עבור לתוכן

5850 או 6850 - לרזולוציה 1600X900.

Featured Replies

פורסם

אני מחפש כרגע מחליף ל5750 שלי שאולם מציג ביצועים יפים ברוב המשחקים, אך גורם לי להתפשר בהרבה הגדרות במשחקים חדשים וכבדים.

רזולוציית המסך שלי היא 1600X900 כאשר 90% מהזמן אני משחק עליו, אך ישנה גם טלויזיה FHD שלפעמים אני משתמש בה גם לצורך המשחקים.

אני מחפש כרגע כרטיס מסך חדש עד 900 ש"ח שיתן לי מקסימום ביצועים ב-1600X900 ללא פשרות וגם יתמוך בFHD בעת הצורך. OC זה בהחלט מה שמעניין אותי וחשוב שהכרטיס יאפשר לי למתוח אותו עוד בעת שיהיה בכך צורך.

ההתלבטות שלי היא בין שני כרטיסים:

GIGABYTE‎ - ‏HD 5850 1GB GDDR5

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=9942

GIGABYTE‎ - ‏HD 6850 1GB

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=11226

כאשר הראשון זוהי הגרסה הקצת מומהרת של 5850 הרגיל, והשני סתם עוד גרסה רגילה של 6850 עם קירור יפה (ויעיל) שאין לי בעיה לשלם עליו קצת יותר.

המפרט המעודכן שלי רשום בצד, כאשר שימו לב שהמעבד רץ על 3.8GHZ כל הזמן.

אשמח לקבל דעות נוספות, תודה רבה והמשך ערב מצויין :smile1:

פורסם

לא מזמן עשיתי CF ל6850 וקיבלתי באזור ה720 בHEAVEN, כרטיס אחד כזה מקבל באזור ה450 שזה אומר שהניצול של הכרטיסים האלה ביחד הוא בערך 60% יותר בCF, שזה די מביך לעומת הCF שעשיתי ל5770 שלי שאיתו קיבלתי 95% תוספת - מ250 ל492. ככה שפוטנציאל של ה6850 הוא די נמוך בעתיד, אבל אני בטוח שאפשר להגיע איתו לתוספת של 80% אם עושים קצת OC לכרטיס. אגב 500 בHEAVEN זה מכובד ביותר.

את ה5850 אני לא כל כך מכיר אז אני לא אגיד עליו שום דבר

פורסם

לא מזמן עשיתי CF ל6850 וקיבלתי באזור ה720 בHEAVEN, כרטיס אחד כזה מקבל באזור ה450 שזה אומר שהניצול של הכרטיסים האלה ביחד הוא בערך 60% יותר בCF, שזה די מביך לעומת הCF שעשיתי ל5770 שלי שאיתו קיבלתי 95% תוספת - מ250 ל492. ככה שפוטנציאל של ה6850 הוא די נמוך בעתיד, אבל אני בטוח שאפשר להגיע איתו לתוספת של 80% אם עושים קצת OC לכרטיס. אגב 500 בHEAVEN זה מכובד ביותר.

את ה5850 אני לא כל כך מכיר אז אני לא אגיד עליו שום דבר

על מה אתה מדבר? קודם כל הכרטיסים האלו מקבלים בסביבות ה~1400 ב-heaven.

שנית, הניצול שלהם קרוב למושלם ולעיתים קרובות אף מגיע ל100%, ובממוצע נע בסביבות ה90%.

5770 וכך גם כל סדרת ה-5XXX מגיעה לניצול ממוצע של ~75% כך שאני באמת לא מבין את התוצאות שקיבלת.

לפותח האשכול - לך על הכרטיס הזול מבין השניים, אני משאר שזהו ה-6850, שניהם יעשו עבודה מעולה ברזו' הזו.

פורסם

1400 ב HEAVEN? עם DIRECTX 11?

ילד, אני מדבר עם נסיון כי אני עובד עם הכרטיסים האלה, אני לא אומר סתם דברים ששמעתי ממישהו פעם.

אם אני אריץ את הGT8800 שלי על 640X480 הוא גם יקבל 1400 בHEAVEN :kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

מהסתכלות על התמונות של הכרטיסים חשבתי על בעיה נוספת - אורך הכרטיס.

אם תציצו שניה על התמונה של לוח אם:

2767.jpg

ניתן לראות בבירור שכרטיס ארוך מידיי יחסום לגמרי את כל הכניסות הSATA. מישהו יכול להגיד בוודאות מהו אורך של כל אחד מהכרטיסים הנ"ל? אני לא מצליח למצוא שום מידע באתר של gigabyte.

פורסם

1400 ב HEAVEN? עם DIRECTX 11?

ילד, אני מדבר עם נסיון כי אני עובד עם הכרטיסים האלה, אני לא אומר סתם דברים ששמעתי ממישהו פעם.

אם אני אריץ את הGT8800 שלי על 640X480 הוא גם יקבל 1400 בHEAVEN :kopfpatsch:

ילד? תתנשא במקום אחר, לא פה.

שנית, תעשה שיעורי בית לפני שאתה בכלל טורח להציג את עצמך כבעל נסיון.

http://www.tweaktown.com/articles/3678/his_radeon_hd_6850_1gb_video_card_in_crossfire_w_960_shaders_overclocked/index3.html

האורך של ה-HIS 6850 הוא 12.6 ס"מ לא כולל חיבורי ה-PCI. כרטיס יחסית קטן.

פורסם

עכשיו תגיד לי מה ההבדל?

בין מה שקראת בפורום לבין מה שראית בעניים שלך?

sapphire 6870

Unigine

Heaven Benchmark v2.1

FPS:

17.2

Scores:

433

Min FPS:

8.4

Max FPS:

39.7

Hardware

Binary:

Windows 32bit Visual C++ 1500 Release May 21 2010

Operating system:

Windows 7 (build 7600) 64bit

CPU model:

Intel® Core i5-2500K CPU @ 3.30GHz

CPU flags:

3300MHz MMX SSE SSE2 SSE3 SSSE3 SSE41 SSE42 HTT

GPU model:

Radeon HD 6800 Series 8.782.0.0 1024Mb

Settings

Render:

direct3d11

Mode:

1920x1080 8xAA fullscreen

Shaders:

high

Textures:

high

Filter:

trilinear

Anisotropy:

16x

Occlusion:

enabled

Refraction:

enabled

Volumetric:

enabled

Replication: disabled

Tessellation:

extreme

Unigine Corp. © 2005-2010

אבל כן, עשיתי טעות אחת והיא:

6850 אחד מקבל באיזור ה350 ובCF מקבל 720 שזה 100% פלוס,

אגב, אני רואה שיש לך CF של 6850, אז עזוב מה אני אומר לך, תוריד HEAVEN, תעלה את כל ההגדרות עד הסוף, ואז תראה בעצמך.

פורסם
  • מחבר

חברה, אני צריך לדעת אם אני יכול לשים את הכרטיסים הנ"ל על הלוח אם שלי.

מישהו כבר נתקל בבעיה דומה ויכול לענות בוודאות? :nixweiss:

פורסם

לא מבין מה הבעיה

הספק חזק מספיק ?

הלוח תומך <?

תקנה חביבי אין לך למה לחכות

abu

yossi77

מה אתם רבים פה ?

ה 6950 שלי מוציא 1440 אם זה משנה משהוא :cool2:

פורסם
  • מחבר

אם היית מקדיש קצת יותר זמן וקורה את ההודעות שלי היית מבין למה אני לא קונה את הכרטיס עכשיו.

בכל מקרה לא מצאתי בינתיים בשום מקום נתונים על אורך הכרטיסים, שלחתי גם מכתב לGIGABYTE עם שאלות אלה. בינתיים ללא תשובה :-\

פורסם

פותח הדיון, בקשר לכרטיסים האתי ממליץ לך לקחת את הכרטיס הבא http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1776 שעדיף על 2 הכרטיסים לבחירה שלך, בקשר לאורך הכרטיס אז כן הוא יחסום לך את הסלוט PCI ואת 2 כניסות הSATA הקרובות עליו, מה שישאיר לך 2 כניסות אחרונות שלדעתי זה מספיק.

פורסם
  • מחבר

אתה טועה, כרטיס 5850 ככל הנראה יחסום לי את כל יציאות הSATA

כרגע קיבלתי תשובה מג'יגבייט בעניין תאימות הכרטיסים. הם לא ענו לי אומנם אם זה יתאים בוודאות או לא, אך לפחות טרחו להגיד לי את האורך:

Thank you for your kindly mail and inquiry. About the issue you mentioned, here is the graphics cards dimension for your reference.

GV-R685OC-1GD, H=38,L=230,W=126 mm

GV-R585OC-1GD, H=38,L=270,W=126 mm

We suggest you to measure the space before purchasing..

כאשר מידות לוח אם (מאתר ג'יגבייט): Micro ATX Form Factor; 24.3cm x 24.3cm

אלה הם נתונים יבשים, עכשיו אני אפרק את המחשב למדוד את האיזור.

פורסם

אתה זה שטועה, אפילו HD5970 יחסום רק את 2 הכניסות הראשונות ויישארו לך עוד 2 נוספות, ובכללי רק שתדע קיים חיבור SATA שוכב שתוכל גם לחבר את חיבורי הSATA שהכרטיס חסם.

פורסם

אני מאמין ששני הכניסות הכי תחתונות על הלוח אם שלך ישארו פנויים

ככה או ככה הכניסות האלה מאוד גמושות וניתן "לעקם " אותם טיפה בלי לגרום נזק ללוח אם

במידה ולא מתאים ... יש כרטיס הרכבה שנותנים עוד חיבורי SATA או שתקנה לוח חדש אבל אז השידרוג כבר לא משתלם

הסתכלתי על התמונה שלך שוב ותיראה

אין שום כרטיס בשוק שעבה ככה שהוא תופס מקום של שני חריצי הרכבה

בעצם כול הכרטיסים כמעט תופסים שני חריצי הרכבה ...

כפי שאתה יכול לראות בעצמך על התמונה ששלחת

החריץ הלבן (אחרי החריץ הכחול של הכרטיס מסך) נמצה מעלה שני החריצים האחרונים של ה SATA אצלך

ככה שהכרטיס מסך לא יתפוס לך את שניהם וישארו לך שני SATA .....

עכשיו לך תקנה כבר .........

פורסם
  • מחבר

אחרי שפרקתי את המחשב יצאתי מבולבל עוד יותר. אבל אכן לא חשבתי על זה שהיציאות קצת גמישות, אולי יהיה אפשרי להכניס בכל זאת עם קצת כוח במידה והSATA יחסמו.

בכל מקרה אני אקח עוד יום יומיים להחליט איזה כרטיס לרכוש (אולי עד אז המחירים קצת ירדו :silly:).

אשמח להמלצות\דעות נוספות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים