנה אחת, מקרן הוא מעולה לסרטים, אבל לחיות איתו ביום-יום זה לא קל. לכן אם אתה מתכנן להשתמש בו הרבה, המגבלה של התאורה בחדר, ובכלל ההתעסקות (לחכות בערך 30 שניות עד שהנורה מתחממת - המקרן מבצע soft start לנורה כדי להאריך את החיים שלה), אלה דברים שלא בא לך להתעסק איתם בשביל לראות חדשות.

פורסם
  • מחבר

אנטולי - תודה רבה על הפירוט! מצטער על העיכוב בתגובה...

מה שאתה מתאר באמת קוסם מאוד וכיוון שמדובר על צפיה בסרט או פרק-שניים מסדרה ביום, אני לא חושב שתהיה לי בעיה עם זמני התגובה וההתעסקות.

כפי שודאי הבנת, הדילמה שלי היא בין איכות התמונה, בדגש על ניגודיות ואבחנה בפרטים בסצנות כהות לבין גודל מסך ההקרנה.

אני חושש שמקרן במחירים האלה לא יספק די ניגודיות והשאלה עד כמה ההבדל משמעותי והאם גודל שטח ההקרנה העדיף של המקרן מפצה.

• ממה שזמין בארץ - יש לך המלצה על דגם מקרן?
  • איפה אתה גר? בהחלט יתכן שאוכל לבוא להתרשם... תודה!

פורסם

בנוגע לקונטרסט, אין ספק שלמקרנים יש בעיה כלשהי בעניין הזה, אבל אני כן חושב שמקרנים מודרניים יודעים לעשות את זה לא רע בכלל. אני אומנם עם דגם לא חדש כלל, אבל אני מרוצה מאוד מהקונטרסט. יש בימינו הרבה דברים שקשורים לקונטרסט דינאמי, גם אצלי יש אופציה שמאפשרת לשנות את עוצמת התאורה on-the-fly בהתאם לתוכן המוצג באותו רגע ולכאורה לשפר את הקונטרסט. לדעתי זה עבודה בעיניים, גם מבחינים בזה וזה מפריע, וגם זה משפר את ה-contrast על הנייר, אבל בסופו של יום אתה עדיין לא יכול לשפר את הקונטרסט שיוצג על המסך בתמונה בודדת. בעניין הזה ל-DLP יש ייתרון על פני מקרני LCD בזכות הקונטרסט שהם מאפשרים להציג בתמונה בודדת ללא התעסקות עם התאורה.

בנוגע לפרטים, אני לא חושב שתהייה לך בעיה כלשהי עם מקרנים בעניין הזה.

בנושא הביקור אצלי, אני אשלח לך בפרטי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים