עבור לתוכן

שימוש בלוח אם P67 "תקול" - לאן מחברים את הכוננים?

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני מבקש להימנע מהתקלה המשפיעה על לוחות SB.

ברשותי כונן SSD, כונן קשיח "רגיל", וכמובן כונן DVD.

למיטב הבנתי, עלי לחבר את כונן ה DVD לחיבור התקול.

אבל לא ברור לי מי מבין החיבורים הללו הוא ה"בעייתי" - האם זה ה SATA 2 או ה SATA 3?

SATA%202%20and%203.JPG

פורסם

השחורים הם התקולים.

פורסם

הנושא מוסבר היטב בסטיקי שבנושא. הבעיה קיימת בחיבורי ה-SATA 3.0Gb/s שקשורים לערכת השבבים ותו לא.

אז ההעדפה הכללית היא להשתמש בכל חיבור אחר, קרי SATA 6.0Gb/s או 3.0Gb/s שאינם קשורים לערכת השבבים.

אגב מלבד האפשרות שכמעט ואין שימוש בכונן ה-DVD אני לא רואה סיבה לזנוח אותו בחיבור "דפוק". מה ההבדל בינו לבין הדיסק הקשיח? הרי הבעיה לאו דווקא תתקיים מיד כשתפעיל את המערכת, אפשרי שלאחר זמן מה הביצועים ירדו. במקרה הזה ההשפעה על הדיסק הקשיח היא בדיוק כמו ההשפעה על הצורב, כלומר שאין שום השפעה כי שני אלו כלל לא מנצלים את רוחב הפס של הממשק (זה תלוי בירידה בביצועים אבל אני לא חושב שהיא משמעותית).

במקרה השני החיבורים כלל לא יעבדו, ובמקרה הזה זה רק תלוי במספר החיבורים התקינים הקיימים, אם אין מספיק בשביל השלושה אז זה תלוי בסדר העדיפות שלך. במקרה הזה בכל מקרה סביר להניח שתרצה לממש אחריות.

האפשרות השלישית היא שהלוח לא יציג שום בעיות במהלך אורך חייו תחת שימוש אצלך, מיותר לציין שבמקרה הזה כל הדיון מיותר.

פורסם

כמו שענו לך כבר - מחברים לחיבורים SATA3_0 ול-SATA3_1

פורסם
  • מחבר

Gigabyte P67 UD3P

פורסם

אתה לא טועה, ערכת השבבים מציעה שני פורטים של SATA 6.0Gb/s אך הבעיה היא רק ב-3.0Gb/s.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים