עבור לתוכן

שאלות לפני שדרוג זיכרון: CL9 מול CL7 ומודול אחד מול שניים

Featured Replies

פורסם

בזמן הקרוב אני רוצה לשדרג את זיכרון המחשב שלי מ-2GB ל-4GB. חשבתי לקנות G.Skill RipJaw 1600Mhz CL9 ב-230 ₪, אך לאחר קריאה בנושא יש לי כמה שאלות על כדאיות הרכישה.

ראשית כיום יש לי זיכרונות CL7 ורציתי לדעת אם החלפה לזיכרונות של CL9 לא תפגע בהמהרה שעשיתי למעבד שלי שהוא Athlon X3 425 2.7GHz @ 3.4Ghz. שנית רציתי לדעת אם באמת כדאי ללכת על מודול אחד של 4GB במקום שניים של 2GB. שתי האפשרויות הם באותו מחיר עם אותם נתונים.

בתודה מראש לעונים.

פורסם

לא הבנתי ממש מה התצורה הנוכחית ואיך הגעת לכך ששתי האפשרויות הן באותו מחיר שהרי מודול 4GB עולה פי שניים ממודול של 2GB.

מה בכלל השימושים שלך במערכת שאתה צריך את השדרוג הזה?

לגבי האוברקלוק- אין שום קשר בין הזיכרון לאוברקלוק של המעבד. אם כתוצאה מהאוברקלוק של המעבד הזיכרון הנוכחי נמצא גם הוא באוברקלוק אז צריך לדעת מה התדר הנחוץ ולפיכך לבחור את המודול החדש שיתווסף אליו.

פורסם
  • מחבר

מפרט המחשב שלי הוא:

מעבד – AMD Athlon X3 425 @ 3.4Ghz

זיכרון – 2X1GB 1600MHZ CL7

כרטיס מסך – Asus GTX 460

ספק – SeaSonic 500W

לוח אם - Gigabyte GA-MA785GT-UD3H

המחשב משמש בעיקר למשחקים וגלישה אך גם לקצת עיצוב בתוכנות תלת מימד. אני חושב ששדרוג ל-4GB יהפוך את תגובות המערכת למהירות יותר ויפתור לי כמה בעיות. כיום במשחקים בתחילת המשחק ישנן תקיעות קלות ואחרי כמה זמן הן עוברות והמשחק פועל חלק, וכאשר אני מסיים לשחק וחוזר לחלונות המערכת מציגה הודעה שעדיף שאבטל את ממשק ה-AERO כי משאבי המערכת נמוכים.

שתי האפשרויות שחשבתי עליהן הן:

1. DDR3 1600Mhz‎ - ‏1x4GB G.Skill RipJaw Edition במחיר של 230 ש"ח

2. ‏DDR3 1600Mhz‎ - ‏2x2GB G.Skill Ripjaws X Edition Dual Channel ‎ במחיר של 235 ש"ח

כפי שניתן לראות נפח הזיכרון הוא זהה וכך גם תזמוני הזיכרונות.

ובנוגע להמהרה שעשיתי למעבד היא איננה משפיעה על הזיכרונות הם כרגע פועלים בתדר שקרוב ל-1600MHZ.

אני מקווה שהבהרתי את הנושא טוב יותר.

פורסם

אז תוסיף מודול של 2GB וזה הכל..

פורסם
  • מחבר

הוספה של מודול נוסף לא באה בחשבון כי הזיכרונות שיש לי עכשיו הם של OCZ 1.9V וכל מה שהצלחתי למצוא הם זיכרונות של עד 1.65V.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים