עבור לתוכן

קניית מכשיר דרך ספקית או דרך חנות פרטית..?

Featured Replies

פורסם

דברתי עם אורנג לגבי התוכנית שהם נתנו לי לגלאקסי 1\2:

250 דק

250 סמס

1 גיגה גלישה

168 שח כולל מעמ.

ואז יש החזרת הטבת מכשיר שב 18 חודשים ראשונים יורדים לי 35 שקל ואז 18 חודשים ראשונים אני משלמת 133 ושאר החודשים 168.

שאלתי אותם אם אני קונה את המכשיר בחנות פרטית הם אמרו שלא תהיה לי הטבת החזר כספי מכשיר ואז אם אקנה נניח את גלאקסי 2 אני אשלם להם כל חודש

198 ל

250 דק

250 סמס

1 גיגה גלישה.

לא שווה לקנות את המכשיר דרך אורנג וזהו כי אז יש לי החזר הטבה?

פורסם

אם את קונה מכשיר שלא משווק ברשת, תקבלי החזר מלא עבור שימוש מעל 149 ש"ח בלבד! משתלם בהרבה:

http://www.orange.co.il/he-il/cellular/packages/deals/sim-free-refund/

יש לאורנג' חבילה מאוד משתלמת של 1300 SMS + 1300 דקות זמן אוויר ב-209 ש"ח (ללא חבילת גלישה).

פורסם
  • מחבר

209 זה יקר לי

פורסם
  • מחבר

אוקי אני קצת דיסלקטית אז נא להתחשב.

לפי מה שאני מבינה כשאני קונה את המכשיר בחנות פרטית את גלאקסי2 נניח ב 3500 שקל אני אקבל החזר ל 35 חודשים שכל חודש אורנג הם אלו שישלמו לי על המכשיר ולא אני?

ואז מה שנותר לי זה לבחור מסלול?

והתשלום היחיד שאשלם זה על המסלול?

למשל מסלול סטודנטים עולה 80 שקל אז אשלם רק 80 שקל?

פורסם

לא. החזרים הולכים ככה:

אם תדברי מעל X ש"ח בחודש את תקבלי החזר (זיכוי) בסך Y ש"ח.

פורסם

אורנג' לא אמורים לשלם לך על שום מכשיר במידה ואת לא רוכשת אותו מהם.

את קונה מכשיר מחנות אחת, ומאורנג' את רוכשת קו למכשיר, את יכולה גם לרכוש אותו ללא חבילה(דיברת - שילמת + עלות הקו [10 ש"ח לחודש, נדמה לי]).

פורסם

אורנג' לא אמורים לשלם לך על שום מכשיר במידה ואת לא רוכשת אותו מהם.

Say What?!?!

למרות שהם לא באמת משלמים על המכשיר אלא "דבר X וקבל חזרה Y כהחזר על המכשיר", הם כן מחזירים.

חוק ניתוק זיקה.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=489166.0

פורסם

Say What?!?!

למרות שהם לא באמת משלמים על המכשיר אלא "דבר X וקבל חזרה Y כהחזר על המכשיר", הם כן מחזירים.

חוק ניתוק זיקה.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=489166.0

הם מחזירים לך לפי המכשיר שקנית ? או שמחזירים לך משהו קבוע ?

ושוב, הכל עניין של "דבר X, יוחזר לך Y".

פורסם

בואו נעשה קצת סדר בדברים... לאט לאט:

1. קודם, את רוכשת מכשיר שלא משווק דרך הרשת בכל חנות מוכרת (לא יד שניה למשל).

נניח לצורך הדיון שרכשת SGS2 ב-3600 ש"ח דרך חנות בארץ, דרך CLOVE.CO.UK המצויינת או דרך EBAY למשל.

רק תוודאי שמדובר במכשיר שהוא SIMFREE כדי שיעבוד עם כל חברה סלולרית כמובן.

2. את מגיעה למרכז שירות לקוחות עם המכשיר ועם קבלת רכישה על שמך באנגלית/עברית/ערבית או רוסית בה מצויין גם סכום הרכישה בבירור.

3. מחברת הסלולר את רוכשת למעשה רק את ה-SIM, תוכנית זמן אוויר וחבילת גלישה - לפי הצרכים והיכולת שלך.

4. בכל חודש בו תדברי מעל 149 ש"ח (כולל חבילת גלישה, תשלומים קבועים, SMS - הכל) תקבלי זיכוי בסך 100 ש"ח (3600 חלקי 36) בחשבונית - למשך 36 חודשים. לדוגמה, אם דיברת ב-175 ש"ח באותו חודש, תשלמי בפועל רק 75 שקלים. אם דיברת 130 ש"ח - עדיין תשלמי 130 ש"ח באותו חודש ולא תקבלי זיכוי.

אם תיקחי חבילה של שיחות + SMS + גלישה בסכום קבוע של 149 ש"ח תקבלי בוודאות זיכוי של 100 ש"ח כל חודש.

5. במידה ותחליטי לעזוב את אורנג' לסלקום לפני תום 36 חודשים, תפסיקי לקבל זיכויים מאורנג', אבל סלקום חייבת להמשיך ולשלם לך את יתרת הזיכויים (לפי התנאים של סלקום שלא בהכרח זהים - כדאי לבדוק, אם כי הם די דומים). לדוגמה, אם אחרי שנה עזבת את אורנג' לסלקום, תוכלי להציג את קבלת הרכישה בסלקום ולקבל החזרים במשך השנתיים הנותרות.

הערה: מכשיר שכן משווק ברשת גם כן מאפשר זיכוי, אבל לפי התנאים שנדרשים ממי שקונה את המכשיר ברשת. לדוגמה, ה-SGS באורנג' מאפשר החזרים בחיוב מעל 249 ש"ח ולא 149 ש"ח וההחזר יהיה לפי מחיר הרכישה בפועל שהוא ~2400-2600 ש"ח, כלומר כ~70 ש"ח בחודש (למרות שהוא "מתומחר" ב-118 ש"ח לחודש למי שרוכש באורנג').

כל האמור לעיל נכון ביחס לאורנג', שם ערכתי בירור מקיף. אני מניח שבסלקום/פלאפון/מירס זה די דומה כי כולם תחת אותו חוק "ניתוק זיקה".

מה שמעט שונה זו שיטת תמחור ההחזרים למכשירים שאינם משווקים ברשת - כדאי מאוד לבדוק לפני הרכישה.

מקווה שזה ברור יותר עכשיו.

פורסם

אחלה הסבר, אם נוכל לקבץ את התנאים הרישמיים של כל החברות אפשר לשים אותם בסטיקי ! אשמח לכל עידכון בנושא בפרטי או כאן.

פורסם
  • מחבר

החבילה של ה 149 היא 200 דק ו 200 SMS ללא חבילת גלישה זה דיי לא משתלם..

אולי לסלקום יש משהו יותר אטרקטיבי?

ובכלל איזה חברה יותר טובה אורנג או סלקום כי כרגע אני בדרך לנתק את הקו מאורנג אחרי שהם הבטיחו לי משהו ועכשיו אומרים משהו אחר...

פורסם

מעקב.

פורסם
  • מחבר

יצאתי מאורנג ברוך השם!!!!!! :yelclap: :yelclap: :xyxthumbs:

עכשיו אין לי סלולר עד שייצא גלאקסי S 2 ...

פורסם

החבילה של ה 149 היא 200 דק ו 200 SMS ללא חבילת גלישה זה דיי לא משתלם..

אולי לסלקום יש משהו יותר אטרקטיבי?

ברור שיש. אבל את אמרת שזה "יקר לך".

החבילה של 1300+1300 (באורנג'. זה 1200+1200 בסלקום ופלאפון) ב-209 שקל, זה הדבר הכי משתלם שיש והחבילה הכי זולה שהיתה בחברה סלולרית בישראל אי פעם. זה אפילו יותר טוב ממסלולים שהיו עד עכשיו לחיילים בלבד.

מדובר על עלויות של כלום-אגורות לדקה. לשלם 149 ש"ח ל-200 דקות זה מחיר של מישהו שדופקים אותו חזק. מתי בכלל קיבלת את ההצעה הזאת? בשנה שעברה לפני שנכנס החוק לגבי קנסות היציאה?

פורסם
  • מחבר

אורנג כבר לא רלוונטים מבחינתי, חברה :s07: ברגע שאקנה יחד עם אחי את הגלאקסי2 דרך הקבוצה בפייסבוק שייצא לנו יותר זול אני אקנה מסלול אצל סלקום.

אורנג מבחינתי מחוקים!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים