עבור לתוכן

לסנן "מזלטוב" - OC על המערכת החדשה

Featured Replies

פורסם

השבוע החלפתי את ה-E6600 ולוח ה-G31 הענתיקות למעבד ענתיקה-למחצה (אך עדיין חזק) ולוח מצויין. מדובר בשידרוג ל-E8400 ולוח X48-DQ6.

אחרי ימים ארוכים של מערכת מושבתת בגלל שכונן הגיבוי של WD לא באמת יודע להחזיר דברים למקום, שיחזרתי את המייל שלי מתוך הקבצים המוצפנים (שהתוכנה של WD בכלל לא טרחה לדקרפט, mind you) הוצאתי את הסיסמא לאנטיוירוס והתחלתי להוריד את מה שאני צריך. ובגלל שאני קצת פוץ, שכחתי לשים שוב סיסמא על הרשת הביתית ובמשך חמישה ימים הורדתי אופיס במהירות של 13kbps. מסתבר שהשכנים אוהבים את הרשת שלי.

אז אחרי שאירגנתי לעצמי את מה שאני צריך למען העבודות שלי (סוני וגאס, אופיס, VDJ ושיחזרתי את הדסקטופ הישן והאהוב שלי) ואחרי שסיימתי למיין 1633 תמונות, פזורות על פני יותר מעשר שנים, ל-41 תיקיות (כי שוב, התוכנה של WD כלבה ואבא היה רוצח אותי אם בטעות תמונה מפריז תגיע לתיקייה של ברזיל, כל אחד והאובססיה שלו), הרגשתי מוכן להתחיל במטרה של כל השידרוג - OVERCLOCKING THE SHIT OUT OF MY RIG!

בינתיים ביטלתי את ה-EIST, הורדתי את ה-SPD ל-2.00 (כלומר מזכרונות של 1066MHZ ירדתי ל-960), הגבלתי את תדר ה-PCIE ל-100MHZ והעלתי את ה-FSB מ-333 ל-370MHZ. אני יושב על כ-10% אוברקלוק והמערכת נראית יציבה. מחר אני אבדוק עם PRIME95. כמובן, גם הכרטיס מסך (8800GT 512MB) ב-OC נחמד, 700/1800/910 ונראה לאן עוד אני יכול לדחוף אותו.

יש משהו שאני צריך לדעת על הלוח בקשר ל-OC? אני לא מתכנן להעלות מתחים, לא חושב שאפשר לסמוך על ה-TR2 470W שלי שיאפשר דבר כזה בלי להפעיל מופע זיקוקים. נכון? הוא מספק... כמה... 29 אמפר בשתי המסילות 12V? השעון המעורר שלי באייפון משתמש במתח חשמלי גבוה יותר. ואני בספק רציני אם באמת 29A מגיעים ליעד שלהם.

אמממ, בגלל שבאף לוח קודם לא הייתה לי את האפשרות ה"מתקדמת" הזאת - איך אני מחשב את מחלק הזיכרון כך שאדע לשים אותו על 1:1? בלוחות הקודמים יכולתי רק לבצע STRAPPING לערכים מוגדרים מראש, הפעם יש לי הרבה יותר אפשרויות:

http://img.neoseeker.com/v_image.php?articleid=2108ℑ=10

http://i.neoseeker.com/neo_image/159756/article/ga-x48-dq6/gax48-0011_thumb.jpg

רשימת מיילסטונים:

10% - V

20% - V

30% -

40% -

50% -

פורסם

למה שלא תיקנה ספק כוח איכותי, ובאמת תפעיל לחץ על המעבד עם OC רציני ?

פורסם

אתה לא צריך לחשב..יש לך הכל בביוס..ברגע שתגדיר מחלק הוא יתן לך את התוצאה (התדר בפועל של הזיכרון) בצד ימין..

ואם אתה מתעקש..אז פשוט מכפיל את המספר שמופיע בSPD (במקרים של 2.00 או 1.66 וכו) בבאס וזהו..

ולרכוש מערכת כזו בלי ספק זה עוול, תרכוש ספק נורמלי (עניין של 200-300+- שקלים) ואתה יכול להיות בראש שקט והלגיע לOC מכובד..

פורסם
  • מחבר

חבר מציע לי את ה-HEC 580W שלו ב-200 ש"ח (והוא לעולם לא מכבה את המחשב - מה שאמור להוזיל את הספק, לא?). שווה?

אני ממש מתלבט, כי ספק רציני זה כבר עניין של 500 ש"ח (קורסאייר למיניהם... איזה ספקים מומלצים בפחות?). חוצמזה שבחיים לא הרכבתי ספק ונמאס לי ללכת למעבדה כל פעם.

אם ה-SPD*FSB=RATIO, מה זאת אומרת 1:1? אם נגיד ה-FSB שלי הוא 370 (כי המכפלה 9) וה-SPD הוא 2.00, איך מחשבים את היחס ביניהם?

פורסם

1:1 זה דרך להציג את היחס, במצב של 1:1 הבאס ותדר הזיכרון עובדים ביחס שווה (1:1), זאת אומרת שאם הבאס הוא 370 אז הזיכרון גם יעבוד באותו התדר (370*2).

אותו הדבר עם הSPD, במצב של 2.00 ובאס של 370 אתה מכפיל, 370*2, מה שיוצא אותו התדר, ובעצם 2.00 זה אותו הדבר כמו 1:1. :xyxthumbs:

והHEC לא רע, וכמו שציינתי י לך ספקים ב200-300 שקלים בהספקים של 400W שכרגע אין לך ממש צורך ביותר מזה..בחירה שלך.. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אין צורך ביותר מ-400? למה כמה אני משתמש כרגע בערך? המעבד לבד זה איזה 200 לא?

פורסם

חשב לבד

http://www.extreme.outervision.com/index.jsp

:xyxthumbs:

כמובן זה כלי שנותן אידיקציה כללית, אבל עדיין מספק לראות איפה אתה עומד :xyxthumbs:

כמו כן אני מציע שאת נושא הספק תיקח לפורום המתאים (-:

פורסם
  • מחבר

אין צורך, אין לי 400-500 שקל להוציא על ספק. הוצאתי על המחשב הזה טונה כבר (שידרגתי כרטיס חצי שנה אחרי שקניתי אותו כי מה לעשות בגיל 13 לא ידעתי ש-8500GT זה רע... לאחר מכן שמתי קירורים קניתי מעבד מארז לוח זכרונות אוזניות עכבר חדש משטח לעכבר של רייזר רמקולים חדשים שדרגתי HD כי הישן הלך קאפוט, קניתי מקלדת.... הספק הוא החלק היחידי שנשאר מהמחשב הקודם ת'כלס. וכל אלו בלי הוצאות הנסיעה ושירותי המעבדה).

סליחה שסטיתי אבל מהנושא. בינתיים אני הולך לראות אם אני מגיע ל-390 בבאס.

פורסם

אתה לא באמת רוצה שנעשה חישוב כמה אנשים הוציאו על המערכות שלהם ;)

בכל מקרה..קח לך את הספק כהדבר הבא לשדרג...עד אז תמשיך בOC... :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

זה לא הגיוני. נעצרתי ב-390MHZ בבאס. משהו פה לא בסדר. אני אמור להגיע ל-4GHZ בקלות, לא ל-3.5...

כן אני יודע ששומדבר לא בטוח ב-OC ושכל מערכת שונה, אבל אני מסרב להאמין שזו הסיבה.

אולי הזכרונות הם מה שמגביל אותי? לאיזה STRAPPING אני אמור לכוון? ה-SPD שלי כרגע עומד על 2.00B (מה שזה לא יהיה). נראלי בגלל הזכרונות המחשב לא עולה ביותר מ-390. אילו הגדרות לשים לזכרונות? להתעסק עם התזמונים? נראלי אני כרגע ב-5-5-5-12 (הגיוני?).

משום מה דרך ה-EasyTune אני רואה שה-MAX BANDWIDTH של הזכרונות הוא 400MHZ.... זה לא אומר שאני נעצר ב-400MHZ נכון? לא נראלי שזכרונות G.Skill שמתוכננים עבור חובבי OC (מסדרת ה-PI) ייעצרו ב-400. 400 זה כלום...

חוצמזה שהזכרונות רשומים לי על הקופסא כ-PC2-8500 וב-EASYTUNE רשום שיש לי PC2-6400...

פורסם

אתה קצת היסטרי ;D

עזוב אתה זיכרונות בשקט..קבעת להם מחלק..תגדיר להם מתח..ותיזמונים ראשים באופן ידני וזהו..

משם תעבר למתח של המעבד..לאחר מכן למתח של הNB/PLL/FSB..

פורסם
  • מחבר

לא הייתי מגדיר את עצמי היסטרי, אבל אני כן מודאג - למה הזכרונות רשומים כמשהו שהם לא? זה נראה לי הסיבה שה-OC לא מתקדם.

חוצמזה שמתחים זה מחוץ ליכולתי. TR2, זוכר?

פורסם

הגעת למגבלת המתח. ולדעתי אתה יכול להגדיל מעט את המתח ללא דאגות. הTR2 לא חלש כמו שאתה חושב, ובכלל הE8400 ו9800GT לא צורכים הרבה בכלל.

מנסיון ;)

פורסם
  • מחבר

אני מעריך את העזרה אבל ה-TR2 הוא כן חלש כמו שאני חושב, אי אפשר להתעלם מכל ביקורת באינטרנט עליו מאתרים אמינים שקוראת לא לקנות אותו בשום מחיר.

מה לעשות, מחשב לכבוד הברמצווה שגם ככה בקושי בקושי הצלחתי לשכנע את סבא לקנות עם תעודה מצויינת....

שאלה:

איזה STRAPPING אני אמור ליישם? אם B מיועד ל-333 ו-D ל-400 (מדבר על מהירות הבאס), ואני על 380 - לבחור ב-B או D? האם הזכרונות שלי תומכים ביותר מ-400MHZ בבאס? (ג'י.סקיל מסדרת ה-PI, ספציפית ה-PC8500)

פורסם

STRAPPING גם משנ התיזמונים פנימים של הNB..אתה יכול להגדיר על 333 זה יעניק קצת יציבות..

כמו כן ובאותה מידה אתה יכול להגדיר 400..ולבדוק יציבות..ההבדל לא יהיה משמעותי..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים