עבור לתוכן

החלת משחה טרמית - לחדש גם אם ה HS הוצא רק לרגע?

Featured Replies

פורסם

שלום.

החלתי משחה טרמית חדשה. אבל בלית ברירה, הייתי חייב לנתק את ה HS מהמעבד.

האם במקרה כזה יש להחיל מחדש משחה טרמית? או שלהחזיר בחזרה זה בסדר?

תודה

פורסם

תלוי כמה זמן עבר מאז ששמת את המשחה ובאיזה סוג משחה מדובר. אם מדובר באחת המשחות ה"כסופות", כמו ארקטיק סילבר, אפשר בלי בעיה "למחזר" את המשחה הישנה גם אחרי שנים. המשחות ה"לבנות", לעומת זאת, נוטות להתמצק ולהתקשות אחרי זמן מסויים. במצב הזה, הסרת הHS והחזרתו יפגמו במגע בינו לבין המעבד, והייתי מציע להחליף את המשחה (רק אם היא התמצקה כבר).

פורסם

אם המשחה חדשה, אין צורך להחליף אותה במידה והקירור הוצא לרגע.

ד"א, כנראה שמישהו בלבל אותך, אבל אומרים * "החלפת, החלפתי, להחליף או רעננתי, רענון, לרענן" כשמדובר במשחה טרמית * :)

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות!

לעזאזל כמה משחה ביזבתי בחושבי שיש להחליף כל פעם מחדש :nixweiss:

:kopfpatsch:

פורסם

תודה על התשובות!

לעזאזל כמה משחה ביזבתי בחושבי שיש להחליף כל פעם מחדש :nixweiss:

:kopfpatsch:

כמובן שזה עדיף במידה ויש לך כמות מטורפת של משחה שאתה לא צריך, לא אמרתי שזה לא טוב.

אבל לא מחייב.

פורסם

פותח התרד מעבר לרענון המחשה, האפקט של מריחת משחה מחדש בכל פירוק היא העובדה שלא יווצרו בועות אוויר בין הקירור למעבד עצמו..

גם שאתה מסיר את הקירור..אתה חייב לפחות "לסדר" את המשחה הקיימת..

פורסם

מחזק את מה שעידן הסביר, עיקר הפעולה של מריחת המשחה מחדש היא אופן הפיזור של המשחה... כאשר אתה לא מחדש את המשחה יכול להיווצר מצב שבו אזורים מסויימים לא מקבלים משחה כפי שצריך להיות.

פורסם

פותח התרד מעבר לרענון המחשה, האפקט של מריחת משחה מחדש בכל פירוק היא העובדה שלא יווצרו בועות אוויר בין הקירור למעבד עצמו..

גם שאתה מסיר את הקירור..אתה חייב לפחות "לסדר" את המשחה הקיימת..

לא בהכרח... הרי גוף הקירור מורכב על המעבד בלחץ, שכבר ידאג לפזר את המשחה, אם היא נוזלית מספיק, על פני שטח המגע ובאופן אחיד למדי. בקירורים המקוריים של אינטל, למשל, המשחה לא מגיעה מרוחה באופן אחיד אלא בשלושה פסים - ומעולם לא היתה לי בעיה כשפשוט הרכבתי את הקרור מבלי לטרוח קודם לפזר את המשחה באופן ידני.

פורסם

אני לא מדבר על פיזור ראשוני, בגופי קירור מקורים ועוד כמה גופי קירור אכן מגיעים פסים שבעזרת לחץ מכסים את כלל האזור.

אבל ברגע שאתה מסיר את הקירור, אותו "לחץ" ופיזור הולכים לאיבוד, ולכן כדי לסדר את העסק שוב, על מנת לגרום לכיסוי מלא בלי בועות אוויר.

פורסם

אבל ברגע שאתה מסיר את הקירור, אותו "לחץ" ופיזור הולכים לאיבוד, ולכן כדי לסדר את העסק שוב, על מנת לגרום לכיסוי מלא בלי בועות אוויר.

וברגע שמרכיבים מחדש, הלחץ חוזר והמשחה מתפזרת שוב. תחשוב רגע כמה כוח צריך להפעיל כדי לנעול גוף קירור במקומו... אתה חושב שבמצב הזה יכולות להשאר בועות אויר בין במעבד לקירור?

פורסם

בועות אוויר לא..אבל חוסר משחה באזורים מסוים בהחלט כן..

פורסם

אבל אם נניח שלא היה חוסר כללי במשחה לפני הפירוק, וההרכבה כוללת את אותו מעבד ואותו קירור שפורקו מבלי להסיר את המשחה מאף אחד מהם, הרי שגם אחרי ההרכבה יש לך אותה כמות מספקת של משחה שהיתה לך לפני הפרוק... ולכן לא יכול להיות חוסר משחה באזור מסויים מבלי שיהיה עודף משחה באזור אחר - עודף שלא יכול להשאר אחרי הלחיצה בהרכבה מחדש.

בשורה התחתונה, יצא לי להרכיב ולפרק מספיק מחשבים בחיי, לרבות תיקונים (שדרשו את פירוק גוף הקירור) במחשבי P4 של חברים ואפילו P3 אחד שעדיין חי ומתפקד, וזאת למרות שהמשחה לא הוחלפה ולא "פוזרה מחדש" באופן ידני מאז הרכבתו הראשונית של המחשב אי שם לפני כעשור.

פורסם

אבל אם נניח שלא היה חוסר כללי במשחה לפני הפירוק, וההרכבה כוללת את אותו מעבד ואותו קירור שפורקו מבלי להסיר את המשחה מאף אחד מהם, הרי שגם אחרי ההרכבה יש לך אותה כמות מספקת של משחה שהיתה לך לפני הפרוק... ולכן לא יכול להיות חוסר משחה באזור מסויים מבלי שיהיה עודף משחה באזור אחר - עודף שלא יכול להשאר אחרי הלחיצה בהרכבה מחדש.

בשורה התחתונה, יצא לי להרכיב ולפרק מספיק מחשבים בחיי, לרבות תיקונים (שדרשו את פירוק גוף הקירור) במחשבי P4 של חברים ואפילו P3 אחד שעדיין חי ומתפקד, וזאת למרות שהמשחה לא הוחלפה ולא "פוזרה מחדש" באופן ידני מאז הרכבתו הראשונית של המחשב אי שם לפני כעשור.

זה עדיין לא אומר שזה נכון ובריא לעשות את זה.

פורסם

אף אחד לא אמר שזה לא אפשרי, פשוט עדיף שלא, בסה"כ אנחנו מציעים דברים, החלטה של כל אחד לעשות מה שנראה לו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים