עבור לתוכן

עזרה לגבי תכנון של מסד נתונים...

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ,

אני מנסה לתכנן מסד נתונים ב MSAcess כאשר לאחר הסיום אני אגש אליו מ C בעזרת SQL.

אך הבעייה שלי היא בשלב התכנון , יש לי כמה עשרות מוצרים שאני אמור לבדוק ולייצר עבור כל אחד מהם דו"ח כאשר הדוח יהיה בן 50 שורות לערך....

הומצרים יבדקו על בסיס חצי שנתי , ההתלבטות היא איך לממש ?

האם לעשות טבלה גדולה למוצרים וטבלה חדשה עבור כל בדיקה ? דבר שיצור לי בעוד כמה שנים כמה מאות של טבלאות ?

או שיש איזה רעיון אחר ? האם בכלל כמה מאות טבלאות יעבדו בצורה טובה או שזה יהיה איטי ?

תודה...

פורסם

מסד נתונים שכל הזמן נוצרות בו טבלאות חדשות זה תכנון ממש גרוע.

מה זה בדיוק "בדיקה"? למה אתה לא יכול להסתפק בטבלה אחת של "בדיקות"?

פורסם
  • מחבר

אני בודק מכשיר מסויים כאשר יש לאותו מכשיר 44 בדיקות זהות בשינוי נתון אחד כך שכל בדיקה תהייה בעצם 44 שורות....

העניין הוא שאני יכול לבדוק את אותו מכשיר 5 פעמים בשנה אבל אני רוצה שתהייה לי היכולת להוציא לדו"ח את הנתונים של בדיקה X לדוגמא...

ע"פ מה שאתה אומר אם אני מבין נכון עדין ליצור טבלה לכל מכשיר ופשוט לשרשר בדיקות אחת אחריי השנייה ? אם כך אחריי כמה שנים יהיו בטבלה נגיד 1000 שורות זה לא יכביד ?

פורסם

נניח שיש לך "סדרה" של 44 בדיקות. כל סדרה כזו אתה יכול להריץ כמה פעמים, ואתה רוצה להיות מסוגל לייצר דו"ח שמכיל את תוצאות סדרת בדיקות כלשהי, כן?

אז פשוט תוסיף עמודה בטבלת הבדיקות שמציינת לאיזו סדרת בדיקות הבדיקה הזו שייכת. בשביל הדו"ח צריך שליפה פשוטה מאוד. אם אתה רוצה, אתה יכול גם להוסיף טבלה של "סדרות", ככה שתוכל להוסיף מידע על כל סדרה בנפרד (כגון תאריך, מבצע וכו').

1000 רשומות בטבלה זה כלום. מסדי נתונים עובדים על מיליונים של רשומות. במקרה הכי גרוע אפשר לגבות את המסד ולאפס את הנתונים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים