עבור לתוכן

בעייה בצפייה בסרטים במעבר בין סצינה בהירה לחשוכה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי בעייה בצפייה בסרטים בחיבור הלפטופ לטלויזיה-כל פעם שיש מעבר מסצינה בהירה לסצינה חשוכה, נשארים מן מריחות בצבע עפור והמריחות בדר"כ הם של קוי מתאר מהסצינה הבהירה, לדוגמא דמות מסויימת מכבה את האור והחדר נהיה כולו חשוך אז נשארים חלק מקוי המתאר של הדמות במין מריחות כאלו עפורות ברגע שהדמות מדליקה את האור המריחות נעלמות והכל חוזר לקדמותו.

ניסיתי לצלם תמונה של הבעייה אני מקווה שתצליחו לראות, בסצינה שניסיתי לעשות לה SCREENSHOT הדמות לפני זה השתמשה במצית וברגע שהמצית כובתה נשארו בעצם מריחות בצבע אפור של אותם אזורים שבהם המצית האירה

פרטים על המערכת:

לפטופ של ASUS דגם U35JC, בעל כרטיס מסך GEFORCE 310M

הלפטופ מחובר לטלויזית סמסונג 32LA450 ע"י כבל HDMI

התוכנה שבה אני משתמש לניגון הסרטים היא MPC:HC

[attachment deleted by admin]

פורסם

נשמע כמו מנגנון החלקה של תמונה שפועל איפה שהו (NOISE REDUCTION). כשהוא אגרסיבי מדי פשוט נשארות שאריות של התמונות הקודמות לדי הרבה זמן, אמנם זה מחליק את כל העיוותים והארטיפאקטים אבל זה בלתי נסבל לצפייה.

יש את זה בלוח הבקרה של NVIDIA - תראה שזה לא מופעל. גם בטלוויזיות יש מנגנון כזה ובפועל גם בתוכנות כמו MPCHC יש פילטרים כאלה (שקשה לי להאמין שהפעלת מבלי לדעת אבל לך תדע).

תבדוק בכל המקומות שזה לא מופעל, יש סיכוי טוב שזאת הבעיה.

פורסם
  • מחבר

תודה תודה תודה!!!!!

אני כבר כמה ימים שובר את הראש על זה ואכן מה שהצעת פתר את הבעייה.

בדקתי בהגדרות וראיתי שאכן ה-NOISE REDUCTION מופעל והיה על 70%, ברגע שהורדתי את זה ל-50 המריחות נעלמו.

שוב פעם תודה רבה על העזרה :yelclap: :yelclap: :yelclap:

פורסם

שמח שיכלתי לעזור :) .

העובדה שנתת תיאור מדויק, מושקע, תמציתי וכולל מפרט מלא ורלוונטי עזר לתת פתרון מדויק לבעיה :xyxthumbs:

אני אישית לא מסוגל לעבוד בכלל עם המנגנוני הפחתת רעשים האלה (בעיקר בגלל המריחות ואיבוד הפרטים) אולי כן אם זה ממש במינימום, אבל זה דבר אינדיבידואלי ולכל אחד העדפות שונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים