עבור לתוכן

קירור חיצוני למחשב בתוך מזנון

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב HTPC והוא מותקן בתוך מזנון בסלון. מקדימה של התא של המחשב יש דלת זכוכית ובדופן האחורי יש מספר חורים כ-6 סמ'

כשהדלת הזכוכית סגורה - המחשב מתחמם מאוד, לכן חשבתי להתקין מאוורר על הדופן האחורי כדי שיוציא את החום.

מקתע הזה אין לי לא ניסון ולא ידע. חשבתי לחבר את המאוורר הנוסף לחיבור מתאים בלוח אם כדי שישלוט במהירות שלו וכד'.

אשמח לקבל המלצות לגבי איך לעשות את זה וכן לגבי חלקים. מכיוון שמדובר במחשב בסלון - אעדיף פיתרון שקט ככל האפשר.

פורסם

על מנת שהמאוורר שאתה מתכוון לשים בפתחי האוורור מאחורה יהיה יעיל, אתה צריך "מקור כניסה", משהו שישאיר פתח

מקדימה. אולי איזה גומי שדלת הזכוכית תיסגר עליו ולא תאטום את הארון.

לגבי המאוורר, אני לא חושב שיש צורך בבקר מאווררים, יש מאווררים מאוד שקטים ובטח שבתוך ארון.

כנראה הלוח האחורי של המזנון עשוי מעץ דחוס דק ולכן לא תהיה בעיה להתקין מאוורר עם כמה ברגים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה

הדלת לא הרמטית - אז אני מקווה שלא תהיה בעיה עם זרימת אוויר.

איפו אני יכול לקנות את המאוורר? כל חנות מחשבים? לבקש דגם / גודל / הספק ספציפי?

מחיפוש בגוגל ראיתי שקיימים מאווררים USB. הם די יקרים - כ-$20 אבל כנראה נוח לנתק אותם אם אני רוצה להוציא את המחשב החוצה.

פורסם

שיקול שלך. מאוורר פנימי נורמאלי עולה בערך 50 ש"ח

פורסם

פותח התרד איך אתה יודע שהוא "מתחמם מאוד" ? בדקת טמפ'? איזה מערכת זו ?

איזה מארז בדיוק (אם יש אחד) ומה הקירור ?

פורסם
  • מחבר

מארז Enermax Laguna - אני פשות שומע רעש מאוורר הפנימי שלו עולה בצוה ניכרת

פורסם

זה לאו דווקא חיווי לטמפרטורה

יכול להיות שזה גם לכלוך על המאוורר - נקה ושמן.

בדיקת טמפרטורה מבצעים עם כלים יעודיים ולא עפ"י שמיעה

כל טוב,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

אבל המחשב עובד יפה ושקט מאד כאשר אני פותח את הדלת. הבעיה שלי שאני רוצה לסגור את הדלת

פורסם

עדיין לא אינדיקציה מספקת - בדוק בעזרת כלים מתאימים.

פורסם

פותח התרד פתח את הדלת ותראה מאיפה מגיע הרעש..אחרי זה תדע לאן לפנות..

פורסם

בצידי המזנון יש לך מקום או רק בחלק האחורי?

אני אישית היתי עושה חור בכל צד ושם 2 מאווררים אחד מכניס אוויר והשני מוציא מאווררים די גדולים 120מ"מ

היתי לוקח אפילו יותר גדולים תלוי במה שיש בחנות לדעתי זה יכול להוסיף גם קצת יופי אים העבודה בגדר מקצועית.

לגבי החורים יש כוסות קידוח שזה יהיה חור עגול ולא עים דרמל או משהו כזה חח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים