עבור לתוכן

אוברקלוק ל-460GTX

Featured Replies

פורסם

טוב אז ככה, מעולם לא ביצעתי אוברקלוק, קראתי פה בפורום ובעוד אתרים אחרים מדריכים וקיבלתי הבנה כללית לנושא אבל לא ממש מדויקת, יש לי כמה שאלות:

1. אחריות - הבנתי שנניח ונשרף כרטיס המסך, אי אפשר לדעת בוודאות אם זה בגלל אוברקלוק או לא, מה הכוונה? כלומר מה אמורים לעשות כביכול כדי שזה לא יראה שביצעתי אוברקלוק ואם יש בכלל מה לעשות? אשמח לשמוע על מקרים בהם מומשה האחריות למרות אוברקלוק וגם מקרים בהם לא מומשה האחריות וכמה זה שכיח.

2. העלאת מתחים - האם בהעלאת מתחים יש סבירות יותר גבוהה שישרף הכרטיס לעומת בלי, והאם אוברקלוק גבוה יחסית ללא העלאת מתח הוא מסוכן יותר מאשר אותו אוברקלוק גבוה עם העלאת מתח?

3. האוברקלוק לכרטיס - אני רוצה להעלות את הכרטיס (דרך OC GURU) למהירות CLOCK של 850-900MHz (שיידרים יעלו בהתאם ל-1800-1700) ומהירות זכרון של 1100 (4400), האם זה אפשרי ללא העלאת מתח ושוב כמה זה מסוכן?

4. כמה זה מועיל - סתם אני יתן דוגמה, נניח ואני משחק Bad Company 2 על ההגדרות הכי גבוהות ויש לי ממוצע FPS של 50, כמה יהיה לי לאחר האוברקלוק (במהירויות שציינתי)?

דגשים - לשאלות מספר 1-3 אעדיף אם מישהו מנוסה שביצע מעל 5-10 אוברקלוקים לכרטיס מסך יענה. יהיה חשוב לציין שהכרטיס הוא גרסאת SUPER OVERCLOCK של ג'יגהבייט שבא עם מהירות CLOCK של 815, שיידרים 1630 ומהירות זכרון של 1000 (4000) כסטוק מהחברה, הספק הוא HEC 550 שנותן 48A

לינק לכרטיס מסך - http://gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3613#sp

לינק לספק - http://www.hec-group.com.tw/power_supply/#tewx

לינק לביקורת מקיפה על הכרטיס - http://www.hexus.net/content/item.php?item=27185&page=10 אגב פה הם מעלים ל-900/4400 ללא העלאת מתח...

פורסם

1. לא אמורים לעשות כלום, לא ניתן לאבחן אוברקלוק כגורם לתקלה בכרטיס מסך.

2. ככל שתזרים יותר מתח לכרטיס כך יגדל הסיכוי לשרוף אותו תיאורטית, בפועל יש מנגנוני אבטחה אשר ימנעו מהכרטיס להגיע למצב שכזה. אוברקלוק ללא מתח לא יגרום לסכנה אבל כן יגרום לקריסת הדרייבר בתוך וינדוס או לBSOD אשר בשני המצבים אתה פשוט מאתחל את המחשב וכלום לא קרה.

3. כל שבב והיכולות שלו.

4. בהערכה מאוד גסה תצפה לאיזור ה10-15% תוספת ביצועים בהתאם לכמות האוברקלוק שתבצע.

פורסם
  • מחבר

2. ככל שתזרים יותר מתח לכרטיס כך יגדל הסיכוי לשרוף אותו תיאורטית, בפועל יש מנגנוני אבטחה אשר ימנעו מהכרטיס להגיע למצב שכזה. אוברקלוק ללא מתח לא יגרום לסכנה אבל כן יגרום לקריסת הדרייבר בתוך וינדוס או לBSOD אשר בשני המצבים אתה פשוט מאתחל את המחשב וכלום לא קרה.

אתה אומר שכביכול באופן תאורטי אני יכול להעלות ל-99999MHZ ושום דבר לא יקרה לכרטיס / מערכת חוץ מאתחול מחדש?

אגב העלתי ל900\1800\4400, ב-3DMark Vantage הוא נותן תוצאה של 17358 לכרטיס (20121 למערכת) לעומת משהו בסביבות ה-15600 (18500) בעבר וב-3DMark 11 הוא נותן תוצאה של 4011 לעומת משהו בסביבות ה-3600 בעבר, שיפור יפה בערך של 10-15 אחוז כמו שאמרת...

אתם חושבים שיש מקום לעוד ללא העלאת מתח?

אגב נהייתי פרנואיד לגבי הנקודות הלבנות שאמורות לצוץ במידה והאוברקלוק יוצר עומס, זה אמור ממש לזעוק מהמסך? או פה ושם כל דקה שתיים איזה נקודונת?

פורסם

נכון..בפועל אם לא תעלה לו את המתח באופן מוגזם, ותתעקש לעבוד איתו בצורה לא יציבה..אין סיבה שהוא ימות מOC..

לגבי התוצאה בדקת יציבות ?

והארטיפקטים לא תמיד באם ידי ביטוי בנקודות, אלו הפרקעות בגרפיקה, זה יכול להיות החל מפסים על המסך ועד לכל מיני הפרעות של נקודות, דמויות חתוכות וכו.

שאתה תראה את זה אתה תדע..זה לא בדיוק משהו טיבעי שיברח מהעין שלך ;D

פורסם
  • מחבר

הרצתי 5 לופים של 3dmark vantage \ 3dmark 11, ב-900\1100 שמתי לב שצצות נקודות מוזרות בצבעים כחול וירוק לפעמים אז הורדתי ל885\1085 ואז כבר לא היה את ההפרעות האלו. בקיצור החלטתי שהכי נכון זה לשים על 880\1080 בלי העלאת מתח כדי להוריד עוד קצת בשביל מקדם בטחון.

כשצצות הנקודת זה לא בריא לכרטיס? נניח אם זה יתחיל לקרות לי גם ב-880\1080... או שזה סתם אי יציבות שלא מזיקה ולא מועילה?

ואם אני כן ירצה להעלות מתח, מה הוא הטווח הבטוח? ממה אני אמור להיזהר, מטמפרטורה? או שאולי בכלל עדיף לי שלא לעשות את זה כי בתכלס הכי גבוה שזה יהיה זה 950/1200 ולא נראה לי שזה יהווה שינוי משמעותי והבנתי שזה מקצר משמעותית את חיי הכרטיס, במיוחד לאור העובדה שאני מתחיל להרגיש חזיר FPS ששום דבר לא מספיק לו, 20K ב-VANTAGE זה באמת כבר מעל ומעבר לציפיות מ-460... :)

פורסם

כן אלו ארטיפקטים זה אומר שהOC מוגזם..אם הורדת והכל תקין אז מצאת את הגבול :)

לגבי המתח ולכמה הגיעו..חיפוש יענה לך על השאלה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים