עבור לתוכן

האם לרכוש את הכרטיס GTX 580 מבית ASUS?

Featured Replies

פורסם

העניין הוא כזה:

לפני כ-3 שבועות קיבלתי כרטיס מסך חדש(ב"חדש" אני מתכוון ל"חדש מהניילונים") אשר הוא ה Sapphire Radeon HD 5970.

יש לציין שזה כרטיס ה ATI הראשון שלי, עד כה הייתי אוהד השייך לבית NVIDIA(הכרטיס הקודם שלי היה GTX 260).

מראש עלי לציין כי אינני מעוניין ב SLI או CrossFire כך שפתרונות מהסוג אינם רלוונטיים.

אינני מרוצה מהכרטיס הנוכחי כיוון ששמתי לב לאי יציבות ב FPS שלו לעומת הכרטיס הקודם שלי ומעבר לכך, נראה כאילו איכות הצפי ירדה.

התחלתי לשחק עם ההגדרות של הכרטיס באמצעות ה Catalyst והגעתי ל-3 תוצאות שונות(בגיימינג, נבדק על Crysis 2 ו CoD Black Ops):

1. כיוונתי את ההגדרות כך שיהיו על ה Quality הגבוה ביותר, מה שפחות או יותר הוריד את ה FPS שלי באופן די רציני.

2. כיוונתי את ההגדרות כך שיהיו על "האמצע", כלומר דגש שווה על ה Quality וה Performance, במצב כזה גם ה FPS שלי על הפנים וגם ה Quality.

3. כיוונתי את ההגדרות כך שיהיו על Full Performance, במצב כזה ה FPS שלי היה סביר אך ה Quality(סוג של granted במצב כזה) היה קטסטרופלי.

התחלתי לחקור על כרטיסי מסך אשר יכולים לתת ביצועים טובים עם איכות צפי לא רעה ונתקלתי כמובן בכרטיס ה GTX 580.

ניסיתי להבין מה יהיה ההבדל בביצועים ובאיכות הצפי בין הכרטיס הנוכחי שלי( HD 5970) לבין ה GTX 580.

ובכן לאחר שקראתי אין ספור כתבות(ואני מדבר על ביקור במעל 45 אתרים וקריאת ביקורות באותה כמות) ישנן דעות חלוקות.

בחלק גדול מהביקורות היללו את ה GTX 580 בהשוואה ל HD 5970, נאמר כי ה"איכות" שלו גבוהה יותר ושהינו יציב יותר עקב היותו כרטיס בעל ליבה אחת.

למען האמת ביקורות ודיונים אלו נראים חשודים בעיני ואף גובלים בביקורות ודיונים אשר נפתחו מלכתחילה ע"י Fanboys של NVIDIA.

מצד שני, היו לא מעט ביקורות, כתבות, דיונים ו Benchmarkings אשר הציגו ביצועים גבוהים יותר של ה HD 5970 בהשוואה ל GTX 580.

הבעיה ב Benchmarkings הללו היא שהם לא מציגים יציבות או איכות צפי אלא אך ורק FPS.

כאן אתם נכנסים לתמונה שהרי זה האתר היחיד בו הצלחתי אי פעם לקבל דעה מקצועית.

האם באמת יש טעם לרכוש את ה GTX 580? האם אכן יציג ביצועים יציבים יותר מה HD 5970?

אשמח לתשובה עניינית אשר לא נכתבת ע"י "מעריצים" של אחד הבתים(ATI/NVIDIA).

פורסם

לרכוש GTX 580 כשיש לך HD5970 זה די טיפשי לדעתי.

מבחינת ממוצע FPS נכון לדרייברים הכי עדכניים אפשר להגיד שהם שווים.

אבל HD5970 הוא בעל שתי ליבות, מה שמעניק לו את בעיית הMICRO-STUTTER שאומרת שלמרות שהממוצע גבוה, למשתמש זה מרגיש נמוך עקב חוסר עקביות; GTX580 ייתן תחושה יותר חלקה מהבחינה הזאת.

הייתה תקופה שAMD\ATI הוציאה דרייברים שבברירת מחדל נתנו תמונה קצת פחות טובה משל NVIDIA, ההבדל הוא כמובן לא כזה משמעותי וסביר להניח שהרוב המוחלט לא שם לב לזה בכלל, אבל בדרייברים האחרונים AMD הוציאה אותם כך שברירת המחדל שלהם היא איכות תמונה זהה לזה של NVIDIA מה שגרר הורדת הביצועים של כל הכרטיסים שלהם ולמעשה השווה את HD5970 לGTX580.

אלה אמורים להיות השיקולים שלך, ההחלטה היא שלך אם אתה רוצה להחליף.

פורסם

לפי מה שאני יודע הMICRO-STUTTER בולט רק שהFPS נמוך יותר מהקצב רענון של המסך, ( 60 בדרך כלל )

לא בודקים כרטיס דו ליבתי מול חד ליבתי בממוצעים, דברים שלא תומכים CF/SLI יהרסו ממוצע סופי...

כנס לאתרים כמו TPU ותעבור משחק משחק, הביצועים של ה 5970 יהיו גבוהים יותר בכל בדיקה, לא מחליפים כזה כרטיס ב 580...

אמרו שהאיכות תמונה פחות טובה אצל AMD בחלק מהאתרים, הבעיה תוקנה ב 11.2...

יש לך אחלה כרטיס, תהנה ממנו בלי לשבור את הראש יותר מידיי :)

פורסם
  • מחבר

עריכה:

הבעיה לא בדיוק תוקנה.

עשיתי בדיקה בנושא מול הכרטיס הקודם שלי(אשר באופן משמעותי חלש יותר), ה GTX 260.

יכול מאוד להיות שאני עושה משהו לא בסדר אבל הצלחתי להגיע לאותה איכות תמונה רק בעת שהגדרתי את ה HD 5970 באמצעות ה Catalyst 11.2

למצב של High Quality על חשבון ה Performance.

ה HD 5970 במצב הדיפולטיבי שלו מציג איכות תמונה ירודה מזו של ה GTX 260(בעת שגם הוא במצב הדיפולטיבי שלו).

כאמור, בכדי להגיע לרמת האיכות הרצויה אני נאלץ להגדיר את הכרטיס על High Quality אשר בא על חשבון הFPS באופן דיי משמעותי.

רוב הזמן ה FPS אכן נמוך יותר מה Refresh Rate מה שלפי דבריך אמור להביא אותי למצב בו אכן ברוב הזמן אני מרגיש את ה Micro Stutter.

כך למען האמת אני אכן מרגיש בחלק ניכר מהזמן.

חלק מחברי אמרו כי יכול להיות שאינני מנצל את הכרטיס באופן מלא בעקבות צוואר בקבוק אשר נובע מהמעבד/לוח אם אך אין זה הגיוני.

להלן המפרט שלי:

מעבד: Intel i7 2600k(הלכתי על ה i7 במקום על ה i5 כיוון שקיבלתי הנחה משמעותי אשר כמעט השוותה את המחירים, הפרש של 100 שקלים).

לוח אם: Asus P8P67 Pro

זיכרונות: 4X2GB של G.Skill 1600mhz

ספק: CM Silent Pro 700W.

כך שלדעתי אין סיכוי שהמפרט שלי הוא מה שמגביל אותי מה שגם במפרטים חלשים משלי לא אמורות להיווצר בעיות מהסוג.

האם יש משהו שאני מפספס? קיימת הגדרה כלשהי אשר לרוב אנשים לא מכירים ובעת שאשנה אותה, העניין יכול לפתור את הבעיה שלי?

פורסם

תלחץ על ברירת מחדל, את שני הראשונים ( פילטרים ) תשאיר בלי לגעת, VSYNC תנסה לשים על OFF, איכות תמונה שים על MAX, זה ממש לא אמור לגרום לביצועים שלך לרדת בצורה משמעותית...

פורסם
  • מחבר

עדכון:

אחד החברים שלי קנה מחשב חדש ויחד עמו רכש את ה ASUS GTX 580 DirectCUII.

ביקשתי ממנו לנסות את הכרטיס במחשב שלי וכך עשינו.

הגדרנו את הכרטיס על Quality Mode(פילטרינג ברמה הגבוהה ביותר, איכות טקסטורה ברמה הגבוהה ביותר וכו') והתוצאות הן:

א. איכות תמונה הרבה יותר גבוהה מזו של ה HD 5970 שלי לאחר ששיניתי את ההגדרות שלו כפי ש Lanzar המליץ לי.

ב. FPS קבוע ומאוד יציב, תנועה חלקה או במילים אחרות, פשוט תענוג לשחק כך!

המסקנה שלי היא כדלקמן:

#$%^ ATI, אני קונה את ה GTX 580, זה פשוט הבדל של שמים וארץ...

פורסם

אתה ממש מגזים לדעתי ,כנראה שלא הגדרה את הכרטיס כמו שצריך !

אין לי 5970 ,אבל ראיתי אותו בפעולה והוא מעולה :)

אז כן יש הרבה דעות חלוקות לגביו

פורסם

כנראה שהוא הגדיר את על הפילטרים על הכי גבוהה שיש אז לא פלא שתקבל 15FPS בקרייסיס

פורסם
  • מחבר

הגדרתי את הפילטרים על הרמה הגבוהה ביותר בעת שהשתמשתי ב GTX 580(וזה עדיין רץ מושלם).

בעת שהשתמשתי ב -5970, ההגדרות היו על המצב הדיפולטיבי שלהן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים