עבור לתוכן

בעלי אייפון, אשמח לתגובתכם

Featured Replies

פורסם

מישהו בפורום אחר טרח להעלות 43 סיבות ללמה אנדרואיד יותר טוב.

אני לא בא לחרחר ריב או לעצבן אף אחד, אבל אני מאד אשמח לשמוע את דעתכם על כל אחת מהסיבות.

הסיבה שאני בא עם בקשה כזו היא כי לי אין אייפון, ולא יצא לי באמת לחיות עם אחד כזה, אז הייתי רוצה לדעת כל מה שנאמר שם לגבי האייפון נכון.

1. עדיפות בגלישה-זה לא רק מהירות הגלישה אלא גם המבחר העצום של דפדפנים הקיים בשוק, בטח ביחס ל iOS

2. ממשק ה UI-ממשק האנדרואיד הוא לטעמי כבר היום טוב יותר מזה ה iOS. זה לא רק היכולת לבחור את הלאנצ'ר המתאים לך (ממשק המסכים הראשים ומסכי האפליקציות), זה בעיקר כל התוספות הנוספות שיש באנדרואיד. דברים כמו Live Wallpaper או וידג'טים (שאחרי שמשתמשים בזה, קשה לחזור למכשיר שאין לו את היכולת הזאת)

3. Tethering-בין היתר, היכולת להפוך את המכשיר שלך בלחיצת כפתור לנקודת גישה לרשת למכשירים אחרים (ראה סיבה מספר 17)

4. חיבוריות פשוטה ומהירה למחשב (אין צורך ב iTunes)

5. מערכת לקבלת עידכונים מובנית (notification) הרבה יותר מתקדמת מזאת שקיימת ב iOS

6. יכולת התאמה אישית כמעט אין סופית

7. מגוון עצום של מכשירים-רוצה 4 אינצ' עם מסך מדהים בלי מקלדת-יש. רוצה מסך 3.7 אינצ' עם ממשק מרשים ומקלדת פיזית-יש. רוצה סמארטפון\טאבלט בגודל 5 אינצ'-יש. רוצה מכשיר שמריץ ממשק גולמי ומעודד פתיחת המכשיר והתקנה של רומים משודרגים עליו-יש. רוצה מכשיר זול עם מסך 3.2 אינצ'-יש, רוצה מכשיר שיודע לקלוט גם כאשר מחזיקים אותו "לא נכון"-יש. רוצה מפלצת חומרה של Dual Core עם מסך מדהים, ויכולות צילום HD-יגיע בקרוב

8. קוד פתוח, קוד פתוח, קוד פתוח, קוד פתוח (זה לבד לטעמי מספיק)

9. הגיע הזמן להעניש את הדיקטטור כדי שיבין שעל "גישה" ושליטה בסופו של דבר משלמים ושאנחנו לא נועדו לשרת אותו אלא להפך

10. מערכת הפעלה חדישה ומתקדמת יותר מה iOS שמבוססת כולה על הלינוקס קרנל-דברים כמו מנגנון ריבוי משימות טוב בהרבה (מה שהוביל בסופו של דבר את הדיקטטור להעתיק ולהביא חלק ממנו ל iOS),

11. כי גם היתרונות שיש ל iOS נסגרים בקצב מהיר מאוד (דברים כמו ה App Store או התמיכה במשחקים איכותים (אחד החידושים המשמעותים ביותר בגירסת האנדרואיד החדשה, 2.3, זה הוספת יכולות וספריות פיתוח למפתחי המשחקים)

12. יכולת מובנית בשירותי VOIP ו SIP בגירסה החדשה כולל מעל 3G. כולל תמיכה מובנית בשיחות וידאו

13. כי סוני+טושיבה+LG+גוגל+HTC+דל+סמסונג+מוטורולה+ארקוס+מוטורולה+אייסר+Lenovo+ViewSonic לא יכולים להפסיד במלחמה הזאת...זה העתיד

14. כי אוכלוסיית מפתחי האפליקציות למובייל, מאמינים שזה העתיד (שלא לדבר על זה שהרבה יותר קל לפתח לאנדרואיד מאשר ל iOS)

15. כי Angry Birds הוא חינמי לגמרי באנדרואיד

16. כי האנדרואיד מאפשר לך להתקין רומים משודרגים (אחד הדברים הממכרים ביותר שיש)

17. כי הרבה יותר קל לשנות את ההגדרות שלך באנדרואיד (כגון פתיחת Wi-Fi, איפשור GPS ו Bluetooth כניסה למצב טיסה וכו)

18. כי סוף-סוף תוכל לגחך בשמיעתך את המילים jailbreak ו Cydia

19. כי יש עוד צבעים חוץ מהצבע השחור

20. בגלל אינטגרציה אמיתית עם התוכנות והשירותים של גוגל (גוגל מפות, גוגל Earth, ג'ימייל, גוגל ניווט, גוגל חיפוש , Google Voice, יומן פגישות וכו)

21. כי החומרה של מכשירי האנדרואיד המתקדמים היא חזקה יותר מזאת של האייפון 4 (למעט הוידאו). כמעט כל מבחני הביצועים מוכיחים זאת

22. כי הדברים הטובים שכבר יש באייפון וב iOS מגיעים במהירות לאנדרואיד (לדוגמה מנגנון ה Copy&Paste)

23. תמיכה בפלאש-מעבר לתמיכה שיש, כדאי גם להעניש את הדיקטטור על חסימת שרות זה ב iOS שלו בגלל שסתאם לא בא לו

24. כי חווית המולטי-טאצ' באנדרואיד, במכשירים החדשים, כמעט זהה לזה שיש במכשירי האייפון

25. מערכת מתפתחת בקצת מטורף וגוגל מוציאה באזור ה 2-3 שידרוגי OS בשנה אחת

26. כי בעיית הפרגמנטצייה לא פוגעת בבעלי המכשירים החדשים

27. מנגנון תמקדמם מאוד של שירותי Voice To Text (לא רק לצורך העברת פקודות)

28. כי יש תמיכה ב NFC (בעתיד ייתכן שזה יהיה שירות must)

29. כי אף אחד לא חוסם תוכנות במרקט רק בגלל שהן לא מתאימות לדיקטטור

30. כי כמעט לכל מכשירי האנדרואיד (למעט אחד) יש תמיכה במשהו שנקרא כרטיס SD

31. בגלל משהו שנקרא ChromeToPhone-שירות שמאפשר לך בלחיצת כפתור לשלוח ולפתוח קישור מהמחשב שלך על הסמארטפון שלך

32. כי בסוף פגישה עם לקוחות, לא תטעה ותיקח את מכשיר הסמארטפון של אחד הנוכחים רק כי לכולם יש בדיוק את אותו המכשיר

33. כי האתר אודיו וקולנוע ביתי בחר במכשיר אנדרואיד (SGS) כמכשיר הטוב ביותר לשנת 2010

34. כי גוגל שיפרו באופן משמעותי את נושא צריכת הסוללה בגירסת ה Gingerbread

35. בגלל התמיכה ב Adobe Air

36. בגלל אפליקצייה שנקראת Open Home (ראו קישור: http://betterandroid.wordpress.com/2010 ... on-market/)

37. כי ניתן באופן רשמי להוריד ולהתקין אפליקציות לא דרך המרקט

38. כי יש תמיכה במקלדות SWYPE מדהימות ובאייפון אתה אפילו לא יכול להחליף מקלדת (זה באמת נכון?!)

39. כי באנדרואיד אתה יכול להעביר תמונות, שירים, סרטים ובכלל קבצים בפשטות בין מספר מכשירי אנדרואיד ובין המכשיר למחשב (ראה סיבה 4)

40. כי לאייפון אין יכולת להחליף סוללה

41. בגלל Online Market החדש של גוגל שמאפשר לנו לגלוש ולהתקין אפליקציות מהמרקט דרך המחשב הביתי: market.android.com

42. בגלל כמות הדפדפנים העצומה שיש לאנדרואיד: Mobile Firefox, Opera Mini, SkyFire, xScope, Dolphin, Google Android, Maxthon

43. והסיבה הכי חשובה :wink:

בגלל האנימצייה המדהימה הבאה כאשר המכשיר נכנס ל Standby במערכת ה Gingerbread:

http://www.youtube.com/watch?v=9ETIDTk4 ... r_embedded

פורסם

אפשר לתת את הקרדיט המינימלי לבן אדם ולהגיד את השם, גם אם לא את האתר

בחור בשם osherov

פורסם

מתוך הזיון שכל הזה, אולי 3 דברים באמת רלוונטיים, בתור בעל אנדרואיד הרשימה הזאת ממש ממש נראת שטותית... ולא רק בגלל שהיא נכתבה עם חוסר הגיון כמעט מוחלט ורמת כתיבה של ילד בן 4.

1. כמות הדפדפנים שיש היום לאנדרואיד ולIOS כמעט זהה, FF יהיה גם לIOS השאר כמו הדפדפן שבזמנו עקף את המגבלה של פלאש היה קיים בIOS לפי זה כל השאר לאנדרואיד הם בעיקר סקין לדפדפן המקורי..

2. מאוד תלוי באיזה מכשיר ויצרנית מדובר חלק מהממשקים לאנדרואיד ביזיוניים

3. לא נתמך בצורה מלאה ברוב המכשירים, בטח שלא בצורה אלחוטת, וגם אז בשביל פישטרים מלאים דורש ROOT

4. נכון אבל מצד שני גם אין סנכרון אוט' של מסמכים, תמונות ושאר ירקות

5... מה???

6. לא הייתי אומר זאת, לא ללא ROOT ואז צריך להשוות את זה עם JB

7. הגיון של ילד בן 4, יש מכשירי BurnPhone עם בקושי ממשק שיחות שמריצים דרואיד, אפשר להשוות בין מכשיר X לבין IphoneX אבל זה ממש לא קשור להשוואה בין אנדרואיר לבין IOS.

8. מאותה נקודת הנחה אפשר להגיד שאובונטו עדיף על WIN7

9. אוקיי נצעד קדימה לwoodstock

10. אני בטוח שיש לו גישה לקוד המקור של שני מערכות ההפעלה ונסיון של 15 שנה בפיתוח מערכות הפעלה בשביל לערוך את ההשוואה הזאת

11. הדבר האחרון שאפשר להשוות זה את הAppStore לMarket ההבדל בינהם אפילו היום באיכות האפליקציות(זבל לא נכנס לAS) "ווירוסים" ונוחות הממשק הוא שנות אור היום. ובקשר למפתחים בינתיים כל הסטודיוים הגדולים מעבר לSOE מפתחים לIphone, גם EA וגם Activision פתחו חטיבות נפרדות לIphone בלבד נכון לעכשיו. אבל כן יש את gameloft..

12 רק מגרסאה 2.3 שרוב המכשירים שייצאו עם אנדרואיד מעולם לא יראו אותה, ואפליקציות צד ג' יש ככל הנראה באותה כמות לשניהם

13. שוב כל החברות האלה "הפסידו" כבר לאפל בתחום הנגנים בעבר, אפשר גם לרשום 10 חברות תוכנה שונות ולהגיד שהן ינצחו את MS...

14. לסימביאן עדיין יש את אוכלוסיית המפתחים הגדולה ביותר, השניה אחריה היא אפל, לאנדרואיד מפתחים "מקצועים" יש פחות, ושוב אני לא יודע מאיפה הוא החליט שהרבה יותר קל לפתח לאנדרואיד, לצערי ה-SDK והIDE שלהם על הפנים ברמות, אני נאלץ להשתמש בMotodev במקום הIDE הדיפולטי שלהם לאקפליפס, ועדיין אין לי מעצב גראפי נורמאלי לUI.

15. אוקיי מצד שני יש יותר גרסאות לאייפון..

16. שוב זה לא אנדרואיד זה המכשיר שלך, ראיתי אובונטו רץ על Iphone3G בזמנו להגיד שהIOS מאפשר את זה מראה על הגיון לוקה ברמות

17. לפחות מהשווה בין Ipod Touch לאנדרואיד שלי הם דיי זהים

18. root, bootlocker?

19. שוב זה מכשיר מול Iphone, המיילסטון שלי שחור לחלוטין, ועם כל הכבוד לסאמסונג הSGS2 נראה כמו האחות של איפון 4

20. אוקיי בהתחשב שרובן לא עובדות בארץ, ומצד שני אולי עדיף תמיכה מלאה ב exchange, וVPN של סיסקו, ג'וניפר וצ'קפויינט בשביל העבודה

21. שוב מכשיר מול מכשיר

22. אוקיי, עד כמה שאני זוכר היה לי העתק והדבק תמיד אבל ניחא

23. עדיין לא מצאתי שימוש לפלאש, בכל האתרים שיש בהם ווידאו היום יש להם MP4 לניידים שרץ הרבה יותר טוב מפלאש, ד"א במכשירים החדשים ביותר של הדרואיד עדיין אין פלאש, מה לעשות לא הוציאו גרסאה לTEGRA עדיין

24. ממתי כמעט כמו... זה יותר טוב?

25. מצד שני רוב בעלי המכשירים צריכים לחכות לפעמים שנה בשביל לקבל עדכון כאשר בפרק זמן הזה כבר ייצאו עוד 10 כאלה. עד שגוגל לא תחייב כל יצרנית לעדכן את המכשירים שלה זה יהיה רולטה רוסית... מצד שני באפל עד לגרסאה 5 כל המכשירים יקבלו את העדכון ללא יוצא מן הכלל נכון לעכשיו.

26. הא באמת? אז בגלל זה מכשירים חדשים עדיין יוצאים עם froyo וללא עדכון נראה באופק?

27. טוב...

28. תמיכה בNFC דורשת שבב חומרתי, זה לא יהיה בארץ ב10 השנים הקרובות לפחות, אין לנו עדיין pincards אפילו, שלא נדבר על טוקנים בשביל להתחבר לאתר של הבנק..

29. גם אף אחד לא חוסם תוכנות Malware, וPhonjacking...

30. מצד שני רוב המוחלט של המכשירים מגיע עם 150MB זכרון במקרה הטוב, הזכרון של הIPHONE הרבה יותר מהיר מכל כרטיס SD שקיים היום בשוק, ורק בשביל להתקרב לביצועים הללו תצתרכו להוציא כ200-250 דולרים נוספים על כרטיס C10 של 32GB..

31. אוקיי...

32. מצד שני בסוף הפגישה עם הלקוחות האלה להם יש אופיס מלא עם כל הפישטרים ותמיכה מלאה בoutlook anywhere...

33. אכן זה חשוב

34. בהתחשב שיש משהו כמו 3 מכשירים היום בשוק שמריצים את זה, וואלה איזה יופי!!!!

35. אתה בכלל יודע מה זה? ד"א זה עדיי לא נתמכך על הדרואיד..

36. נו באמת...

37. לא בדיוק

38. מצד שני ל90% מהמכשירים שייצאו עדיין אין תמיכה במקלדת MT(2.2.1+)

39. אולי הדבר היחידי שרלוונטי כאן, וגם לא בקלות כי עדיין צריך להסתבך עם תיקיות שונות בכרטיס, להרבה אנשים זה ממש לא יותר קל מITUNES.

40. וזה קשור לANDROID\IOS איך?

41. וזה שונה מהappstore הוובי שהיה לאפל תמיד כי?

42.לא אמרת את זה ב1?

43.... טווב..

פורסם

אני נדהם שטרחת להתייחס לכל אחת מהסיבות....

אין טעם להתייחס יותר מדי ברצינות לרוב הדברים שכותבים ב iandroid, מדובר לרוב בחבורת ילדים שמנסים למצוא סיבות "למה לא אייפון"

פורסם

וואו.. ילד בן 4 יכול למצוא סיבות יותר טובות של "למה לא אייפון".

אבל עזבו. אני עם הN900 שלי.

פורסם

1.באמת ? דווקא מכול המבחנים המהירות הגלישה בין הSGS לבין הiPhone 4 לדוג' לא באמת שונה ..

2.דעה אישית , אחד יעדיף לשים מלח בסלט שלו ואחד לו .

3.זה מגיע מובנה ב4.3 שאמורה לצאת עוד כמה ימים .

4.זה דעתו האישית ,יש כאלו שיעדיפו לחבר את המכשיר לאיטונס לגרור את הסרט / תמונה /שיר וכו' מאשר להתחיל להעתיק דברים לתיקיות..

5.אז כן מערכת העידכונים טובה יותר , בקרוב זה ישתנה ואז סיבה אחת תעוף לך ...

6.בסדר נכון ,גם את האיפון אתה יכול לפרוץ ולעשות איתו מה שאתה רוצה ..

7.המגוון העצום הזה של המכשירים זה אולי אחד היתרונות אבל זה גם אחד החסרונות ועליו כבר צריך סעיף אחר .

8.זה לא רלוונטי בכלל לרוב האנשים ... ושוב אם אתה כול כך חייב להתאים את המערכת שלך אתה תמיד יכול לעשות JB , ובסופו של דבר עם כמה שאנדראויד פתוחה ,בלי Root אתה עדיין לא יכול לעשות שינויים גדולים . דרך אגב זה שהמערכת היא קוד פתוח מאפשרת לספקיות לדחוף לשם המון "זבל" מה שאתם בטח מאוד לא אוהבים ..

9.זאת לא באמת סיבה ..אף אחד לא מכריח אותך לקנות מוצרים של אפל .

10.זאת דעתך האישית בלבד , לא כולם צריכים שAngry Birds ירוץ להם ברקע ויוכל סתם סוללה .

11.אתה שוכח שגם iOS מתעדכנת (יותר מאנדרואיד זה בטוח .. ) ומביאה איתה דברים חדשים ,ככה שהפער הזה לא באמת יסגר בקרוב .

12.יש תמיכה ו... זה לא באמת הסיבה שמישהו יקנה מכשיר אנדרואיד על פני iOS .

13.כתוב פעמיים מוטורלה.. אז מבחינת מכשירים בשוק יש להם יותר מכשירים , הם יכולים להפסיד במלחמה הזאת , אף אחד לא יכול להגיד במאה האחוז מה יקרה מחר אז אתה כבר קובע מי ינצח ?

14.כן ואיפה זה כתוב ? רוב האפלקציות יוצאות לרוב לפני בiOS ומקבלות עידכונים לפי ...

15.אז יופי שהוא חינמי ,אבל איפה כולם מקבלים את השלבים החדשים והעידכונים קודם ? התשובה היא בiOS .

16.שוב , זה יתרון אבל זה גם חסרון , אתה יכול להחליף קרנל כול יום ורום כול יום אבל בiOS אתה מקבל מערכת הפעלה שעברה אופטימזציה ולא צריכה לעבור שינויים של המשתמש כמו תיקוני סאונד וLag Fix כדי לעבוד מעולה ישר מהקופסא .חוץ מזה שהEfuse לא מאשפשר להתקין "רומים מלאים" .. .

17.לפי הנסיון שלי זה בדיוק הפוך, אז נכון באנדרואיד אתה יכול להשתמש בPewer control , בiOS תתקין SBSETTINGS ותקבל אותו הדבר .

18.עדיין אתה צריך לקבל הרשאות Root כדי לעשות שינוים יותר "עמוקים" במערכת ...

19.אין שום מכשיר אנדרואיד עם גב זכוכית שהוא בצבע לבן ..

20.אז מי שחייב את זה שיקנה מכשיר מבוסס אנדרואיד , לא כולם משתמשים בשירותים של גוגל ויש חלק שגם יעדיפו שלא להשתמש ..

21.כזכור לי הSGS שעד עכשיו היה מכשיר האנדרואיד הכי חזק חולק כמעט אותה חומרה עם האיפון 4 . זה שמבחני ביצועים סינטטים אמרו משהו אחר בגלל הבדל הרזולוציות זה באמת לא רלוונטי .

22.ואז יהיה לiOS משהו חדש שאין באנדרואיד ...הדבר הזה יכול להמשיך לנצח ככה .

23.נכון אין פלאש ... וזה משהו שמדברים עליו הרבה מי שחייב פלאש כבר יודע שלא כדאי לקנות האיפון .

24.ברור ,כי Pinch to zoom בדפדפן באנדראויד זה חוויה כול כך "חלקה" ומושלמת .

25.וכמה זמן לוקח לשידרוגים האלו להגיע למכשירים ? חוץ מזה שגם בiOS יש לך לפחות 2-3 שידרוגים משמועתיים לOS .

26.ומי פה מחליף את המכשיר שלו כול חצי שנה שיוצא חדש ? לא הרבה נכון ... אז מי שלא מחליף את המכשיר ה"חדש" כול חצי שנה דיי נדפק , וגם יש את הנטייה של החברות לשכוח מהמכשירים שלהם אחרי שהם מוציאים לו יורש.

27.אתה רוצה לדבר עם המכשיר שלך תדבר איתו ... חוץ מזה שיש את גוגל טרנסלייט גם לאיפון .

28.יש תמיכה רק במכשיר אחד ,ובאופן כללי NFC זה משהו שעדיין לא נפוץ כיום .

29.הם לא חוסמים סתם תוכנות ,התוכנות שנחסמות הם תוכנות שמשתמשות בAPI פנימיים וכאלו שפשוט קורסות/לא עוסות מה שהם אמורות לעשות .

30.אז נכון אין תמיכה ,אבל אם אנשים קונים את הNexus S למרות החסרון הזה ,לקנות איפון בלי זה הם גם יוכלו .

31.זה לא ניראת לי ממש סיבה אמיתית ...

32.סיבה מיותרת ,אתה לא רוצה להתבלבל תשים על האיפון שלה מגן / סקין ..

33.דווקא האיפון 4 נבחר בתור סמארטפון השנה בתערוכת MWC 2011

34.שנימצאת רק בשני מכשירים ,ועדיין חיי הסוללה באיפון 4 טובים מכול מכשיר למעט זמן הדיבור שלו .

35.מי מעדיף מכשיר אנדרואיד על פני iOS רק בגלל הסיבה הזאת ?

36.הקישור לא עובד ...

37.מעולה ,אז אתה יכול להשתמש באפליקציות פרוצות בצורה יותר פשוטה ממני , מעולה .

38.לדעתי מקלדת מיותרת ואם משהו יגרום לי לקנות מכשיר אנדרואיד זה לא יהיה זה ..

39.אתה צריך את זה אל תקנה איפון , לדעתי זה משהו שפחות ופחות משתמשים ממנו ,ובקשר לחלק השני כבר יש את סיבה 4 .

40.תפרק את החלק האחורי ותוכל ... :bash:

41.אתה בעצמך דיברת על זה והקדשת אשכול שלם לבעיות האבטחה בנושא הזה .

42.הMobile Safari המובנה הוא דפדפן מצויין ,אין באמת סיבה להחליף אותו .

43.יש לי את זה באיפון , זה ניקרא TV Tube Sleep בסידיה .

פורסם

דיון שחוק ומיותר כמו הדיון למי יש יותר גדול.

פורסם

אני נדהם שטרחת להתייחס לכל אחת מהסיבות....

אין טעם להתייחס יותר מדי ברצינות לרוב הדברים שכותבים ב iandroid, מדובר לרוב בחבורת ילדים שמנסים למצוא סיבות "למה לא אייפון"

אין לי אינטרנט אמיתי בגלל תקלה בסיב אופטי אני משועמם!

פורסם

עוד נושא שנתחן מכל פינה

עזבו אותכם IOS ואנדרויד

קחו 2 כוסות תחברו חוט וגמרנו עניין + יש לזה תצוגת 3D שאין בשום פלאפון אחר :o

פורסם

או שפשוט לקנות איזה מכשיר עם WebOS2 :silly:

פורסם

מניסיון עם שניהם

האיפון יותר ידידותי למשתמש הפשוט ויש לו יותר אפליקציות מותאמות לישראל

את האנדרואיד אהבתי יותר כי הוא הרבה יותר גמיש בלי לפרוץ

אבל צריך ידע לנצל אותו באמת מה שאין לרוב האנשים

יתר הדברים צריך סלולרי נגד סלולרי כי יש המון אנדרואידים בשוק

בנוגע למלחמה כרגע האנדרואידים מוכרים יותר -לפחות בארצות הברית

אבל לאפל יש יתרון של שנים

ככה שקשה לדעת מה יקרה

פורסם

בוויכוחים כאלה אין יותר מדי ראציונאל.

בוא נאמר ככה, אין דבר כזה ש IOS לא יכול לעשות משהו שהאנדרואיד כן, נכון להיום.

פורסם
  • מחבר

זה למה רציתי לדעת לאיזה מהטיעונים יש בשר.

פורסם

תשמע, תכלס אין בשר בהרבה מהטענות בעיקר כי אלה דעות אישיות שלו.

למשל הטענה השנייה, שה-UI יותר טוב, שזה עניין של טעם בכלל, מה זה קשור לטיב המערכת?

טיב המערכת נקבע לדעתי על התקלות שיש במערכת, המהירות שלה, היציבות שלה,

שימושיות האפליקציות.

פורסם

מתי נפסיק לריב מה יותר טוב? לדעתי צריך להתאחד וביחד לשנוא את הבלקברי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים