עבור לתוכן

2600k כל הלילה על פריים95 - כיצד?

Featured Replies

פורסם

שלום.

כחלק מבדיקות אחרונות, אני עומד הלילה להריץ את ה 2600K (שרץ כרגע על OC של 4.6 - ללא שינויים נוספים כלשהם) על פריים95.

אני הדיוט, וחדש בתחום - לתשומת לב העונים (:

השאלה היחידה שלי בבואי להריץ את המבחן היא - מי אמור לפקח על המערכת בזמן שאני יושן ???

שאלה נוספת - איך אי-יציבות באה לידי ביטוי? האם התוכנה עצמה תציג איזושהי הודעה??? או שמא אתעורר בעודי עולה באש?

תודה

פורסם

מעקב

פורסם

אם זה עובד יציב לכמה עשרות דקות או יותר, אז רוב הסיכויים במקרה של נפילה זה הודעת שגיאה בתוכנית.

לא מדובר על בדיקת יציבות למערכת לא יציבה.

אם אתה רוצה לבדוק אם יש יציבות בסיסית אז אתה בודק באופן אקטיבי.

בדיקת יציבות ממושכת עושים למערכת עם יציבות התחלתית גבוהה ולכן אין ממש ממה לחשוש.

פורסם

התוכנה תציג שגיאה..או שהמערכת תקרוס (ריסט וכו) ככה שמשהו קריטי למערכת לא יקרה בזמן שתישן ;D

פורסם
  • מחבר

תוצאות בבוקר:

P94006423.jpg

מה עלי להסיק מכך?

האם יש להגדיר את המערכת כלא יציבה?

אם כן - האם יש להעלות את המתח? או להוריד את ה OC?

קשה לי לדעת אם המערכת קרסה בעקבות הטמפרטורה (אני לא חושב אבל, כי לאחר שעה של prime, הטמפרטורה נשארה יציבה על 60), או משום סיבה אחרת.

מה דעתכם?

איך מתקדמים?

תודה

כמובן - דבר אחד ששכחתי לגמרי לשאול זה האם בכלל ביצעתי את ההמהרה בביוס כפי שצריך:

P94040925.jpg

פורסם

BSOD של 101 נגרמת מחוסר מתח Vcore.

פורסם
  • מחבר

וואו תודה רבה!!!

אם עלי להעלות את המתח של ה v core, לאיזה ערך להעלות אותו???

והאם יש צורך בשינויים נוספים בביוס?

פורסם

תשתמש בקפיצות קטנות, אי אפשר לומר לך כמה להעלות מכיוון שכלל שבב הוא ייחודי ואין דרך לדעת אילו ערכים מועדפים עליו.

פורסם

כמו שציינו..תתחיל מקפיצות קטנות..ואת הטמפ' אתה יכול לדעת גם אחרי 30 דקות של מאמץ..

ככה שאם הטמפ' לא חרגה אז..אין סיבה שהיא תחרוג גם אחרי 24 שעות :)

פורסם
  • מחבר

מצוין. אך מהן קפיצות קטנות? הערך הקטן ביותר האפשרי מעל למתח הנוכחי?

פורסם

תבדוק כמה הקפיצות אצלך בביוס אם זה 0.25 או 0.1 או 0.5, ותחליט לבד, שכן קפיצה של 0.1 או 0.25 לא צריכה להיות משמעותית..

ולכן תעלה שתי קפיצות..לעומת קפיצה אחת של 0.5 ;D

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אנסה זאת הלילה לפני שאלך לישון ואעדכן.

שאלה לידע כללי: אם אוריד את ה OC ל 4.4 - יתכן שלא אחווה חוסר יציבות? ז"א, כל המהרה היא שונה? או שבוודאות כל המהרה דורשת העלאה במתח?

תודה

פורסם

ייתכן בהחלט.

ייתכן גם שאפילו ב 4.55 המתח הנוכחי יספיק למעבד. הצלחה באוברקלוק היא עניין של ניסוי וטעיה, אין פה מדע מדוייק.

מאחר ובמצב שלך, ב 4.6 ג'יגהרץ המחשב נותן POST וטוען את מ. ההפעלה בלי קושי מיוחד ובנוסף על כך הטמפרטורות סבירות, הדבר ההגיוני לנסות מכאן הוא לתת למעבד יותר מתח (בקפיצות עדינות, כפי שכבר צויין), תוך כדי השגחה על עניין הטמפ' במאמץ.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

הבנתי!

יש לי איזשהי מניעה בלתי-מוסברת (כאמור - אני הדיוט בתחום, אז היא לא מגיעה מניסיון או מידיעה) מהעלאת המתח. אני מרגיש כאילו אני "מחלל" את המעבד :silly:

האם אני טועה בכך?

פורסם

בעבר מתח באמת היה משהו "מפחיד" שכן הייתה לך את היכולת באמת לשרוף מעבד..

כיום יש כל כך הרבה הגנות ומנגנונים שפשוט זה לא יקרה, אין לך מה לדאוג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים