עבור לתוכן

משחקים ראשונים עם סנדי (: תמונות ושאלות

Featured Replies

פורסם

אוקיי.

אז לפני כמה ימים שאלתי על המהרה. לצערי לא מצאתי המון מידע לגבי ה 2600K.

היום החלטתי להיות אמיץ, והרשתי לעצמי להיכנס לביוס. שיניתי רק את המכפלה ל 46. כך שמהירות המעבד עמדה על 4.6GHZ.

מעבר לכך - אין לי מושג עוד מה ואיך עושים. אז לא נגעתי בשום דבר אחר.

שמרתי לביוס.

כאשר ווינדוס עלה, הפעלתי את CPU-Z, את Prime95 - וננתי ל Prime95 לרוץ במשך 5 דקות.

הנה תמונת מצב לאחר 5 דקות. בשלב זה החלטתי לעצור את המבחן - כי לא היה ברור לי אם מותר או אסור להגיע לטמפרטורות שכאלה:

אוקיי - אז לשאלות:

1. האם עלי לעשות שינויים נוספים בביוס? משהו לגבי הזכרון?

זכרו - אני חדש לגמרי בתחום.

2. האם עלי להשתמש בקירור טוב יותר (כרגע אני עם Corsair A50 - חד מאווררי)?

3. מתי המערכת נחשבת לבטוחה ויציבה? מצד אחד הבנתי שצריך לתת ל Prime95 לרוץ במשך 8 שעות (או יותר?), אבל מצד שני - כיצד אוכל להשאיר את המערכת רצה כאשר לאחר 5 דקות בלבד, הטמפרטורות נושקות ל 80 מעלות?

אשמח לשמוע את דעתכם

תודה מראש

https://picasaweb.google.com/lh/photo/MmDjRfQ48cNEtYN_GxnsCyMw5X7ZbbdDLYD-_SOYAPA?feat=directlink

https://picasaweb.google.com/lh/photo/4OOOd3JOqz8Oad6GHWDNNCMw5X7ZbbdDLYD-_SOYAPA?feat=directlink

https://picasaweb.google.com/lh/photo/Aq9K35yIfHgk_4C0CoEZ4SMw5X7ZbbdDLYD-_SOYAPA?feat=directlink

4.6%20Ghz%20OC%20-%20Prime95%20-%2078%20Deg%20After%205%20Minutes%20-%20Corsair%20A50.jpg

4.6GHz%20OC%20-%20Cinebench%20-%20CPU%208.93%20and%2068.88fps%20%28WOW%29.jpg

פורסם
  • מחבר

מממ... מישהו?

::)

פורסם

היה עוזר אם היית מגדיל את הRealTemp לדסקטופ, לפי מה שראיתי הטמפ' המקסימלי שלך הוא 78 מעלות לאחר 5 דקות, זה מאוד לא מומלץ.... כנראה שאחרי עוד חצי שעה כבר היה מתווסף עוד 5 מעלות בכיף והיית חורג מהטמפ' המקסימלי המותר למעבדים האלה.

בכל מקרה לדעתי הH50 שלך לא יושב על המעבד כמו שצריך, אחרי שביצעת את התנועה הסיבובית הידקת את הברגים?

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה.

כן - אכן 78 מעלות.

לגבי ה Corsair - זה ה A50, לא ה H50.

ולגביו, הידקתי את הברגים - אבל איזה תנועה סיבובית? :silly:

פורסם

טעות שלי הייתי בטוח שראיתי H50 לכן אמרתי תנועה סיבובית (דרך ההתקנה של הH50).

בכל מקרה, המאורר מחובר עם PWM? (ז"א אם יש למאוורר חיבור של 4 פינים והוא נכנס לחיבור של 4 פינים בלוח אם).

פורסם
  • מחבר

המאוור של ה A50 מחובר לחיבור על הלוח אם שעליו רשום CPU Fan.

לא טוב?

פורסם

לא הבנת את השאלה שלי, רציתי לדעת אם יש חיבור PWM למאורר אבל עכשיו עשיתי חיפוש וראיתי שלא.

בכל מקרה, תוריד את המכפלה ואת המתח עד שתגיע לטמפ' מקסימלי של 75 מעלות, עדיף להישאר בטווח הזה... ממה שראיתי בביקורות זה די הגיוני שהקירור הזה לא יצליח להחזיק את האוברקלוק שביצעת.

פורסם
  • מחבר

תודה.

1. לידע כללי - מה זה חיבור PWM ?

2. לא העלתי את המתח. רק את המכפלה.

3. הזמנתי קירור משופר שצריך להגיע מחר (XIgmatek Aegir) - הוא יהיה יעיל יותר, לא?

פורסם

1. חיבור המאפשר ללוח האם לשלוט על מהירות דרך הBIOS או דרך תוכנת ניטור כמו SpeedFan.

2. נסה לשחק איתו קצת ידנית, קח את הערך שרשום לך בCPU-Z ותנסה להוריד כל עוד זה יציב זה יעזור לך מאוד בטמפ'.

3. אני בטוח שעם הXigmatek תגיע יותר רחוק, בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם

אני שמח לראות שלקחת את זה צעד קדימה..ומקריאה וכו עברת לפעולות :xyxthumbs:

תעדכן אותנו בטמפ'..כמוכן עד שהקירור יגיע..אני מציע שתעבור על הביוס..קרא יותר וכו..כמה שיותר תדע..ככה יהיה חל קל יותר.. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה! שמח שזכרת אותי! (:

האמת שאני מגלגל (Google) המון, אבל למרבה ההפתעה, אני מוצא המון תוצאות של המהרות שנעסו עם הלוחות של ASUS, שלהם הביוס החדש. ולכן קשה לי להשוות את הדברים. לי אין ביוס חדש כזה ומגניב (:

לכן בשלב זה אני חייב לציין שאני בעלטה.

אכן אני מגשש המון בחוברת של לוח האם - אבל שם יש רק הסברים קלים, לא ממש מעמיקים ומסבירים איך ומה לעשות.

אם כן, נכון לעכשיו, המחשב רץ כבר יומיים על מהירות של 4.6 גיגה הרץ. וזאת כאשר כל ששניתי זה את המכפלה. לא שום דבר נוסף!

עובד מעולה, ומכיוון שאני לא מריץ מערכות בליסטיות מהמחשב, הטמפרטורה מאוד סבירה בעת שימושים רגילים. 30 עד 35 מעלות.

מחר אתקין את ה Aegir, ואריץ פריים פעם נוספת, ואעדכן תוצאות.

פורסם

אתה יכול לראות גם בביקורות שלנו עם מערכות SB..שהם הגיעו ל4.5-.47 בלי הרבה בעיות.רק העלאת מכפלה :xyxthumbs:

כמו כן ההגדרות די זהות..ההבדל הוא רק שבביוסים "החדשים (UEFI) זה נראה טוב יותר ;D

תעדכן בהבדל התוצאות עם הקירורים השונים :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אעדכן בשמחה.

אם כך המערכת יציבה? חשבתי שעלי לשנות את המתח.

מעולה (:

פורסם

אם היא יציבה, רק הזמן יקבע.

אחרי שתתקין את הקירור, תריץ פריים או OCCT לפחות לילה שלם.

אם המחשב לא יקרוס, הכל בסדר :)

גם בעבודה רגילה בשולחן עבודה הוא יכול לקרוס או לעשות כל מיני דברים קטנים שלא שמים אלייהם לב.

אז תשים לב לכל דבר קטן שקורה.

פורסם
  • מחבר

מה זה יקרוס?

אני חדש בתחום, אז לא מבין איך זה יבוא לידי ביטוי.

האם המעבד יעוף מהסוקט והמחשב יעלה בלהבות :D

או שמדבר על המסך הכחול והאיום של ווינדוס?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים