עבור לתוכן

האם עדיף לא לשים כרטיס זכרון בטלפון סלולרי, מבחינת זמן סוללה?

Featured Replies

פורסם

שלום

נגיד ויש ברשותכם טלפון סלולרי(רגיל, או חכם) שמקבל כרטיס זכרון, למשל microSD.

בואו נניח לצורך העניין, שאתם לא חייבים לשים בו כרטיס זכרון(אין לכם צורך קריטי שממש דורש את זה),

אבל, לא יזיק שיהיה. במיוחד עם המחירים של 8GB היום למשל, שעולה 60שח

(http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=677578)

כלומר התוספת של הכרטיס זכרון היא Nice to Have.

השאלה היא:

האם הסוללה תחזיק יותר בין טעינה לטעינה כשאין כרטיס זכרון לעומת כשיש?

(כלומר זו סיבה טובה לא לשים כרטיס, אם אין באמת צורך רציני עבורו)

פורסם

אני לא חושב שתהיה צריכת חשמל שונה, אם כן היא תהיה זניחה.

(א) כרטיסי הזיכרון האלו לא דורשים הרבה חשמל (ב) אם אתה לא ניגש לזיכרון, למה שיבזבז חשמל?

בכל מקרה, לא סיבה לא לשים.

פורסם

האם הסוללה תחזיק יותר בין טעינה לטעינה כשאין כרטיס זכרון לעומת כשיש?

לא

פורסם
  • מחבר

(א) כרטיסי הזיכרון האלו לא דורשים הרבה חשמל (ב) אם אתה לא ניגש לזיכרון, למה שיבזבז חשמל?

אני שואל את זה, כי לפני כמה שנים, עם הטלפון החכם מהדגם הישן שלי, היה כתוב באיזהשהו מקום שאם אין ממש צורך בכרטיס זכרון, אז עדיף לא לשים, מבחינת זמן סוללה.

יש בזה קצת הגיון.

זה כמו "עוד Device" שמחובר למכשיר..

כאשר המכשיר שלנו פועל על סוללה, ולא על מתח מהקיר, כמו מחשב בייתי, שם לא אכפת לנו לחבר עוד ועוד..

(למעט החשבון חשמל..)

פורסם

אני אחזור:

החשמל שהוא צורך צניח לחלוטין

אם אתה לא משתמש- המערכת לא ניגשת ולא מבזבזת חשמל (אולי למעט בעת הפעלת המכשיר)

פורסם
  • מחבר

האמת שלא היה צריך לחזור, הבנתי את התשובה שלך עוד קודם.

הסיבה שבכל זאת הסברתי את החשש שלי, היא עקב שני דברים.

1) שים לב מה כתבת:

אני לא חושב שתהיה צריכת חשמל שונה, אם כן היא תהיה זניחה.

אתה לא חושב, אבל אולי כן יש?

אני מחפש מישהו פריק של זה שממש בדק, או שנתקל פעם באיזה כתבה באיזה אתר שבדקה את זה והראתה ממש הבדל..

וגם כמה ההבדל..

נגיד 15% זמן סוללה, מבחינתי זה המוןןןןן ולא משתלם לשים כרטיס, אלא אם כן ממש חייבים.

(סתם זרקתי מספר..)

2)

כמו כן, מה שקראתי לגבי טלפון חכם ישן, שהם ממש כתבו שם שאם לא צריך, אז חבל לשים כרטיס סתם.

או בקיצור, אשמח לשמוע עוד תשובות, במיוחד אם מישהו בדק או נתקל במידע בדוק ולא רק דעה.

ובכל מקרה תודה שי על התשובה..

פורסם

לא חושב שמישהו בדק כי זה פשוט לא רלוונטי. אני בטוח שצריכת ה"חשמל" שונה וגבוהה יותר כאשר יש כ.זיכרון, אבל זה כ"כ לא רלוונטי כי אנשים צריכים כ.זיכרון ולכן משתמשים בו. דבר שני, גם אם אתה לא צריך ואתה בכל זאת מחליט לרכוש ולהשתמש באחד כזה - הפסדת חצי שעה בזמן ההמתנה של המכשיר, אז?

פורסם

תשתדל גם לא ללחוץ על כפתורים סתם ולא להדליק את המסך כדי לראות את השעה או התאריך,

זה עלול לקצר את הזמן בין טעינות - וחבל.

נ"ב

אולי בעצם עדיף גם לוותר על שיחות, כי תקשורת סלולרית כבר ממש טוחנת את הסלולה, וזה ממש ממש חבל.

פורסם

צריכת חשמל של כרטיס זכרון כאשר אין בו שימוש אמורה להיות היא צריכה זניחה, לפחות בכל טלפון באיכות סבירה.

בטלפון מאיכות סבירה כל מעגל חשמלי מתנתק אוטומטית לאחר כמה עשרות שניות שלא נעשה בו שימוש

(אלא אם כן יש אופציה שסומנה על ידי המשתמש להשאיר את המעגל לא מנותק).

פורסם
  • מחבר

צריכת חשמל של כרטיס זכרון כאשר אין בו שימוש אמורה להיות היא צריכה זניחה, לפחות בכל טלפון באיכות סבירה.

בטלפון מאיכות סבירה כל מעגל חשמלי מתנתק אוטומטית לאחר כמה עשרות שניות שלא נעשה בו שימוש

(אלא אם כן יש אופציה שסומנה על ידי המשתמש להשאיר את המעגל לא מנותק).

אוקיי אחלה

תודה

עכשיו משהו אחר

אם נגיד יש לי קובץ מסוים, ואני יכול לאחסן אותו בזכרון הפנימי של המכשיר, או על הכרטיס זכרון,

והקובץ הזה הוא קובץ שנקרא/נכתב הרבה...

אז כאן מן הסתם יהיה הבדל בצריכה אם הוא על הכרטיס נכון? כלומר עדיף מאד לא לשים אותו על הכרטיס(כל עוד הוא נכנס בזכרון של המכשיר)?

פורסם

אם נגיד יש לי קובץ מסוים, ואני יכול לאחסן אותו בזכרון הפנימי של המכשיר, או על הכרטיס זכרון,

והקובץ הזה הוא קובץ שנקרא/נכתב הרבה...

:facepalm:

:lol:

אתה אמיתי?

כשהייתי צריך זמן סוללה ארוך למכשיר פשוט הלכתי עם סוללה נוספת, ולא שרפתי תאים במוח על לחשוב להאריך זמן סוללה.

נ.ב עם כבר מדברים על זה... אז תלך במקומות שיש קליטה טובה אחרת המכשיר מתחיל לעלות את עוצמת השידור(מקצר סוללה) :lol:.

פורסם
  • מחבר

;)

דרך אגב

אם אתה כבר מזכיר את השידור הסלולרי,

אז הרבה יותר משפיע, להשתמש ב-SIM דור שני במקום ב-SIM דור שלישי.

אם אתה לא מנהל שיחות וידאו של דור 3, ואין לך צורך בגלישה במהירות גבוהה מאד של דור 3,

אז שימוש ב-SIM של דור 2, יכול לתת זמן סוללה ארוך יותר, ולהפחית את המצבים שאתה נתקע בחוץ עם טלפון שאומר לך שהסוללה נגמרה..

פורסם

זה לא קשור לכרטיס SIM, אלא לזה שאתה משתמש בדור שני. אתה יכול לשים כרטיס SIM דור 3, ולהשתמש בדור 2, ואז זה אותו דבר

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון ע"י שינוי בהגדרות?

כל(או רוב) הטלפונים שהם דור 3 נותנים לך setting כזה שאתה יכול לשחק איתו?

אם כך זה מגניבבב

אז אפשר כן לקחת SIM דור 3, להשתמש איתו רוב הזמן במצב של דור 2,

ורק פעם בשנה כשצריך 3 אז לשנות את זה..

בהחלט שימושי :):)

תודה

ועכשיו נחזור לשאלת הכרטיס..

יש בה הגיון, כי הרי אני זוכר לפני כמה זמן, אנשים פה לקחו טלפון WinMo, והתקינו עליו Android,

והם היו דואגים לציין האם זה על ה"NAND" או על כרטיס זכרון..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים